separationsångest

Hittade detta när jag sökte lite om Ronjas sovvanor under natten. Det passar rätt bra in på oss. Nu kanske vi kan få rätsida på detta. Wiihoo!

Bebisar som aldrig tidigare haft sömnproblem kan plötsligt börja vakna på natten eller få svårt att somna i den här åldern. Varför? Sömnstörningar dyker ofta upp i samband med separationsångest, vilket kan föra med sig att bebisen blir orolig att du försvunnit om den vaknar till.

Nya sömnproblem kan också vara förknippade med stora steg i kognitiv och motorisk utveckling. Ungefär vid den här tiden lär sig din bebis att sitta själv, rulla runt, krypa och kanske till och med dra sig upp till stående - ingen dålig utveckling! Det är inte ovanligt att barn absorberas så av sina nya färdigheter att de finner det svårt att sluta träna dem vid läggdags och kanske t o m bestämmer sig för att "pröva en gång till" om de vaknar upp på natten.

Energiska bebisar kan naturligtvis få svårt att somna om, eller kanske rentav sätter eller ställer sig upp och får svårt att lägga sig ner igen. Om så sker, kommer du säkert att få veta det. Du måste såklart hjälpa din bebis lära sig hur man lägger sig ner från sittande eller stående, men hur du hjälper din bebis att komma till ro och somna om är upp till dig. Experterna är eniga om att man ska gå in och kolla att bebisen mår bra om den vaknar och gråter, men efter det går åsikterna isär. Läs mer nedan och olika sätt att bemöta sömnproblem.

Värt att tänka på: Att bebisen tar snabba steg i sin utveckling är inte samma sak som en växtspurt, så förleds inte att tro att det nödvändigtvis hjälper att mata bebisen nattetid - det kan till och med förvärra situationen.


Du kanske också kan pröva detta tips från en sömnspecialist: "Om din bebis lägger sig efter halv nio på kvällen och plötsligt börjar vakna på natten, kan det vara bra att flytta läggdags en halvtimme tidigare. Det brukar fungera - pröva själv."





Kommentarer
Postat av: Anonym

Fan Malin vi måste fixa en fest snart! =)

2009-11-09 @ 21:49:18
Postat av: Linda

Det var såklart jag som skrev det där.

Det suger att vara hemma själv. Blä.

Jag blir så bitter =)

Jaja, imorrn får jag i alla fall träffa mina flickvänner. Det är ju nästan som en fest =)

2009-11-09 @ 21:51:52
URL: http://lappshakira.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0