I´m bored

Jag är uttråkad just nu. Min lilla majblomma ligger o sover sött i sin säng, jag har läst lite matte samtidigt som jag käkat massor med godis. Jag borde plugga mer. Men jag funderar på lägga mig i badet. Om det inte var E jag väntade på hade jag lagt mig o sovit, precis som Ronja. Men jag borde plugga. Fan! Jag har så svårt att fokusera här hemma. Ok, nu skärper jag mig. Dags att sätta sig o läsa i 1 timme. 1 timme går fort! Sedan ska jag plocka undan lite o göra mysigt så min fina E blir glad efter en tung arbetsdag ♥
Det är väl kärlek? ;)

Just nu..

Ligger vi i sängen o ser Pippi Långstrump. Ronja är inne i en pippi fas :)
Om ett tag ska jag värma på lite rester, amerikansk makaronpudding. E jobbar kväll så vi ska mest springa runt i mjukiskläder och bara va. Fredagsmyset har redan börjat♥

Ett bekännande

Det här med godis och andra gosaker en gång i veckan går inte bra för mig :)
Till en början är jag jätteduktig men sedan går det utför..
Jag äter såklart inte lika mycket som jag gjorde förr men jag unnar mig oftare :)
Jag vill avstå under veckorna pga träningen. Det är inte så att jag försöker gå ner i vikt eller något liknade, det kanske är därför jag har svårt att motivera mig själv? Vi har gjort en förändring hemma, vi äter mycket nyttigare mat och det går åt mycket frukt och grönt här hemma.
Men jag är ändå sötsugen!

Min dag i punktform

Min lediga dag (från arbetet):
  • Har innefattat en del pluggtimmar på bibblan.
  • Bankärenden (NU är stugan vår på riktigt!)
  • Utelek och bus med Ronja
  • Ett jobbigt träningspass i form av intervallträning, biceps, mage och bröst. Jag känner mig nöjd!
  • Nu: Mer plugg. SNART ÄR DET ÖVER!
  • Lite senare: BigBrother :)



Jag längtar tills vi kan börja måla både insida och utsida, köra upp lite möbler, hänga upp fina gardiner och börja pyssla och dona med blommor. Midsommar firar vi här. Melissa, Peter och Lewis följer med oss upp. Vi stannar nog en vecka för att sedan börja måla mm.


Ingen som drog av mig täcket..

Godmorgon!
Det var så tyst i morse när jag vaknade. Ingen som kom och försökte dra av mig täcket och ville att jag skulle följa med till soffan för att se "bompa" (som Ronja alltid säger. Även vi också nu)
Va tomt det känns!
Jag saknade Ronja så himla mycket igår, fast hon sover den tiden. Vetskapen att jag inte får pussa på henne innan jag själv går och lägger mig. Jag vet att hon haft det toppen hos farmor och farfar.
När jag slutar idag ska jag hoppa på cykeln och skynda mig till förskolan. Vi har många pussar och kramar att ta igen ♥




Kvällspass

Kl 14.15 börjar jag jobba. Känns ganska skönt att jobba kväll. Jag som oftast jobbar dag. Man hinner med en del innan jobbet när man går kvällspass. Ronja är hos farmor och farfar till i morgon eftersom E också jobbar kväll. Vi tyckte det kändes lite onödigt att hämta hem henne sent ikväll.

Jag har hunnit med ett hårt träningspass som jag lovade i går. Cyklade förbi och solade innan träningen, kanske inte det bästa. 5 km på bandet resulterade säkert i 5 liter svett. Det blev otroligt svettigt efter att ha legat i solariet i 18 minuter innan. Blev även träning av triceps och rygg. Kändes skönt när jag cyklade hem!
Nu ska jag räkna några mattetal innan jag hoppar i regnkläderna och cyklar mot jobbet!

Ingen bra start på min vecka.

Min vecka började väl inte sådär jättebra (men ändå väntad), provresultatet från nationella fick jag reda på idag. Resultatet resulterar i ett omprov den 31/5. Känner mig lättat att äntligen få veta men samtidigt hade det såklart varit skönt att klara det. Som jag sagt förut har jag tagit mig vatten över huvudet när det gäller att plugga matteC på distans. "Varför?" "Hur tänkte jag?" är en fråga som ständigt har ploppar upp under tidens gång. Tyvärr har jag inget bra svar förutom att det är en meritkurs som höjer mina betyg mer än om jag skulle läsa något annat. Nu sitter jag här och vill såklart inte ge upp när jag rent ut sagt plågat mig igenom dessa veckor och sidor med tal jag knappt fattar...
Jag börjar om på ruta noll och nöter. 3 timmar ikväll! Nu räcker det för idag! *puh*
(skillnaden från de andra gångerna är att jag nästan tror att en del har fastnat ikväll)
Mitt största problem är att jag stressar så jag håller på bli tokig!!
Jag har känt sådan stress kring matten att inget vill/kan fastna. Det är ändring på det nu. Mitt upp i allt har jag pulat i mig 3 stycken kärleksmums. Vilken karaktär jag har! :)
I morgon väntar gymmet. Stenhård träning.

Hittade just igen sladden till den lilla kameran, tänkte därför passa på att visa lite bilder.



Från blodomloppet:







Tjejmilen i september

Idag har vi sol här, lite blåsigt. Jag har ändå suttit ute på balkongen och solat lite. Blev dock rastlös och funderar om jag ska städa. Ronja vilar och Erik är o fixar med bilen. När han kommer hem ska jag ut på en löprunda och sedan åker vi till Tomtebo och äter middag.

Nu på förmiddagen har vi varit och grattat Hugo. Linda frågade då mig om jag var sugen på springa tjejmilen i Stockholm i september. Vilken kul grej tänkte jag. Så nu kan man säga att vi bestämt det.

En kväll i djäkneböle

Vi har nyss kommit hem från en supertrevlig kväll hos Djäknebölefamiljen♥
Ronja somnade nu (22.00), hon har busat hela kvällen med sina söta kusiner. Hoppas hon sover länge i morgonbitti.. och andra sidan spelar det mig mindre roll eftersom jag har sovmorgon ;)
Nu ska vi mysa ner oss i sängen för att se gårdagens Bigbrother avsnitt!

Stukning & frosseri

Om ett litet tag åker vi iväg för att fira Alfreds 2 årsdag. Det ska bli trevligt att få kalasa lite.
Även i morgon ska en 2 åring firas. Kalas hela hegen!
Men jag tar min "onyttiga" dag idag. För ikväll vill jag ha godis och andra gottigheter. Jag känner mig otroligt slö efter en väldigt hektisk vecka. Därför behöver jag en stor dos socker idag :)

I morgon ska jag ut på en löprunda hade jag tänkt. Bölesholmarna eller strandpromenaden får bli min strecka. Huvudsaken det blir minst 5 km så är jag nöjd. Jag stukade foten under blodomloppet, ingen stor stukning. Men jag kände hur jag trampade snett, tänkte dock inte mycket mer på det. Både i dag och igår såg jag en svullnad på foten. Inget märkvärdigt så jag kan nog löpa i morgon!

VårRuset

Nu är jag anmäld för vårruset som går av stapel den 31/5. Melissa frågade och jag var inte sen att haka på. Denna gång ska jag stå i början av ledet. Jag ska få en tid som jag kan skryta över hela sommaren ;)



Lyser den för mig?

Såhär dagen efter loppet är jag lite mör i mitt knä om jag ska vara helt ärlig ;)

Jag är riktigt laddat inför provet. DET ska gå vägen, jag VILL och jag KAN! *peppar mig själv* (vilket jag behöver)

Efter provet ska jag möta upp mina fina på stan. Vi ska inhandla lite presenter, gå förbi tattueringsstudion och även kanske njuta av en mjukglass. Vädret är strålande. Lyser den för mig mån tro? hoho :)

Kvällens middag äter vi i Stöcksjö! Sedan ska jag nog unna mig ett glas vitt efter en riktigt tuff vecka!

Hoppas Ni får en härlig fredag♥

Glädjerus

Fy fan så skönt det känns. Jag är så jäkla glad att jag tog mig igenom loppet utan problem med mitt knä. Bästa investeringen på länge är mitt knäskydd! Tack!
Det är en sjukt skön känsla att få springa med flera tusen andra. Peppen var hög och jag kände att jag hade ett väldigt bra tempo, dock så var det bökigt i början att komma fram. Vi skulle ha ställt oss längre fram i ledet. Tappade en hel del där. Men jag är så grymt nöjd och känner sådant glädjerus efter detta lopp.
Fick nyss ett sms från Melissa om en förfrågan på vårruset och självklart tackar jag ja. Målet blir då att slå det jag presterade ikväll. Vet dock ingen tid. Ska kika på hemsidan i morgon.
Nu är det sängen som gäller. Hoppas dock att denna tur sträcker sig till i morgon..
(Eftersom jag inte hittar laddaren till kameran så nallade jag en bild från L, hoppas det är ok)

Regniga torsdag!

Godmorgon regniga torsdag! Vi hoppas att det avtar och att kanske solen vill komma fram till ikväll. För mig är det inga problem att springa i regn men picknick korgen man får efteråt hade varit mysigare att äta när det är uppehåll + att lilla familjen ska följa med och heja på!
PUSS på världens finaste Ronja♥

En snabbis

(Nya smycken från Lika design. Örhängen, halsband, armband)
Kikar in en snabbis..
Har suttit på bibblan hela dagen, det finns ett kapitel i boken som kan sätta käppar i hjulen för mig på provet. Jag känner mig dum i huvudet när inget vill fastna. Även stressen börjar bli jobbig.
Nu har jag vila från boken tills Ronja ska sova. Sedan kör jag tills jag inte orkar mer!

Jag har införskaffat mig ett knee support för mitt onda knä inför blodomloppet i morgon. Jag hoppas den funkar och tar mig igenom loppen utan större besvär. Är småsugen på ta en löprunda ikväll för att prova om det känns bra. Men jag vet inte vad mina knän säger om 3 dagars löpning. Kanske onödigt att dra på sig mer skador? Vi får se hur jag gör.

Efter plugget kilade jag in på HM för att handla hårfärg och nagelack, ska nog unna mig lite hårvård och manikyr ikväll.

Nu ska lillan hämtas hem från förskolan ♥


Snart i mål!

8 arbetspass i rad är nu avklarade! Jag är rätt trött!
Min sista mattelektion är också avklarad. Nu väntar sista provet och sedan lägger jag matten på hyllan FÖR GOTT. Nu väntas 2 dagars effektiv plugg på bibblan, sedan hoppas jag att mycket sitter. Nu är det mest ett virrvarr i hjärnan, vill få bukt på det så kommer jag fixa provet. Det vet jag!
Jag längtar tills nästa måndag då jag har en ledig kväll, jag längtar tills jag får gå hem från jobbet, hämta Ronja på förskolan och busa med henne med vetskapen att jag inte har en mattebok på bordet som påminner mig om vad jag ska göra när hon lagt sig för natten... Fyfan (ursäkta ordvalet) vilken skön känsla, en känsla som jag längtar enormt efter!
Även blodomloppen som går av stapel på torsdag hoppas jag att jag tar mig igenom. Underlaget är inte desamma som jag är van och löpa på men jag hoppas det går vägen ändå. I värsta fall rullar jag väl in i rullstol på fredagmorgon när jag har matteprovet!
HÅLL EN TUMME ELLER TVÅ för mig nu, tack ;)

Kvällspass

Godmorgon!
Ronja och Erik har just åkt, den ena till föris och den andra mot jobbet (nu lät det som Ronja traskar själv mot förskolan, men ni hajar). Själv har man ett kvällspass vilket känns riktigt bra, det här passet har jag tagit på mig för att kunna vara ledig lite extra nästa vecka då både provet och blodomloppet går i stapel. Jag är nervös kan jag meddela. Både för provet och blodomloppet.

Jag måste säga att det känns ganska bra att solen inte tittar fram idag, jag ska spendera några timmar med plugg. Hade tänkt köra på ett tag hemma, sedan äta lite lunch och därefter åka och sätta mig på bibblan tills jag börjar jobba. Jag hoppas jag hinner mycket idag!


Sitter och sörplar kaffe för att vakna till lite.


Onyttigt men gott!

Jag har varit otroligt godissugen idag, därför trotsar jag det nyttiga livet för en minut. Vi slog till med pannkakor, grädde och hallonsylt till middag. Mycket gott! Nu är jag proppmätt! Dags att plocka ihop efter middagen och sedan tar vi en rask promenad i blåsten! Kanske vi smiter in på ica och köper en chokladkaka på vägen hem ;) Jag jobbar i helgen därför tänkte jag ha min onyttiga dag idag/kväll, när jag ändå har börjat! Dessutom slutar Erik vid åtta så vi har många timmar tillsammans ikväll vilket känns extra lyxigt ♥

Skärpning!

Nu ÄR det skärpning för mig (och Erik) att vara uppe sent på kvällarna/nätterna. Vi är som två zombies när pigga och glada Ronja kommer över till oss vid 6.30! Ett snitt på 5 timmar är inte ok. Det blir jobbigt i längden och nu har det gått för långt.
Jag tycker uppenbarligen att ett dygn har för få timmar.. Jag hinner inte göra allt jag vill göra!
Nu är det frukostdags för familjen sedan väntar jobb/förskola.
Hoppas ni får en härlig och solig dag ♥

Glad!

Jag kom nyss in från en löprunda som kändes väldigt bra. Jag är så glad! 4,5 km i terräng blev dagens pass och dessutom känns mitt knä helt ok.

Måste lyssna på kroppen

Jag har haft en liten viloperiod från löpningen men är nu tillbaka. Men bara på prov. Mitt knä orkar inte allt för mycket, därför kör jag väldigt korta streckor. I går for jag ut och sprang i skogen, skönare och mjukare underlag för mitt knä. Det funkade riktigt bra. Dock blev det bara en 3 km runda. Mer än så går inte nu. Det är otroligt irriterande när jag har orken och energin. Men jag blir tvungen att lyssna på kroppen..!!

Ikväll for jag (och Ronja) och Stina ut på en lång prommis. Vi promenderade till i20 skogen där dom har en hinderbana, 2 varv sprang vi. Riktigt jobbigt men väldigt roligt. Fler gånger men utan barn! Ronja var väldigt snäll under tiden men det hade varit roligt om jag och Stina kunde springa samtidigt.
Snart borde E dyka upp. Som jag sagt förr är vissa veckor jobbigare än andra. Den här veckan jobbar E kväll och jag dag (som vanligt). Jag försöker sitta med matten den tiden Ronja sover, men min hjärna funkar inte sådär jätteaktivt så sent på kvällen när jag hållt i gång en hel dag. Jag jobbar nu 8 dagar i streck så jag har ingen dag i veckan då jag har möjlighet till räknestugan, vilket känns trist. Nästa vecka har jag dock tagit ledigt så jag kan sitta på biblioteket (där jag pluggar bäst) hela dagarna. Jag börjar känna mig väldigt stressad inför fredagen, det är mycket att läsa och mycket som måste sitta. Läraren är petig (med all rätt), men jag vill verkligen att alla formler och regler sitter. Jag vill kunna det som ett rinnande vatten. Jag vill bocka av matten och lägga den på hyllan för gott!
Min lillebror hjälper till otroligt mycket och gör det möjligt för mig att komma i väg på bibblan + lektionerna under veckan. Utan han skulle det nog inte funka!
Nästan varje måndag sedan jag började läsa har han suttit barnvakt. Jag är evigt tacksam!
Kanske lite väl gnälligt inlägg, men nu har jag fått de sagt. Om jag ska summera "gnällinlägget" så vill jag ha semester nu ;)
De sista dagarna har vi kunnat strosa runt i sommarkläder och
njutit av det fina vädret. Härligt!

Nöjd tjej

Ronja hade en fantastisk födelsedag. Det var många som kom igår vilket resulterade i många och fina presenter. Jag tror att våran 2 åring är jättenöjd över dagen.
Tack alla som kom och förgyllde min dag, hälsar Ronja :)

I väntan på

Jag sitter och njuter av solen på balkongen. Passar på medan Ronja har sin vila. Hon var riktigt trött! Linda, Magnus, Hugo och Ronjas farmor och farfar har varit här på morgonkvisten. Ronja och Hugo är så otroligt söta ihop. Det är en fröjd för ögan att se dom två leka, busa, pussas, kramas och även bråkar såklart :)

Efter vilan blir det ännu fler som kommer, bland annat min sida av släkten + Ronjas kusiner och några kompisar. Hur vi ska rymmas? Det undrar jag med :)

Vi kommer avsluta Ronjas födelsedag med grillning på Ersboda. Rikgt gott!

Om ni äger vk kan ni ju alltid kika på "dig ska vi fira" sidan. En söt liten prinsessa borde finnas med♥

GRATTIS RONJA

GRATTIS världens finaste tjej!
2 hela år har våran älskling hunnit bli.
Idag väntar stort kalas för släkten och de allra närmaste vännerna. Fullt hus lär det bli i alla fall!
Om bara en timme kommer de första gästerna.
Man lär vara väldigt less på tårta och kakor efter denna dag, dessutom lär man väl väga 2 kg mer :)
Men idag ska jag unna mig massor!

Ladies night

Jag har länge velat gå på ladies night och nu ska jag äntligen få göra det. Den 7 oktober (ja vi är ute i god tid, vilket man tydligen måste) ska jag och Kristina åka till Skellefteå och se dom. Det känns riktigt kul! Jag älskar att ha något att se fram emot.

fredagsmys med bästa grannarna

Den här fredagen har gått riktigt fort. Vi har fått spendera dagen och kvällen med våra bästa grannar Stella och Stina. Vi åt supergod middag - kyckling med pesto och soltorkadetomater. Jättegott! Mycket mys och bus med barnen ♥
Vackra mor & dotter
Stella fick prova Ronjas dockvagn
Jag tror Ronja tycker Stella har väldigt små och söta fötter..
Medan maten gjordes i ordning såg barnen på Babblarna, båda två var väldigt inne. Söta Stella som aldrig suttit i matstol förut satt riktigt länge och var så duktig och nöjd.
FINA flickor ♥
Inte lätt att få en bild på alla tre! Jag och Stella matchade varandra riktigt bra i alla fall ;)
Nu ska jag fixa till inför morgondagen, Ronja ska få en cykel av oss. Jag tror att hon kommer bli väldigt glad!

Paket och prinsesstårtor

Bland annat dessa fina klänningar fick jag hämta ut på posten i morse.. Ett stort paket men många fina sommarkläder. NU vill jag ha sommar!


(min är i ett annat mönster, men samma modell)

Just nu håller jag på baka två prinsesstårtor inför morgondagen. Leilas prinsesstårtor ska jag testa. Smeten var god så tårtan lär nog bli godare ;)
Stina och Stella skulle även kika förbi, lite hjälp här i köket kan behövas!

I morgon blir vår lilla tjej en stor tjej. Jag kan inte förstå vart tiden far. Hon har blivit så stor den sista tiden! Älskade finaste Ronja♥

Vi behöver komma ut

Om ett litet tag ska jag och Ronja ta en prommis med Stina och Stella. Grabbarna (Robert & Erik) ska träna. Det är kul att vi alla har kort på samma ställe!
Ronja behöver verkligen få komma ut, även jag. Vi har suttit inne hela dagen och Ronja gör allt hon inte får. Trotsar och är allmänt kaxig när man säger åt henne. Hon blir arg som ett bi när hon inte får som hon vill, fort går det. Men det vänder lika fort som tur är. Just nu står hon och styr vagnen in i väggen hårt (samtidigt tittar hon på mig och ler). Jag orkar knappt säga till längre.

Bus i blicken! (tyvärr blev bilden lite suddig)


Ronjas dag närmar sig

Jag sitter och planerar vad som ska bakas inför Ronjas 2 årsdag. Leilas bok är väldigt inspirerande. Har hittat några bra recept som jag hade tänkt testa.
Erik jobbar idag så det är bara jag och Ronja hemma idag. Vi går just nu fortfarande i myskläder. Det blir nog inga längre utflykter idag. Får se om vi går ut och gungar efter vilan. Jag ska försöka titta igenom matteboken idag. Jag har varit otroligt kass när det gäller att plugga. Det är skärpning för mig nu! Ikväll när E är och tränar ska jag plugga intensivt. Får se om jag sedan åker i väg och tränar på gymmet eller om jag ska våga mig ut på en löprunda. Är en aning rädd om mitt knä!

RSS 2.0