Färdig!

Nu har jag gjort färdigt alla dopkort. Äntligen! Vilken tid det tar att skriva. Min nacka värker, har suttit som en ostkrok medan jag gjorde dom. Imorgon ska dom läggas i postlådan!

Jag och Erik har beslutat oss för vem som ska få vara gudmor till Ronja det blir vår fina vän Kristina! Jag pratade med henne idag och hon ville absolut vara det. Så det känns jättebra för oss alla!


Brunhårig!

Nu har jag tagit tjuren i hornen och färgat håret brunt. Vi for och storhandlade idag så då passade jag på att köpa lite färg. Jag hade sådan utväxt med slingorna sedan var jag inte helt nöjd om jag ska vara ärlig. Kristina ta inte illa upp! :)

Vilken värme det är. Jätte härligt! Har hunnit med att sola lite. Ronja låg och glassade i skuggan med hennes söta sommarhatt.
Ikväll var lilla familjen nere på stan och tittade på wheels.
Men det blev en ganska kort visit för Ronja ville hem och äta. Så det var bara och lyda hennes önskemål.

Nu sitter vi i soffan, jag med en godispåse och Erik med en öl och Ronja har nyss ätit så hon ligger här i soffan och är nöjd. Vi ska se Wallanders nya film skulden.



Mammafika i parken

Idag ska vi mammor träffas i parken utanför station. Det ska bli mycket trevligt. Jag och Ronja ska kila ner lite innan för att göra lite ärenden. Jag ska köpa lite små pyssel för att kunna börja med dopkorten.
Ska även hämta ut korten som ska sitta på korten. I början på nästa vecka hade jag tänkt skicka iväg dom!

Nu ska Ronja få äta lite så jag kan lägga henne i vagnen, jag tänkte sätta mig på balkongen och sola ett tag. Har dock inge solskyddsfaktor hemma så jag kommer säkert bränna mig idag..



Flytt i morgon.

Jag och Ronja steg upp klockan 10 idag. Skönt med lite sovmorgon!
Erik for ut till Stöcksjö för att städa våran gamla bil, det var någon som ringde och ville köpa den. Härligt att äntligen bli av med den.

Nu när Ronja har ätit ska vi gå och sätta oss på en gräsplätt. Jag i solen ocg Ronja i skuggan.
Fast det blir bara ett tag för vi har tvätt idag. Mycket tvätt!

Sen är det dags att göra sig i ordning. Vi ska ut till Täfteå för att samlas innan bror åker ner till mamma. Han flyttar nämligen dit imorgon! Vilket känns tråkigt..

picknick i parken

Även denna natt har Ronja sovit bra. Ammade henne vid 07. Helt otroligt!
Nu ligger hon här brevid mig och sover sött, mammas lilla älskling.

Idag ska vi ner på stan. Vi ska möta upp Melissa när hon varit och fixat naglarna. Det blir en sväng förbi polarnOpyret, har kvar lite från presentkortet jag (eller rättare sagt Ronja) fick från familjen L.
Sedan tror jag vi ska sätta oss i parken och har lite picknick, vi ska möta upp en kompis till M. Så idag kanske man får sig lite färg. Det behövs vill jag lova!

Jag är verkligen så shoppingsugen. Behöver en helt ny garderob! Jag har inga kläder. Nu när jag kommer i min gamla storlek så vill jag ha så mycket.
Men jag får snällt vänta tills pengarna rullar in på kontot!

Nu ska jag passa på att göra mig i ordning innan lilla fröken vaknar och vill ha mat igen.

charmtroll

Läkarbesäket gick jättebra. Dom var sena så jag passade på att amma henne i väntrummet vilket resulterade i att hon var på strålande humör!
Hon väger nu 4330g och är 56cm lång. Stora tjejen!
Inte länge kvar nu innan jag måste ränsa ut lite kläder i hennes garderob.

Nu ska vi lägga oss och vila ett tag. Pappa och Karin kommer förbi ikväll. Tänkte hinna med att baka en hallonpaj.

VÅRAT CHARMTROLL!



8 timmar!

Helt otroligt. Ronja sov 8 timmar i streck i natt. Vi la henne klockan 10 och sedan vaknade hon klockan 06 och ville ha mat. Mina bröst var ordentligt fyllda vid 06 snåret vill jag lova!
Nu sover hon. Jag och Erik ska fika frukost. Hoppas jag att hon vill vakna om ca en timme annars måste jag nästan väcka upp henne, för vi ska på läkarbesök i dag klockan 10.45.

Efter det ska jag och Madde ta oss en långprommis. Trevligt!
Nu blir det kaffe och mackor.



Bokat och klart!

Nu är även dopfikat bokat. Blev som sagt inte på samma ställe där vi ska ha dopet. Men jag tycker absolut inte att det gör något. Men det tog ett tag innan jag fick tag på dom. Har försökt ringa i över en vecka utan att dom velat svara. Så jag och Ronja tog oss en promenad dit istället.
Därför kan jag nu börja med dopinbjudan. Jag har skissat lite idag på hur dom ska se ut.
I veckan måste vi ta ett fint kort på Ronja som ska sitta på framsidan av inbjudan.
Det ska i alla fall bli roligt att äntligen få sätta i gång..







En toppen helg!

Nu är midsommarfirandet över. Helgen har varit toppen!

I fredags var vi bara hemma jag, Ronja och Erik. Vilket var jätte härligt. Vi hade fått en inbjudan men tackade faktiskt nej. Vi tyckte det skulle vara skönt att bara vi. Så vi gjorde god mat och bara hade en trevlig kväll.

I går hade vi besök av Melissa och Peter. Vi grillade oxfilé och åt couscoussallad med två kalla såser. Verkligen super gott. Till efterrätt åt vi pollykaka med grädde vilket inte heller smakade helt fel!
Det blev ingen direkt midsommar mat. Men väldigt gott och framför allt trevligt.
Sen kväll gjorde vi. Ronja somnade runt 21 och vi gick och la oss vid 01 tiden. Det blev 2 timmar sömn för mig innan det var dags att plocka över henne till våran säng för att ammas. Trött var bara förnamnet. Det blev inge rapande eftert eftersom båda somnade efter ett tag.
Nästa matning blev vid 08 och nu har vi förflyttat oss till soffan. Ronja ligger här och somnar säkert vilken minut som helst.

Ronja har verkligen börjat le mycket nu. Det är så himla roligt. Jag blir alldeles tårögd när hon smilar mot mig (fjaskis som man är). Hon är så fin att titta på!
Våran lilla docka. Så otroligt älskad.





Glad midsommar

Jag och Ronja tog oss en liten prommis imorse. Då passade vi på att plocka lite blommor så hon fick sig en blomsterkrans. Jag lyckades dock inte få ett leende på henne med kameran. Utan lyckades bara få ett smile på mobilen men teknisk som man är så vet jag inte hur man lägger upp dom bilderna.
Men dom här bilderna får duga!

Därför önskar vi en GLAD MIDSOMMAR till alla nära och kära!





vk bilden

Idag är hela familjen ledig. Vi ska göra en del ärenden idag. Det blir en sväng på strömpilen, barnens hus och coop.
Jag måste köpa skedar till Ronja, det borde finnas på barnens hus. Sedan vill jag förbi lindex för att handla en till amningsbh och jag slinker nog in på barnavdelningen där också. Jag har 50 kr där så kanske jag ska köpa henne ett par velourbyxor.
Sen måste vi förbi coop för att handla mat till till helgen. På lördag ska vi grilla med Melissa och Peter, det ska bli väldigt roligt.

Nu vill Ronja ha mat!


Här är bilden från vk.

Mor & dotter





Paket på posten!

Idag när jag kollade posten låg det ett paket i brevlådan. Det var ett paket till lilla Ronja. En jätte fin klänning från me&i och ett sött kort till.
Jag blev så glad för det var från Ullis mamma och pappa. Nu måste jag ringa Lissan i morgon och tacka!

Surr med Mille

Idag har vi spenderat dagen med Melissa. Det har jätte trevligt! Mycket surr.
Jag bjöd på korv och stuvade makaroner. Oj så länge sedan det var med stuvade, riktigt gott!
På lördag ska vi grilla med Melissa och Peter. Så vi har planerat vad vi ska äta. Det blir grillat! Hoppas det är uppehåll på lördag så vi kan grilla. Till efterrätt blir det pollykaka. Ett recept jag fått från jobbet. En riktigt god kaka!
Hoppas dom också gillar den.

Imorgon ska vi på återträffen med föräldrargruppen. Det ska bli roligt att träffa alla och höra hur allt gått.

Sedan på kvällen ska vi åka och fira M som fyller år.
Då får vi även passa på att visa upp våran fina bil!

Nu vill jag att Erik snart ska komma hem. Jag har beställt en chokladkaka och en coca cola, det är nämligen seriestart för ett herrans liv och då måste jag ha något gott :)

Spöregn!

Idag är det inte det roligaste vädret ute. Men jag kan tycka att det känns rätt skönt. Jag och Ronja får ligga hemma i soffan och bara ta det lugnt istället. Jag funderar på börja planera hur dopet ska vara. Till veckan måste jag nästan köpa lite fina pysselsaker för att göra hennes dopkort. Vi har som sagt några att skriva. Vet inte riktigt hur dom ska se ut än men på ett ungefär.

För en vecka sedan skickade vi in bb bilden till vk, men tydligen så kunde dom inte ta emot den så vi gjorde ett nytt försök igår. Vi minskade ner bilden. Till veckan borde vi nog vara med i vk. Håll utkik!


Ny klänning.

Så här fin blev Ronja i klänningen hon fick av Elin!





En nöjd tjej!

Fredagsmys

Idag tog jag och Ronja oss en ordentlig sovmorgon. Vi klev upp ur sängen klockan 11! Och då gjorde vi bara ett blöjbyte och förflyttade oss till soffan där vi sitter nu. Täcket och kuddarna fick följa med.
Idag har vi inte planerat in något alls. Och vi hade inte tänkt planera in något heller. Utan vi ska bara mysa i soffan hela dagen!

Här är Ronja i Hello Kitty dress som hon fått ärva av sina
två kusiner ute i Djäkneböle. Söt som alltid!





Just det, jag har ju inte berättat hur det gick när vi var och vägde Ronja i onsdags. Hon väger nu 3970g och är 54cm lång. Stora tjejen! Hon hade med andra ord gått upp 400g och vuxit 2,5cm på 2 veckor. Väldigt bra med andra ord!

En till nyhet är att vi köpt ny bil. Eller rättare sagt Erik har köpt den, fast den är väl min lika mycket eftersom vi har gemensam ekonomi.
Jag tyckte att vi kunde ha den vi hade. Men det tyckte tydligen inte Erik! Jag orkar inte lägga mig i speciellt mycket i allt bilköp. Huvudsaken vi har en bra och säker bil. Och den här ska tydligen va det.
Nu är Erik nöjd och då blir jag också glad! Så nu ligger våran gammla ute på blocket. Så vi får väl hoppas att vi blir av med den snart...

Finbesök från Ö-vik.

Idag kom fina Elin upp och hälsade på. Mycket trevligt. Ronja fick en jätte söt klänning och solhatt. Tusen tack!



Tjejdag!

Idag blir det en riktig tjejdag. Jag, mamma och Marie ska spendera dagen ihop. Det ska bli mysigt!
Planen är att åka iväg till blomsterlandet. Men först ska jag och mamma fara och väga Ronja. Hoppas hon gått upp bra så man kan gå hem därifrån och vara stolt :)

Nu är dopet bokat. Och vi fick den dagen vi ville ha. Nu väntar vi på att prästen ska höra av sig i veckan.
Börjar redan bli nervös eller snarare stressad. Stressar så himla lätt upp mig.
Det är verkligen dags att planera hur dopinbjudan ska se ut och schemat för dagen. Fikat har vi i princip bestämt oss för.
Jag älskar verkligen att planera och pyssla på.

Nu ska jag göra i ordning lite kaffe igen (har redan druckigt 2 stora koppar), mamma borde vara på ingång snart.

Sol men ingen jätte värme!

Idag lyser solen men det är inte speciellt varmt ute! Jag vill att värmen ska komma och stanna!
Jag och Ronja ska spendera dagen med Melissa. Hade därför tyckt att det hade varit perfekt om det kunde vara varmt så man kunnat sitta ute och sola lite. Färg behövs! Men vi får väl sitta ute och frysa istället :)

Ikväll ska vi äntligen storhandla. Det EKAR i kylskåpet.

Nu måste jag kila ner till tvättstugan och boka en tvättid.


En dag med mamma!

Idag fick vi en ordentlig sovmorgon, 10.30 steg vi upp idag. Eller man kan väl inte säga att jag har fått sovmorgon eftersom jag klivit upp några gånger under natten. Men Erik fick ju sova ut bra länge!

Mamma, jag och Ronja åkte ner på stan idag. Jag handlade en jätte söt solhatt och en jätte fin kofta till Ronja. Hon kommer bli så söt i det nu i sommar.
Det blev även en del shopping för mamma.
Jag måste säga att det är dyrt att vara mammaledig. Har blivit lite väl mycket shopping framförallt till Ronja. Men jag har så svårt att titta på barnkläder utan att handla. Men nu ska jag försöka lugna ner mig. Kanske är bäst att hålla sig från stan ett tag!
Jag och mamma mötte upp Markus på stan och for och åt lunch. Jag åt grekisk sallad med bullgur. Väldigt gott!!
Det har varit en trevlig dag på stan.



Dopdagen

Idag är det dop för lilla Olle.
Känner mig nästan stressad, måste stryka min klänning och Eriks skjorta sedan vill jag hinna städa ihop här hemma. Min mamma ska följa med oss efter dopet och sova över här. Det ska bli himla roligt.

Igår var vi ute i Kroksjö och grillade med Mårten och Ida. Det var super trevligt! Det är så himla roligt att umgås med dom som har barn i samma ålder, dessutom är ju Ronja och Alfred kusiner.
Blev dock ganska sent. Så jag har sovit väldigt lite i natt, just därför sitter jag och hinkar i mig massor med kaffe nu så jag ska se pigg ut.

Nu ska jag börja stryka klänningen så det är klart!


Livet är orättvist ibland!

Ligger fortfarande i sängen med en kopp kaffe och funderar på vad jag och Ronja ska hitta på idag. Det blir nog att göra så lite som möjligt! En liten promenad till affären ska vi nog orka oss på. Middagen måste förberedas. Det blir couscous sallad och kyckling med persillade sås. Riktigt gott och enkelt, vilket är ett måste om man ska hinna göra någon mat när man har en liten plutt hemma som sällan vill sova när jag ska laga middag :)

Jag har börjat följa den starkaste stjärnans blogg. Den handlar om en mamma och en pappa som har förlorat deras lilla son i cancer. Deras lilla kille gick bort i mitten på april -09. Det är så hemskt! Så himla orättvist!
Det är jobbigt när man läser många inlägg. Man ställer sig frågan HUR man klarar av att gå vidare när man förlorat sitt älskade barn..?



♥Jag älskar min lilla familj♥




Kusinernas dag!

Det blev en riktig kusin dag för Ronja, för kusin Alfred ute i Kroksjö. Ronja såg så liten ut jämfört med han fast han är 2 veckor yngre. Så vi har en liten pluttis här hemma. Men han var så söt deras lilleman. Dock så sov han mest så man fick inte se hans ögon.

Sedan for vi till min farmor där Ronjas 3 kusiner från Täfteå var. Trevligt!

Nu har vi massor med kort på Ronja och hennes kusiner! Några av dom ska in i hennes första bok.

Idag har vi beslutat att Ronja ska få döpas i Backens kyrka. Ska ringa dit imorgon för att boka dag och tid. Hoppas på få någon gång i mitten på augusti då min mamma är hemma.

♥GRATTIS RONJA som är 1 månad idag♥


Fullspäckad dag!

Idag har vi planerat in allt på en dag tror jag. Vi håller på tvätta för fullt. Snart ska vi springa ner i tvätten för att kasta in nästa omgång. Vi ska även hinna åka ut till Kroksjö för att hälsa på Ronjas nya kusin Alfred.
Men det blir bara en kort visit för sedan ska vi fara och fira min farmors sambo som fyller år idag.

Denna natt har varit hemsk. Ronja har vaknat rekord många gånger. Så jag känner mig rätt sliten idag. Tur Erik är ledig så vi kan dela på alla sysslor.

Imorgon kommer Kristina hit på middag och sedan ska vi göra ett försök att fixa till mina slingor. Det kan inte bli sämre!

Dags att återgå till lill skruttan..

2 gånger under natten!!

Nu när Ronja har ätit ska vi ner på stan och träffa M & O. Jag är shoppingsugen så vi får se om jag kommer hem med något fynd!

Ronja har börjat vilja ha ersättning vid åtta på kvällen nu. Vilktet jag inte gillar. Förut fick hon efter elva målet och då sov hon så bra att jag bara behövde gå upp och amma e gång per natt. Men nu när hon äter esättningen efter åtta målet vaknar hon två gånger under natten, en gång runt ett och sedan vid fem eller sex.
Att gå upp två gånger under natten kanske inte är mycket?
Men jag föredrar att bara gå upp en gång :)

RONJA i söt rosett



Den här söta rosetten i håret hittade jag på lekbiten. Den är i kardborre så den sitter väldigt bra!

JAG KAN SITTA OCH TITTA PÅ HENNE I TIMMAR!

Vi älskar henne så himla mycket, mer och mer för varje dag som går.
Vi är otroligt stolta föräldrar.
Hon är det vackraste vi sett.
Våran lilla prinsessa

Inget vatten!

När vi vaknade i morse hade dom stängt av vattnet! Hade helt glömt bort det. Mellan 8-16 i 3 veckor ska vattnet vara avstängt!! Aja, man får duscha, diska, ladda kaffepannan dagen innan :)
Förstår inte riktigt vad dom ska göra..

Idag ska jag och Ronja spendera dagen med Melissa. Hon skulle dyka förbi vid lunch.
Får se om vi kanske bokar in en grillkväll här framöver.

Nu ska jag återgå till lill gumman som ligger och små knyr här i soffan. Misstänker att det är matdags strax!

Shopping

Det blev en hel del shopping idag både till mig, Ronja och Erik. Ronja fick en jeansklänning och ett par röda strumpbyxor från polarn och pyret. Sedan hittade jag två rosetter till hennes lugg som är i kardborre. Perfekt! Dom sitter bättre än klämmorna.
Jag fick mig ett par jeans och en klänning från gina tricot. Erik fick några sockpar, kanske inte jätte roligt men ett måste då han ofta går med hål i socken :)

När Ronja har ätit ska jag börja med middagen, det blir kasslerlåda idag.
Dock får jag njuta av den i ensamhet eftersom Erik jobbar till 20.15 ikväll...

1 juni

Jag tycker tiden går så otroligt fort. Kan inte fatta att det redan är juni!

Idag blir det att kila ner på stan igen. Jag ska träffa upp brorsan. Dop present ska handlas och även en present till M som snert fyller år.
Jag vet i alla fall vad våran familj ska handla.

Trodde dock att det skulle vara sol ute idag men men.

RSS 2.0