Känner mig redo & taggad till babysimmet!

Efter att nu har varit på infomöte av babysim så känner jag mig mer peppad. Det känns verkligen jätte roligt att få börja i babysim tillsammans med Ronja. Erik får också följa med några gånger. I alla fall för att ta kort när hon sprattlar runt.
Tror hon kommer tycka att det är roligt.
Dock så känner jag ett litet orosmoment. Hur lägger jag upp tiden för att inte stressa ihjäl mig? Hm, ja börja i god tid kanske. Jag lär nog vara där minst 1 timme innan om jag känner mig rätt.
Den 13 september kör vi igång! Spännande!

Nu ska jag passa på att duscha innan mina 2 älsklingar kommer hem!

Infomöte!

Dagen har varit lugn. Jag & Ronja kikade förbi hos min farmor på kaffe och kakor. Jag funderar på börja städa lite, torka luckor mm. För på torsdag ska en tjej komma och kika på lägenheten. Så det ska bli spännande att höra vad hon tycker.. Och vad hon eventuellt är villig att ge för den.
Vi har som sagt ingen direkt broska, men samtidigt skulle det vara skönt med något större.

Ikväll är det infomöte som gäller. Linda kommer och hämtar upp mig vid 18. Jag hoppas bara inte det det håller på allt för länge. Fika hoppas jag på att det bjuds på också. Är det mycket begärt? :)

Nä, nu ska jag börja lite smått med maten. Städningen får vänta ett tag. Kände ingen direkt pepp för det just nu!


Ingen fiskelycka!

Fisket avbokades idag, det sas att det var så blåsigt. Men Erik envisades om att han ändå skulle ut och fiska idag. Snäll som man är så hakade jag & Ronja på. Och ja storm var bara förnamnet. Ronja höll nästan på blåsa bort i vagnen. Men hon sov gott under mysfilten. Säkert mysigt när man hör vattnet & blåsten! Tur jag hade tagit på mig tights under mina rosa fina mjukisbyxor för det behövdes.
Dock så hade han ingen fiskelycka idag. Inte en fisk så långt ögat kunde nå. Bättre lycka nästa gång kanske.
Men samtidigt tyckte jag att det var ganska mysigt att sitta där på stranden och titta ut över vattnet och bara filosofera.
Dock hade det inte skadat om det blåste lite mindre.

När han insett att han säker inte kommer få nå napp på kroken så åkte vi till Stöcksjö och drack varm o´boy & smörgåsar. Det satt bra! Gott var det!

Nu är vi hemma och mina två älsklingar är slitna idag. Erik kan jag väl förstå att han är trött med tanke på vad han gjorde i natt.
Jag ska nog ta och plocka ihop här hemma. För ikväll blir det pizza för hela slanten, tror jag ska ta en rullpizza faktiskt.
Tro det eller ej men vi ska göra ett tredje försök att se klart filmen. Och idag ska vi se hela! Den verkar så bra. Men ibland tar tröttheten över.

Nya rutiner

Söndagmorgonen startade med tvätt. 7-11 ska jag roa mig med detta. Fanns bara den tiden! Och vi hade rätt mycket att tvätta dessutom. Så det var bara att nöja sig med den tiden.

Ronja ligger under gymmet framför tv:n och ser barntv :)
Erik ligger och sover, han har varit vaken inatt för att se ufc, undefär 04-07 sänds det på tv. Varför undrar säkert ni, den frågan ställer jag mig också ibland. Svaret är bara att han älskar det!

Och jag sitter och dricker kaffe utan mjölk! Ni som följt bloggen vet kanske vid det här lagret att det är bland det jobbigaste jag vet att se att det inte står någon mjölk i kylen! Men så är det och dricker gör jag ändå. Känner mig dock piggare & det är väl en positiv grej?

Idag blir det en lugn dag för oss. Jag håller på få in lite mer sov rutiner på Ronja under dagarna. Givetvis så sover hon under dagarna, men jag hade önskat att det var lite längre när hon väl ska sova. Oftast är det bara 1 timme om ens det. Så det blir många snuttar. 2-3 timmar i streck skulle inte skada. Gjorde ett tappert försök igår. Men då sov hon endast 1 timme. Men då kan det har varit annat som stört sömnen. Så jag ska därför prova idag igen.
Man hinner med så lite själv. Dessutom om jag ska läsa nått ämne så måste det funka. Annars blir det bara plugg på kvällen och det känns inte lika lockande tycker jag.
Klagar dock inte. Hon sover jättebra om nätterna så funkar det inte är det inte heller hela världen!

Erik ska åka iväg och fiska med några kompisar idag, så jag blir själv hemma. Rätt skönt! Tror att vi ska ta oss en lång prommis lite senare idag. Vädret ser lovande ut.
Får se om min älskade farmor dyker förbi något, hon vill ju snusa på lill gumman nu när hon varit borta så länge.

Igår var det riktigt trevligt. Vi åkte iväg till Stöcksjö och åt middag. Jättegod mat!!
Sedan for vi hem och åt kräftor och drack ett glas vin. Supermysigt och även supergott!

Nu ska jag vara social med älsklingstjejen..

Familjedag

Idag har lilla familjen varit på stan och shoppat. Jag och Erik fick oss ett par jeans från carlings, mycket nöjda är vi. Ronja fick sig en mössa från polarn&pyret, jag köpte även en klänning på rut m fl. Sist men inte minst köpte vi 3 par kuddar fpå Indiska. En bra shoppingdag helt enkelt. Snart får vi besök av familjen L, så jag har laddat kaffe & tagit fram lite fikabröd.

Ikväll ska vi äta kräftor och dricka ett glas vin (jag ammar inte ni som undrar!) Så det ska bli riktigt gott!
Sedan hoppas jag att vi kan se klart filmen män som hatar kvinnor, vi orkade ju självklart inte se klart filmen. Ovanligt? Nej!
Så ikväll hoppas jag att vi ser klart den. Har insett att när man är småbarnsförälder så orkar man inte vara vaken mycket längre än 23 på kvällarna...

Nu kommer finbesöket!

Snart så..

Maten är nästan klar (det blir kyckling & pastasallad), det är dukat fint, jag har tänt massor med ljus, det är ny städat och Ronja sover så nu väntar jag bara på att min älskade fästman ska dyka upp. Han borde vara här vilken minut som helst.
Tror att han varit och köpt lite chips till ikväll. Självklart ska vi se filmen som vi fick!

Äntligen helg! Wihoo..

Gårdagens Ronja

Ronja i sin fina jeanskjol som hon fått ärva av sin kusin.

Bra dag!!

Vilken underbar dag. Jag och Ronja kilade ner på stan en snabbis för att möta upp M. Jag hade nämligen beställt en rosa mjukisdress. Passade perfekt! Härlig färg!
Behövde verkligen en mjukisdress. Perfa!
(Bilden blev dock lite suddig)


Sedan när jag skulle ta in posten låg även det här i brevlådan.
Vi som inte sett filmen och länge velat se den. Underbart!
Hade mina misstankar vem som varit i farten. Och dom stämnde!
Tack så jätte mycket! Ni är så fina!

Äntligen fredag!

Idag är det äntligen fredag. Vilket innebär att hela familjen får vara lediga tillsammans. Mysigt! Imorgon hade vi tänkt gå på stan och kanske shoppa lite. Det finns mycket jag skulle vilja ha. Helst en helt ny garderob med kläder i! Sedan vill jag även hitta något till mammafesten den 19 september. Alltid roligt att ha något nytt när man ska på fest.
Sedan skulle jag även vilja köpa en till mössa till Ronja. Har köpt en rosa/vit randig. Men vill ha en röd också som passar till hennes röda overall. Vi har även pratat om att köpa nya kuddar till vardagsrummet. Ja som sagt lite shopping blir det nog imorgon. Kul!

Idag tror jag att det blir en riktig hemmadag. Vila, mysa, skratta, leka, sjunga. Känner att jag vill gå runt i mina lila mjukisbyxor hela dagen. Sedan skulle även M kika förbi med en mjukisdress som jag beställt och en cd skiva där dopkorten finns. Vi har redan fått en skiva med kort men nu skulle vi få fler (från en annan kamera). Kul & se dom sen!

En annan sak jag har funderat på är om Ronja kanske har börjat bli lite "mammig & pappig". För nu dom senaste gångerna har ingen annan famn dugit. Inte på kvällen om vi haft besök eller varit och besökt någon. Lite tråkigt när det är ens släktingar. Mycket har nog med att hon är trött också, det vill jag tro i alla fall..



Jag blir så glad.

Att få vakna upp till en solstråle gör mig så glad.
Gladare tjej får man leta länge efter. Hon är så otroligt glad & mysig på morgonen.
Våran underbara sessa!

Stan med Linda & Hugo!

Idag har vi haft en toppen dag. Vi har spenderat den med bästa Linda & sötaste Hugo. Det blev en sväng förbi Lilla Mirakel så småttingarna fick sig lite käk.

Ikväll ska vi åka förbi Melissa & Peter, blir trevligt. Svårt att hitta tider att ses när Melissa jobbar så obekvämt!!



                         


     

Snart är han hemma!

Snart slutar Erik, så himla skönt!
Ronja sover, det borde jag också göra. Men jag kan inte.
Det har varit skönt & vara hemma idag. Tiden rinner iväg snabbt ändå!
Vi måste även storhandla idag, har börjat på en lista. En "kladdlista", undra om du skulle godkänna den Linda? Tror inte det, hihi.
Får se om vi åker hela familjen. Eller om bara Erik åker. Måste även åka förbi K och lämna en blombukett eftersom det är hennes födelsedag idag!

Här kommer bilder på stolen som jag for och köpte igår! Syns kanske lite dåligt hur själva stolen ser ut.
Hon fick sitta med imorse när vi fikade. Med lite stöd sitter hon riktigt bra! Gullungen.


Jobbigt..

Har nyss kommit hem efter att ha lämnat mamma på flyget.
Det blev riktigt jobbigt. Trodde inte att det skulle bli det...
Nu är det länge till nästa gång vi får ses..

Men det har varit jätte roligt när hon varit här. På dagarna har vi skrattat och skojat.
Synd bara att tiden ska gå så fort!

Nu ska jag försöka vila mig i form.

Inge kry idag!

Igår var det en fullspäckad dag!! Jag måste lugna ner mig. Någon dag kan man väl tycka att jag kan ta det lugnt..
Igår kväll började jag känna av huvudvärk, ont i halsen & en jäkla seghet. Jag vill inte bli sjuk, tänkte jag då.
Somnade i soffan klockan nio. Vaknade till och gick och la mig i sängen. La mig till och med före Ronja!
Trodde att jag skulle må bättre efter alla dessa timmars sömn. Men när Ronja vaknade strax före sju, så gick jag direkt upp och tog två alvedon. Halsen värker fortfarande. Känns ungefär som jag svalt en tennisboll!
Jag vill inte vara hemma idag & må pyton medan jag har en dotter som vill leka och mysa. Jag är inge rolig idag. Jag har knappt någon energi över!
Dessutom skulle jag och Linda på babysång, det som är så himla roligt!
Men jag måste nog skicka iväg ett sms till henne och säga att det inte blir något för oss idag!
Åh så triiist! Jag är nästan aldrig sjuk men varför måste man bli sjuk när det är något roligt som händer?

En rolig sak är att jag for på barneshus igår och köpte en svart matstol till Ronja. Den sista svarta! Vilken tur vi hade!! Sedan fick hon en svart/vit sittdyna till. Blev jätte snyggt. Passade utmärkt till våra köksmöbler.
Jag är nöjd!
Lägger upp en bild senare så ni får se. Orkar inte söka sladden nu..

Ska nog sätta igång en kopp kaffe (är inte ett dugg sugen men jag kanske blir liiite piggare?), mamma vaknar nog snart. Hon ska vi köra till flyget klockan nio. Sedan blir det hem och vila (med allt vad det innebär).

RONJA är en riktig solstråle idag.



TRÖTT

Idag är jag trött.
Ändå har vi inte gjort så mycket idag, vi var en sväng förbi Röbäck sedan åkte vi via teg och kollade in ett hus (E´s brorsas). Efter det åkte vi hem och gjorde kaffe och åt en kärleksmums. 
Nu ligger vi alla utslagna i varsit hörn. Eller ja, mamma ligger i soffan och läser och jag, E & R ligger i sängen och zappar på tv:n.
Ska väl strax göra i ordning lite fika (jag fikar typ jämt), fast ikväll får vi finbesök av P & K. Dom ska ju självklart fira Erik. Trevligt!!

GRATTIS!!

Idag fyller älsklingen år. Grattis säger vi till dig & hurra hurra hurra!!
Fika på sängen fick han också såklart. Kaffe, mackor, tända ljus & blommor (som jag plockat från balkongen).
Presenterna blev han jätte nöjd över. Kul!
Han är som sagt inte den lättaste att ge, men vi prickade rätt på just dessa presenter!


Ensamma!

Nu har vi kört hem båda barnen. Alla 3 somnade i bilen. Ronja bar vi bara över till sängen nu när vi kom hem så hon sover fortfarande och sover förhoppningsvis till imorgon bitti, annars är det nått fel..

Kvällen har gått sjukt fort. Hur fan hinner man med annat när man har 3 barn??
Och andra sidan är det rätt tätt mellan dessa, men ändå..
Summan av kardemumman är att vi väntar liiite till barn nummer 2. Sedan är det självklart en annan ska när det är ens egna. Men jag vill njuta och ge all kärlek till våran lilla sessa först, Erik också förstås.

Nu blir det film & mys framför tv:n sedan nattinatti.

Full rulle!

Här är det full rulle vill jag lova. Vår sessa äter just nu, en ligger och jollrar högt i babygymmet och den tredje ser bollibompa medan han pysslar med alla leksaker som ska hängas upp i gymmet. Det är härligt med barn som skrattar och mår bra!!

Kort inlägg.. Måste återgå!

Mammafikat!

Mammafikat på station var jätte trevligt. Som alltid!
Det blev en gruppbild på alla våra sötnosar. Tur Linda tog med kameran, kul med bilder.
Dock så var inte våran lilla sessa jätte nöjd som man ser tydligt på bilden, haha.

GULLUNGAR - vår framtid!



Fredag!

Nu på morgonen har jag skickat in kort till proprint för framkallning, hoppas på få hämta ut dom idag.
Jag vill nämligen fortsätta i hennes Min första bok. Jag gillar verkligen att pyssla & göra fint.

Idag ska tack korten postas. Skönt att allt med dopet nu är klart.

Det blir fika på stan med "mammorna", sedan ska jag fixa lite med Eriks present. Spännande. Jag tror och hoppas att han kommer blii jätteglad. Nyfiken är han i alla fall!

Annars ser helgen rätt fullspäckad ut. Ikväll kommer mamma förbi och lämnar sina väskor här. Tror hon skulle sova över här på söndag - tisdag (då hon åker hem)
Jag & Erik har nog bara myskväll med en avfilmerna som vi inte orkade se igår.
Imorgon blir det en stor utmaning för mig, eller kanske för jag & Erik?
Vi ska nämligen vara barnvakt åt mina 2 syskonbarn som är 6 månader och 2,5 år.
Inga problem så egentligen för do m är jätte snälla. Men att gå från 1 barn till 3 på bara en dag ska bli intressant. Och andra sidan är det bara några timmar så det ska säkert gå jättebra!
Får se om vi vill ha fler barn efter det här? Hihi
Men andra ord är vi ganska upptagna på lördga. För på dagen ska vi fixa med Ronjas konton/fonder. Skönt att ha det gjort. Lätt att tiden går och man glömmer...

Nu vill Ronja få på sig några kläder, hon sitter här med nattkläderna.

Trevlig helg!

En vän jag vill ha i mitt liv!

Idag har jag och Ronja hängt med Linda och Hugo. Super trevlig tjej! Jag känner att jag kan vara mig själv med henne. Hon är mysig, glad, snäll och lätt att umgås med. Precis en sån vän jag vill ha i mitt liv.

När vi kommit hem från dom åkte jag hem för att hämta Erik, sedan for vi på hemmakväll och hyrde 2 filmer, det blev de halv dolda och killing room. Hoppas dom är bra!!

                             Här har vi dagens sockersöta Ronja



Vi rymmer hemifrån!

Nu är alla tack korten klara. Eller jag har tre adresser kvar att skriva, samma adresser jag hade problem med när jag skulle skicka ut inbjudningskorten. Och Elin du är en av dom..hihi.
Annars känns det skönt att dom är klara. Jag är jätte nöjd över dom. Dom blev verkligen superfina!

Idag är Erik hemma från jobbet. Han mår inge bra alls. Så han ligger och sover. Det första jag tänkte när han sa att han skulle vara hemma var svininfluensan! Men det tror jag inte att det är.
Hur som haver kommer jag & Ronja ta bilen och åka över till teg där Linda & Hugo befinner sig. Då får Erik passa på att vila i lugn och ro.

I helgen fyller Erik år. Och som alla andra år så har jag samma problem. "Va fanken ska jag köpa... karln önskar sig ju inget". Eller det gör han. Men bara dyra prylar till bilen. Dessutom kan jag inget alls om bilar! Jag är glad bara den går att köra framåt och bakåt med.
Jaja, jag har en idé vad han ska få i alla fall. Den vill jag dock inte skriva här för jag vet att han är inne och läser här lite då & då.

Nu ska jag skynda mig lite..
När jag druckigt upp mitt kaffe ska jag kila iväg till apoteket och handla lite måsten.

Funderingar kring förskoleplats

Ronja har börjat vakna när Erik stiger upp och det tycker jag är lite tidigt. Får se om jag ska skjuta fram kvällsmålet en halvtimme.
Idag ska jag & Ronja umgås med Melissa. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på.
Får se om jag hinner ner på stan innan för att möta upp mamma och ta skivan som broran har bränt ut från dopet.
Jag är så nyfiken på hur korten blev.
Dessutom vill jag pyssla lite i hennes första bok. Har redan skrivit lite om dopdagen och även presenterna hon fick.

Något jag måste göra idag är att lämna tillbaka nyckeln på grisbacka! Prio 1 idag.

Något vi har börjat prata mycket om är en eventuell flytt nu framöver. Helst vill vi flytta nu.
Men vi vill så gärna hitta någonstan där vi kan bo i några år. Drömmen är givetvis att få flytta till hus med en fin tomt. Men det är några år bort. Jag vill vara färdigutbildad först. Det är ett krav innan vi börjar med "hus-snacket".
Så jag misstänker att det blir något i stil med ett radhus/kedjehus. Gärna en 4:a. Det skulle passa oss bra. Tänkbara områden har vi disskuterat och är väldigt överräns om, vilket känns skönt!
Vi vill flytta dit det ev finns fler barn på området eller gården (barnvämligt område) och en förskola i närheten som passar oss och Ronja.
När är det man kan ställa sig i kö för förskolan?
Tänk va mycket ens barn egentligen spenderar sin tid på förskolan? Just därför vill man ha fröknar som är pedagogiska, ödmjuka och snälla. Bra fröknar helt enketl! Och hur vet man det om man bara varit och besökt förskolan någon gång innan?
Jag är rätt övertygan att det finns övervägande bra fröknar på förskolerna runt om i Umeå. Men ändå.. Jag kanske är lite nojig.
Och sedan är det de här med pedagogik. Vilken pedagogik förkolan har eller inspireras av. Jag som har läst alla pedagogiker (kommer dock inte ihåg vad alla står för och hur dom arbetar).
Vad jag vill säga är att jag självklart vill ha Ronja på den bästa förskolan. Jag vet vart jag skulle kunna tänka mig ha henne och jag vet även vart jag inte vill ha henne.
Valet är kanske inte så svårt ändå??




Kvälls-Ronja

Mysigaste tjejen i babygymmet, dock mer intresserad av tv:n än leksakerna som hänger där!




Blir absolut fler gånger!

Nu har vi nyss kommit hem från öppna förskolan. Det tog ett tag innan vi hittade rätt. Men tillslut!
Många barn varn det. Ronja verkade uppskatta det. Hon log och skrattade när vi sjöng "Prästens lilla kråka.."
Blir absolut fler gånger. Väldigt mysigt var det!
Nu ligger hon och sover, slut efter dagens "lek", tror jag också ska passa på att ta en liten nap!

Bilder från gårdagen kommer här som jag lovade.

Ronja redo att åka och besöka Linda & Hugo


Inspekterar varandra. Efter ett tag jollrade och log dom åt varandra. Så söta!


Sötnosarna våra!

Babysång

Igår passade jag på att gå och lägga mig samtidigt som Ronja (vid 21.00), hon somnade i vår säng så hon fick ligga kvar hos oss hela natten. För mig tog det lång tid innan jag somnade. Sedan sover jag inte så jättebra när hon sover med oss.
Trött & sliten var jag när hon ville kliva upp och äta strax före 7.00.
Men det är bara att bita ihop. För idag är det babysång på Backen med Linda & Hugo (hoppas dock att det blir fler än vi) :)

Idag är det en dag då jag känner mig lite hängig, på allt & inget. Men man måste väl ha sådana dagar också...
Det är tur vi ska hitta på roliga saker idag så jag får tänka på annat..

Trevlig dag med fint sällskap

Idag har jag och Ronja umgåtts med Linda & Hugo. Superfina & supermysiga är dom.
Vi tog oss en lång prommenad runt Böleäng sedan for vi hem till Linda och Hugo, där åt vi lunch, drack kaffe och surrade.
Väldigt trevligt har vi haft.
Tog några kort på sötnosarna (Hugo & Ronja) men givetvis så glömde jag kameran hos Linda. Typiskt!
Så jag får lägga upp dom imorgon.
Appropå imorgon så ska vi faktiskt fara på öppna förskolan och ha babysång. Mysigt! Jag har aldrig varit på öppna förskola förut så det ska bli roligt. Ronja gillar när man sjunger för henne så det borde bli en trevlig stund för oss.

Nu ska jag ta tag i middagen. Ronja har nyätit och ligger nu och gymmar i babygymmet.

Filmkväll

Har nyss slängt ihop en kycklingsallad som vi ska äta när Ronja ätit klart.
Sedan blir det en riktig filmkväll. Erik har varit och hyrt Skotten i Knutby och Notorious. Så vi får hoppas att det är bra filmer.

Jag har även varit super ambitiös idag och gjort alla tack korten. Måste bara köpa frimärken.
Skönt att ha det bort gjort.
Har insett att det är lika bra att göra klart det på en gång. Annars är det lätt att man glömmer bort. Som tex när jag skulle skicka ut tack korten efter studenten. I december månad fick alla släktingar dom korten, om jag inte minns helt fel.

Nu är lillan mätt & belåten. Så nu är det Eriks och min tur att bli mätta!

Dagen efter

Det blev ganska sent igår. Vi satt uppe & pratade om dopet, hur nöjda och tacksamma vi är över dagen. Sedan blev det självklart ett avsnitt med Dexter.

Nu ligger Ronja under sitt pingu babygym. Hon trivs verkligen där.
Vi la henne där direkt vi kom hem igår faktiskt.
Här kommer en bild från igår.



Så här blev prinsesstårtorna som jag bakade. Ganska söta va?



Ronja Filippa (tagen vid annat tillfälle)

Ronjas dag

Idag hade vi dop för Ronja i Backens kyrka. Det var jättefint! Allt gick precis som det skulle. Ronja tog dock en lite powernap under dopcermonin. Hon skötte sig med andra ord exemplariskt.
Gudmor läste en väldigt fin dikt. Jag läste en psalm M & A läste och en psalm. Det gick super bra för oss alla.
J fick tända dopljuset och gjorde ett strålande jobb likaså L som hällde upp vattnet.

Även fikat blev lyckat och gott!
Ronja fick så otroligt mycket fina presenter. Vi är fantastiskt nöjda & lyckliga över dagen. Jättekul att så många ville komma och dela dagen med oss.

Nu har även mamma åkt till brorsan för att sova där i några dagar. Så nu får vi mysa vi 3!

Bilder kommer senare. Hade lejt brorsan som fotograf så vi har därför inte fått korten än. Men jag lovar att jag ska bjuda på några vid ett senare tillfälle.

Tack alla som gjorde Ronjas dag minnesvärd!
Extra tack till världens finaste gudmor. Vi har gjort ett bra val!

Massor med fix idag

Idag står det många saker på schemat.

  • Vi ska ner på stan för att köpa minneskort till mammas kamera
  • Duka och göra fint där vi ska ha dopfikat
  • Sy fast rosetten på dopklänningen (dopklänningen hade jag & lillebror hade när vi döptes. Jättefin är den!)
  • Stryka min klänning & Eriks skjorta
  • Göra en mall som jag ska pudra på med florskocker på tårtan
  • Handla på coop till tårtorna
  • Göra fyllningen i tårtorna
Det kanske inte var så mycket mer än det... Eller så ploppar det säkert upp något under dagen!
Dags att göra sig lite kaffe och börja skissa på mallen.

min ögonsten

Läste just att Ronja betyder min ögonsten på kurdiska. Det tyckte jag var fint!

Annars har kvällen varit toppen, vi grillade ute i Skravelsjö & maten smakade jättebra! Till efterrätt blev det en chokladtårta, vi firade nämligen mamma i efterskott.
En jätte lyckad kväll.

Imorgon ska jag & mamma fara och duka i lokalen så att allt det är fixat. Senare när Erik har slutat jobba åker vi och handlar. Erik & Ronja får stanna hemma så får jag och mamma åka själv. Går nog snabbast så.

Nu är det dags för mig att hoppa i säng. Jag är trött & slut efter en lång men trevlig dag.

Godnatt!

Idag blir det stan

Idag blir det en stan dag med mamma, M & barnen. Mysigt värre. Jag & mamma åker nog ner tidigare..

Sedan kommer E och hämtar upp oss när han slutat & då åker vi ut till Skravelsjö och grillar med alla syskon + barn. Vi ska fira mammas födelsedag. Så kvällen kommer nog bli toppen bra!

Nu är det kaffe & sedan är det dags att göra sig i ordning!

ONSDAG

Morgonen började tidigare än vanligt. Men bara för mig. Jag blev tvungen att köra Erik till jobbet imorse eftersom jag & mamma behöver bilen idag. Vi ska nämligen ut till Täfteå idag. Det blir mysigt att få spendera dagen där.
Nu sitter vi och dricker kaffe, Ronja ligger i vagnen och vill inte riktigt somna. Snart ska vi ner på specsevers och titta ut några bågar till mamma.

Nu ska jag vara lite social med min mor. Det är så roligt att ha henne här!

TIPS sökes!

Ronja älskar när man sjunger för henne. Hon brukar jollra med, jättesöt! Så jag skulle behöva massor med tips på bra barnmusik.
Nån bra skiva eller nått.
Så tipsa gärna!!

Västerbottenspaj med skagen

Det blev jag & Lindas lunch idag. Supergott var det. Vi avslutade med en kopp kaffe.
Nu har vi suttit och planerat inför mammafesten som vi ska ha i slutet på september. Man kan säga att vi är rätt peppade.
Det ska verkligen bli super skoj.

Ronja var dock lite grinig idag. Det är alla dumma rapar som ställer till det. Men tillslut fick vi ordning på det.

Nu är det dags för lite mat för lillan, hon ligger i vagnen så jag hör att hon håller på äta upp sina små händer.



Idag kommer min älskade mamma

Idag ska jag & Ronja umgås med Linda & Hugo. Det blir en prommis för oss!

Senare idag ska vi träffa prästen och gå igenom schemat för dopdagen.
Spännande ska det bli. Jag blir bara mer & mer nervös för varje dag som går :)

När vi gått igenom dagen så är det raka vägen hem för att få i sig nå mat, sedan ska jag hämta mamma på flyget!
Det ska bli så roligt att få ha henne hos oss i några dagar. Jag längtar, nästan så jag har lite fjärilar i magen, hihi.

Ensam hemma!

Ja nu är jag ensam hemma. Erik & Ronja for till Stöcksjö för att fixa några saker med dopklänningen. Jag har nyss storstädat! Visst unnar jag mig den här ensamheten på ett bra sätt?
Strax ska det även tvättas. Kilo vis med tvätt står nu framför mig i en stor säck och vill hoppa i maskinen.

Så här go & glad var Ronja igår när vi åkte på våran lilla mini semester.



Nu vill Ronja gärna sitta upp i vagnen. När man är pigg som en pelikan vill man självklart sitta upp. Antingen har hon händerna i munnen eller så sitter hon och knyter händerna
som en liten gammal gumma, dugen inte det så vilar hon gärna sina små händer på magen. Sötaste tjejen!


ny vecka

I helgen har vi knappt varit hemma alls. Vi har mest varit i Stöcksjö, sedan har det även blivit en tripp till Skellefteå med husbilen. Vi for med D & A. På vägen hem åkte vi och hämtade upp S. Resan i sig var trevlig, vi åt god mat & strosade i dom få affärerna som var öppna!
Vi alla konstaterade att vi absolut inte skulle kunna flytta dit. Borta bra men hemma bäst. Och det stämmer verkligen. Det har dock varit väldigt varmt för lilla Ronja. Men nu har vi lärt oss det att det inte blir någon länge trip med en sån liten när det är så här varmt.

Nu är det en ny vecka, vilket innebär en hel del på vårat schema. Dopet närmar sig så idag måste jag se om jag kan hämta ut nyckeln till församlingsgården idag. Sedan har vi inbokad tvätt, vi har massor!
Jag ska även städa ordentligt lite senare idag. Ska hämta mamma på flyget imogon. Kul ska det bli att få ha henne här!


Sover fortfarande!

Halv åtta gjorde jag morgon. Och det var inte för att Ronja ville ha mat utan jag kände mig utvilad, så jag gick upp duschade, fikade och nu sitter jag och dricker en kopp kaffe. Måste säga att det är riktigt skönt att få sitta i lugn & ro. Erik & Ronja ligger fortfarande och sover. Vi kom nog hem ganska sent igår, Ronja brukar som sagt ligga i sin säng vid 21 tiden. Men nu fick hon dessutom sova med oss hela natten så det är nog inte så konstigt varför hon vill ligga och dra sig :)




Underbar & älskad




3 månaders vaccinationen

Den gick faktiskt ganska bra. Hon skrek och tyckte att det gjorde rätt ont men med lite tröst så gick det över ganska fort. Men jag måste säga att det var jobbigt & höra när hon skrek till. Lillgumman min. Fast jag vet att det är för en god sak!
Hoppas bara att hon inte får någon feber ikväll. Dom flesta barnen klarar sig från det!

Annars blir det en lugn dag. den här veckan har varit full med roliga saker så idag tänkte vi bara vara familjen. Det blir bara massa mys. Jag ska köpa massor med godis till ikväll!

Nu ska jag busa lite med Ronja!

Vi har en riktig mysbebis på morgonen

Ronja är så otroligt glad & mysig på morgonen. Direkt man säger godmorgon älskling så lyser hon upp som en sol. Man får riktiga il på henne ibland!
Idag har jag hängt upp lite leksaker i lampan i sovrummet, hon gillaré!

Idag blir det lunch med Melissa på stan. Misstänker att vi sätter oss i en park och bara myser.

Snart är det äntligen helg. Då får vi ha Erik hemma. Och andra sidan har han toppen arbetstider! Planeran är att åka ut med husbilen på lördag. Erik som köpt sig ett nytt fiskespö vill ju gärna prova på det. Det verkar som det blir fint väder så jag hoppas att det stämmer (dom har ljugit förut). Vart vi ska åka är inte bestämt. Givetvis åker vi med Eriks föräldrar, det ser jag fram emot. Skönt att komma bort från hemmet över dagen!


Middag för 2!

Pappa & Karin var förbi och grattade mig i efterskott. Jag fick ett jättefint halsband och sedan till det bästa, presentkort på teatercafét - middag för 2! Dessutom ingick självklart barnvakt. Jag blev jätteglad!
Det ska bli så mysigt att bara vara jag & Erik. Vi måste bara komma på när vi vill gå ut och äta nu. Troligtvis i slutet på augusti eller i början på september. Det skulle vara trevligt medan det fortfarande är fint väder och man kan sitta på uteserveringen.
Mycket uppskattad present!!

Fika i parken

Dagen idag har varit toppen!
Mysigt möte med mammorna i parken. Jag köpte mig en laxmacka och en coca cola. Gott!

Vi har även hunnit med att storhandla idag. Jag avskyr att storhandla!
Men nu är det gjort och det är skönt. Ronja har nyss fått badat, vi köpte nytt schampo & badolja till henne. Så nu luktar hon riktigt gott. Mystjejen våran.

Jag måste ännu en gång poängtera att jag älskar & vara mammaledig! :)

Nu ska jag poppa popcorn och lägga mig i soffan. Jag är helt slut i kroppen!

Glad tjej!

Vilken otroligt mycket gladare tjej vi hade igår. Nu känns det som att det går åt bättre tider. Jag känner mig lugnare dessutom. Jag längtar till på fredag då vi ska väga & mäta henne. Eftersom vi haft en jobbig tid nu ett tag vill jag veta och få det bekräftat att hon har gått upp lika bra som hon alltid. Som mamma känner jag mig alltid extra orolig speciellt om det har stått still eller varit jobbigt. Men nu tar jag ut lite väl mycket i förskott. Vi får se på fredag helt enkelt!

Idag händer det betydligt roligare saker. Vi ska till parken och träffa "majmammorna" (alla är dock inte majmammor vissa är födda i april). Alltid roligt att få träffa dom.
Vi har även börjat planera in en mammafest i slutet på september. Jag och Linda har pratat om att fixa mat mm. Det är så roligt för det var så många av oss som var intresserade. Så nu har man något att längta & se fram emot :)

Mysig lunch i parken

Det blev en subwaymacka och en del prat i parken idag. Mysigt.
Ronja ville dock inte sova så hon fick sitta uppe i mitt knä och vara social.
Sedan tog vi oss en prommis hem till oss & tog kaffe och amningspaus. Nu har nyss Linda & Hugo promenerat hem. Jag och Ronja väntar på att Krillan ska dyka upp.
Hon borde vara här vilken minut som helst tycker jag.

Nu är det matdags för lilla fröken igen..

Dopet närmar sig..

Idag ska jag & Ronja möta upp Linda & Hugo. Vi pratade om att luncha någon stans. Så det ska bli väldigt trevligt!
Senare under dagen kommer Ronjas blivande gudmor hit på besök. Även det ska bli super trevligt. Det är inte var dag vi ses nu förtiden.

Appropå dopet så börjar det närma sig och jag har redan hunnit blivit väldigt nervös inför detta. Varför vet jag inte!
Det känns himla kul att så många ville komma. Våra familjer har inte riktigt träffats ordentligt. Jag tror det bara är min pappa som har träffat Eriks föräldrar och nu får dom träffas allihop. Det känns jättekul!
Det känns faktiskt skönt att allt är planerat och fixat. Tårtorna gör jag/vi samma dag tror jag.
Mamma är hemma då, hon ska sova här dom första dagarna så hon vill nog gärna hjälpa till!

Nu vaknar Ronja..



Här har vi en gó & glad tjej!

Så här go och glad var våran lilla tös igår kväll. Hon gillar verkligen att titta sig själv i spegeln. Alltid om hon är lite gnällig på kvällen så går vi till badrummet och tittar i spegeln.
Alla sätt är bra utom dom dåliga.









Vi bjuder även på en bild från dagen! Här sitter Ronja i babygungan framför tv:n.
Ingen stor favorit, men den brukar funka ett tag!

Idag skrattade Ronja högt för första gången. Ett riktigt skratt var det! Nu låter det som hon aldrig skrattar men i vanliga fall är det mer jollranden när hon är glad. Men idag fick jag ett glädjetjut! Riktigt sött!


Filmkväll

Igår var vi & hyrde tre filmer på hemmakväll, tanker var att vi skulle ha filmkväll. Efter ca 40 minuter hörde jag att Erik somnat. Så det var den filmkvällen. Alla tre somnade innan tio igår! Vi gör ett nytt försök ikväll skulle jag tro :)

Nu ligger Ronja här på bordet, jag har hängt upp lite leksaker i lampan. Det blir nog lek ett litet tag till sedan hoppas jag att hon vill äta och sedan sova ett tag.
Senare under dagen tänkte jag ta en lång promenad i det fina vädret, eftersom jag inte hinner åka iväg och träna idag. Jag tror jag ska satsa på det imorgon.
Jag har sökt fram mina träningskläder nu, frågan är om jag kommer i byxorna. Och andra sidan hade jag dom när jag tränade under graviditeten. Men då satt det tajt kan jag poängtera!!! För tajt!! :)

Denna vecka händer massor med roliga saker. Det blir fika med mammorna från majtråden, prommis med Linda & Hugo, umgås med Kristina, träffa Frida & Melissa, väga och mäta Ronja (även 3 månaders vaccinationen, men det kanske inte är så roligt).

Nu låter det som det snart är matdags..

Slitet värre!

Idag är jag en sliten själ. Det blev storstädning och storränsning här hemme efter vi varit på ersboda och k rauta.
Slumrade till för ett tag sedan (skulle behöva flera timmar till..). Erik har nyss varit och handlat till middagen. Undra vad det blir för något? Han skulle nämligen överraska mig. Jag är nyfiken & väldigt hungrig!

En typisk söndag

Idag känns det som en typisk söndag. Ronja ligger under "gymmet", Erik sover & jag hamnar som vanligt framför datorn med en kopp kaffe så fort jag får möjlighet.
Dagen kommer nog inte bli alltför ansträngande, vi ska förbi k rauta & min pappa idag, vi hann aldrig det igår.
Ronja ska få leka ett tag till sedan ska hon få sova ute på balkongen. Måste passa på medan solen inte ligger på!

Sitter och lyssnar på 9 crimes med Damien Rice.

1 augusti

VÅRAN ÄLSKADE TJEJ






MINA FINA ÄLSKLINGAR



Nolia mässan!

Nu är jag sminkad & klar för att fara på diverse äventyr. Det blir Nolia mässan idag med M & P. Vi sa att vi skulle gå dit runt 14. Innan det måste vi hinna ner på stan bl.a banken, sedan k rauta och sist fara till pappa och vattna blommorna & ta in posten. Det kommer bli stressigt eftersom Ronja har nyss somnat. La henne under "babygymmet" efter hon ätit och somnade där. Så jag la över henne till vagnen. Hon har aldrig somnat under gymmet sådär. Ofast brukar hon vilja äta en gång till och sedan sova. Och det var så jag hade planerat. Men som sagt är det ju svårare att planera saker nu när man har barn.

Hon kan säkert vara trött sen gårdagen. Erik kom och hämtade oss halv tolv. Men det var super roligt att träffas vi tre igen. Tiden bara rann iväg..
Vi har även hunnit boka in en ny dejt till veckan. Ser redan fram emot den!

Nu ska jag kolla igenom alla bloggar jag läser och sedan plocka ihop lite här.

RSS 2.0