Majbrasa

Idag blir det att grilla ute i Stöcksjö. Vi har bjudit in oss själva!
Senare ikväll hoppas jag att vi far och kollar in någon majbrasa.

1 vecka kvar

Vaknade halv sju i morse av att jag fick ett sms från Anna. Nu har hennes lilla bebis kommit! GRATTIS till henne. Det ska bli så spännande att se lilleman sen.
Nu börjar barnen från "majtråden" att ploppa ut, jätte roligt!

Om 1 vecka är det våran tur! Vi längtar så himla mycket.

Klockan 11 kommer fotografen för Vi Föräldrar hit. Det ska bli spännande.

Senare idag ska jag gå förbi jobbet och kolla hur dom har det.
En kaffe sluring blir det nog också!

 

En söt sommarklänning

Idag blir det att åka ner på stan och glassa i solen med en god vän. Det ska bli trevligt!
Senare idag blir det att åka ut till Sillviken på kalas. Måste därför hitta en present på stan. Men jag fick ett bra tips av syster så det ska nog inte bli några problem.

Har hunnit städa nu på morgonen. Imorgon bitti kommer nämligen fotografen för Vi Föräldrar. Hoppas att vi kan få någon/några fina bilder sen.

Middagen i går med "majmammorna" var trevlig. Som alltid! Jag hann i alla fall kika förbi kii innan och hittade en jätte söt klänning som jag bara var tvungen att köpa. Det finns så himla mycket fina sommarkläder nu. Det är lite trist att inte veta hur man kommer se ut i sommar. Men jag kunde faktiskt ha denna klänning. Blir dock finare när magen försvinner en aning. Jag såg gigantisk ut i den nu!!
Till mina vita tygskor kommer det bli väldigt fint. Jag är så nöjd!

 



Nu är det dags att göra sig i ordning..

♥8 dagar kvar♥

Regn & rusk!

Usch vilket väder! Kändes inte speciellt roligt att gå ner till stan idag. Hoppas att regnet hinner avta innan jag ska traska ner. Det blir middag med "majmammorna" idag. Trevligt!
Innan det måste jag hinna springa förbi Rut m fl. och byta storlek på ett par byxor jag köpte igår.


Förlossningen ringde..

I dag ringde förlossningen och frågade om vi kunde komma en dag tidigare än beräknat och självklart sa vi ja!
Så nu får vi ställa in oss på en dag tidigare. JIPPI!


Trevlig dag ute i solen!

Började dagen med att sitta och sola på balkongen. Härligt!
Sedan har jag spenderat dagen med syster och hennes tre barn. Vi har ätit glass ute i solen, gungat och bara haft det trevligt.
Under tiden har jag även tvättat, så nu är det bara att vika ihop allt och lägga in det fint i garderoben.
Så därför ska jag ta tag i det nu och sedan dammsuga upp allt grus som man dragit in.
Hoppas sedan på att Erik rullar in vid middagstid. Kvällen ska spenderas framför tv:n med lite chips och dip.
Jag är helt slut i ryggen!


Sendrag

Jag har aldrig riktigt förstått hur ont det gör när andra säger att dom fått sendrag. Men nu kan jag gladeligen förstå dom! Usch och fy säger jag bara!
7.00 i morse kom det - senadraget i vaden! Aj vad jag skrek. Erik hoppade nästan ur sängen och fick rycka in o "knåda bort de". Jäklar vad ont det gör.. Är faktiskt lite öm där nu,
Men varför får man senadrag?

090425

Vaknade 7.40 idag. Såg att det var sol ute så jag kunde inte lägga mig för att somna om. Hade dock behövt det med tanke på att jag kanske somnade halv tre, tre igår.
Men jag får nog ta vilopaus idag om jag hinner.

Kläderna från H&M har kommit. Så vi får fara och hämta ut dom idag. Sedan ska vi iväg och storhandla. Måste nog kika in på kapphal också för att köpa ett par sockar åt bebisen.

Sedan tror jag att syrran med barn skulle kika förbi idag. Vi får se om dom dyker upp senare under dagen.
Nu måste jag däremot göra gröt. Är JÄTTE hungrig!

VI FÖRÄLDRAR

Just det, i onsdags ringde Vi Föräldrar fotografen ovh ville träffa oss för fotografering. Jag trodde nästan dom hade glömt bort oss. Jag skulle ringa upp honom när jag tagit reda på hur Erik jobbar. Så troligtvis nu nästa vecka så ska vi fotograferas. Det ska bli väldigt spännande! Hoppas att vi kan få några bilder. Jag tror att den nr vi skulle vara med i kommer ut i juli, augusti.
Man får hålla utkik!

     

Havandeskapspenning

Vilken lättnad..
Jag får pengar denna månad! Gick in på mitt bankID på försäkringskassan och tydligen så betalar dom ut nu den 27 april. Sköönt!

Jag undrar när Erik hade tänkt komma hem. Jag är vrål hungrig! Åt en korv vid två tiden idag men än så har jag inte fått i mig.
Jag trodde jag skulle få pizza vid sex. Men tydligen så slutar han åtta idag och borde därför vara hemma snart.

Det var en trevlig dag på Nolia. Man fick en del gratisgrejer. Jag tiggde även till mig lite gravidmassage där och det var verkligen jätte skönt! Hon hittade av varje liten knut tror jag. Massören sa även att minst 10 minuter varje dag bör man få massage av sin sambo. Det hade jag tänkt framföra till Erik nu när han kommer hem. Jag tyckte det lät väldigt bra!

Nu ikväll har jag donat på en hel del. Har packat lite till i bb-väskan. Sedan har jag även hängt upp mobilen (visst heter det så?) ovanför skötbordet. Har även packat upp blöjorna och ställt det mesta på sin plats.
Ja, nu är jag redo att "plocka" ut våran lilla plutt...

Vecka 37







Faderskapspapperna är skrivna!

Nu är faderskapspapperna skrivna. Sedan skrev vi även under på att vi vill/ska ha gemensam vårdnad. Kändes lite speciellt när man hade två vittnen som också skulle skriva under. Men nu är det gjort i alla fall och det känns väldigt bra!

Idag blir det att gå på Nolia med Anna, får se om Petra skulle möta upp oss också.
Det skulle tydligen vara "gravidspecial" i dag. Hoppas man kanske får några gratisgrejer, hihi.

Gick in på internetbanken idag och skulle se om jag hade några kommande insättningar. Men icket! Tanken är att jag ska få havandeskapspenning utbetald på måndag (min första utbetalning). Men tydligen inte...
Blir så irriterad, för jag ringde till försäkringskassan och pratade med dom ang det här. För jag blev/är orolig att jag inte fyllt i papperna rätt. Men dom sa att jag skulle vänta till den 27. Har jag inte fått pengar då så skulle jag höra av mig till dom.
Tur Erik fick ut en väldigt bra lön idag. Så jag fick mig en liten "veckopeng", haha.

Annars är jag trött och sliten (som vanligt). Jag har sovit väldigt dåligt inatt! Somnade väldigt sent. Erik kom hem från jobbet klockan ett, det blev med andra ord ett arbetspass på 18 timmar! Stackarn!
Men i morgon får han vara ledig. Misstänker att det blir en lugn kväll hemma framför tv:n eller någon bra film.

Annars är jag rätt öm i magen idag. Det känns nästan som jag har ett jätte stort blåmärke! Inte så konstigt med tanke på hur mycket dom försökte i går!

Nu är det dags för lite frukost.


Det blir planerat kejsarsnitt.

Idag har jag som sagt varit på förlossningen för att göra ett vändningsförsök. Dock så gick det inte att vända på våran bebis. Två läkare försökte göra vändningsförsöket utan reslutat. Men jag måste säga att jag tyckte både det var väldigt obehagligt och gjorde även ganska ont.
Därför tog vi beslutet och bokade in ett planerat kejsasnitt. Vilket känns väldigt bra. Jag har som sagt varit inställd på att det kan bli så här fast jag kanske helst vill föda "vanligt". Men det blir som sagt inte alltid som man planerar.

Det känns väldigt konstigt att veta vilken dag jag ska bli mamma och Erik ska bli pappa. Men samtidigt känns det helt underbart!
Jag längtar så himla mycket till den dagen!

smoothie

Igår blev det en god blåbär/banan smoothie. Det var så gott att jag blev tvungen att
starta dagen med en också!





ULTRALJUD

Vaknade tidigt idag. Tror jag är lite pirrig. Det ska bli så himla roligt att få se plutten igen. Får se om jag ska tjuvtitta på vem som gömmer sig i magen. Jag kommer i alla fall inte kunna titta bort om dom säger att jag måste göra det för att inte se könet. Så vi får se! SPÄNNANDE ska det bli.
Dock så känns det väldigt tråkigt att Erik inte kan vara med. Hade känts bättre då!
Han har verkligen dåliga arbetstider nu. Kommer kännas bättre när MediaMarket har öppnat, för då kommer han bara jobba heltid.

Fortsättning följer...


Ultraljud imorgon.

Jag fick nyss ett samtal från specialistmödravården.
Imorgon klockan 11 ska jag göra ultraljud. Och om våran bebis ligger/sitter i säte (som vi nu tror) kommer jag få prata med en läkare på en gång. Nu börjar jag bli lite nervös! Men det går säkert bra.

Idag kommer Melissa på besök. Hon ska få vara den första som provsmakar på mina bakverk.
Hoppas hon gillar det!

Dumlekakor & kokostoppar

Då var det ännu en ny vecka..
Helgen har varit bra. Vi har inte varit ute och ränt speciellt mycket. Annars kan jag och E vara duktig på det när vi båda är lediga. Jag har hunnit med en sväng på stan med Kristina och sedan har vi varit ute i Stöcksjö på fika.
Igår tog vi en lång promenad. Efter halva vägen började jag få sådana sammandragningar/förvärkar som höll i sig länge. Blev tvungen att ta paus. Ont gjorde det! Våran prommis tog därför ganska lång tid. Men hem tog vi oss och när jag la mig i soffan avtog allt och jag kunde äntligen pusta ut!

I torsdags hos barnmorskan så fick jag ingen tid för vändning & ultraljud utan specialistmödravården skulle ringa mig idag eller imorgon. Hade dom inte ring så skulle jag själv ringa på onsdagmorgon. Jag hoppas verkligen att dom ringer idag eller imorgon!

Igår bakade jag två sockerkakor och fryste ner. Idag ska jag baka dumlekakor och kokostoppar hade jag tänkt. Måste nu ta tag i på allvar att fylla upp frysen med lite gosaker.
Ska därför ska jag kila iväg på ica och handla lite (såg att jag inte hade alla ingredienser). Jag vill nämligen hinna sitta ute i solen och sola innan jag tar tag i bakandet.

Märit nu är det snart fritt fram att komma och hälsa på. Om fikat duger vill säga :)

Håller tummarna!

Jag håller tummarna att Erik ska få sluta tidigare så att han kan följa med till barnmorskan idag kl. 14.30.

Har länge velat lära mig göra en utbakad fläta. Jag satt på youtube länge och kollade. Jag förstog att man skulle göra tvärtemot en inbakad. Har kunnat göra en inbakad fläta länge. Men nu kan jag göra båda två! Blev så lycklig när jag lyckades. Nu kan jag stryka ett av mina mål här i livet, haha!


Kaffe & surr!

Idag har Melissa varit på besök. Väldigt trevligt. Det har blivit många kaffekoppar och en hel del surr...

Nu väntar jag bara på att Erik ska få sluta jobba. Han har väldigt konstiga tider! Vi vet aldrig när han slutar. Jag funderar därför på äta nu. Ser att klockan är halv sju. Jag börjar bli hungrig! Jag och skrutten behöver lite energi.


34 dagar till BF

Vecka 36

Din mage kan börja sjunka ner lite och det är lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning.
Kanske behöver du kissa oftare än vanligt, det beror på att livmodern trycker på urinblåsan.
I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2800 gr. Huvudets omkrets är 33.5 cm.
Moderkakan börjar åldras. Alla inre organ är färdigbildade. Barnet gör sig färdigt att födas när som helst. Underhudsfettet tilltar snabbt i mängd, kinderna är runda och det skrynkliga utseendet är försvunnet.

I morgon ska jag till barnmorskan. Ska bli spännande och se när vi får tid för ultraljud och ett vändningsförsök. Någon gång nästa vecka. Vändningen sker tydligen i vecka 37 (36+0). Vilket blir om en vecka för mig!

Vilken hemsk natt!

Natten har varit hemsk. Eller det är nog snarare min rygg som varit besvärlig. Riktigt jobbigt!
Idag blir det en lugn dag.

Melissa skulle kika förbi vid ett snåret. Trevligt!

Dags att göra kaffe!

Morgonkaffe i solen

Jag har suttit ute på balkongen i solen och druckigt mitt morgonkaffe. Härligt!
Har fått en del färg faktiskt! Det blir riktigt varmt på våran balkong nu när det är inglasat. Jag brukar bara öppna två fönster så det fläktar inget alls. Det kommer bli varmt till sommaren!!

Nu har E kommit på att vi ska köpa en ny bil - Ford Explorer.
Och jag håller med om att dom är väldigt fina och att jag också vill ha en. Har länge velat ha en "jeepaktig bil". Nackdelen är ju att dom drar mer och är betydligt dyrare att ha! Speciellt om man jämför med den vi har nu.
Mitt ända krav är att bilen går att köra med sedan får nog E ta resten av besluten. Är han nöjd och glad blir jag också det. Så vi får se vad som händer...

Resten av dagen ska jag tvätta. Det absolut jobbigaste och tråkigaste som finns!
E bar ner tvätten imorse så jag behöver inte konka på dom själv!

Sedan hoppas jag att vi kan fara och storhandla när E slutat. Jag har skrivit mat/handlarlista. Det ekar nästan i kyl & frys.

Gipsmage

Här kommer resultatet från gårdagen. Jag blev väldigt nöjd över resultatet.
Fast vi var duktig med att smeta på vaselin så gjorde det fruktansvärt ont att ta bort den. Nu ska den bara sprayas i silver eller guld så den passar bra i sovrummet.

    

Fika på Mekka

Har nyss kommit hem från stan. Det blev en fika på Mekka med "majmammorna". Lika trevligt som alltid.
För vissa börjar det verkligen närma sig...
Det ska bli spännande att se vem som blir först ut!

Ikväll är jag taggad på göra gipsavjutningen av magen. Jag hoppas att min kära sambo också är det! Jag vill inte vänta längre, sedan börjar magen bli så stor.
Jag hoppas att gipset jag köpt räcker. Men det borde det göra!

Nu ska jag börja med maten. Det blir Rasmus köttfärslimpa, potatis, lingonsylt, brunsås och morötter. GOTT!

Hemma!

Igår kom jag hem från stugan. Borta bra men hemma bäst! Har självklart saknat Erik jätte mycket.
Nästan direkt jag kom hem från Gardsjönäs åkte vi ut till Stöcksjö och åt middag och tittade på hundarna som dom hämtat hem. Dom var så himla söta. 9 veckor gamla tror jag dom var. Pyttesmå och lurviga!

Jag kanske är dum men givetvis kunde jag inte hålla mig från att både köra och åka skoter! Inget jag kanske rekommenderar. Köra gick betydligt bättre för då kunde jag sitta på knä. Men att åka var rena rama pinan fast min brorsa körde väldigt lugnt! Nu gick det inte heller att köra hur lungt som helst eftersom det var väldigt dåligt skoterföre. Vi körde fast två gånger!
Men vi hade väldigt tur med vädret när det gäller att sola. Skönt!
Lite bilder från stugan.





Jag och farmor tog en promenad i det vackra vädret.


Jag och brorsan körde fast! Tur han följde med mig på skoterturen för
annars hade jag suttit kvar där idag :)


En kall öl för herrarna! Jag nöjde mig med varmchoklad & ostmackor.



GARDSJÖNÄS

Om några timmar åker jag, pappa och brorsan upp till fjälls. Farmor och G är redan där uppe.
Erik får jag dock lämna hemma. Han jobbar!!
Vilket känns super duper tråkigt. Han som tjatat mest om att han vill upp. Men det kommer fler tåg!
På måndag är jag tillbaka i stan.

Det ska bli riktigt härligt att komma upp dit. Bort från stan ett tag är alltid skönt!
Jag har laddat upp med godis och några tidningar.

GLAD PÅSK

Graviditetsvecka 35

Nu står livmodern som högst och det kan kännas tungt att röra sig och att sitta. Magsäcken trycks ihop och du kan få halsbränna.
Undvik för fet och kryddig mat. Drick bubbelvatten det lindrar
Det är inte onormalt att livmodern drar sig samman av och till - den måste träna inför förlossningen. Man brukar kalla detta för förvärkar, och de brukar inte påverka livmodertappen så att den öppnar sig. Magen putar ut och blir "stenhård" men det brukar inte kännas mycket neråt underlivet.

I vecka 35 är medelkroppslängden 47 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2600 gr. Huvudets omkrets är 33 cm.

Om barnet ligger i säte:
Man handlägger sätesförlossningar lite olika i olika delar av landet. Du och den blivande pappan får alltid information av din läkare på mödravården eller förlossningen. Det är ni tre som tillsammans fattar beslut om förlossningssätt.

42 dagar till BF


Uträkning utgår från dagens datum: Ons 8 apr 2009.
Din graviditet startade Tors 14 aug 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 28 aug 2008 (ägglossningen).
 
Du är på dag 238 av 280. (85%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 6 fulla dagar (v33+6).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 20 maj 2009
Du har 42 dagar kvar till beräknad förlossning.

Dagavild!

Hämtade upp Markus halv två så vi kunde åka iväg på BOOM och hämta fåtöljen. Jag är dagavild! Det är imorgon som vi kan hämta ut den. Irriterande när jag ställt in mig på få hem den idag.
Därför kan jag inte bocka av alla mina projekt. Fåtöljen får vi hämta efter påsk om inte Erik hämtar den imorgon.

Sitter nu hos pappa och dricker en kopp kaffe.
Markus ser på tv, pappa jobbar.
Vi ska hämta upp honom när han slutat och sedan fara och handla till morgondagen.

TRÖTT och alldeles för många projekt..

Idag är jag helt slut!
TRÖTT
är det rätta ordet. Jag vaknade när Erik åkte till jobbet och självklart går det inte att somna om!
Nu har jag varit vaken i 1,5 timme. Och jag funderar på att antingen gå och lägga mig (i hopp om att somna) eller att koka kaffe och packa lite smått till imorgon.
Jag misstänker att det blir alternativ nr 2.
Jag har några projekt att göra idag faktiskt.

1.
Göra sillsallad
2. Handla det sista till fjälls + handla till middagen (tonfisksallda)
3. Hämta fåtöljen på BOOM
4. Städa upp lite här hemma

Lite många projekt just idag. Men måste få detta gjort!
Nu inser jag att det är dags att koka kaffe, starkt kaffe. Så jag piggnar till och orkar med allt detta!

ELSA 3 år

Har varit och kört Erik till Backen där han hade sin cykel. Jag är nämligen tvungen att ha bilen idag. För idag är det inte vilken dag som helst utan idag är det Elsas 3 årsdag. GRATTIS!

Ska ner och äta lunch med brorsan och sedan ska det köpas presenter till stora tjejen.
Så ikväll ska jag och Markus ut och gratta henne. Erik får dock stå över denna gång då han är tvungen att jobba. Tråkigt!
Men desto mer fika till mig, hihi.
Jag ska försöka komma ihåg att ta med mig en laddad kamera. Förra gången tog jag med mig kameran men dock utan batterier!

Ska nog skriva en liten packlista idag. På torsdag åker vi upp till Gardsjönäs. Och jag har några saker jag INTE får glömma. I går har jag tagit på mig ansvaret att göra sillsallad. Har aldrig gjort det förut så jag hoppas att jag lyckas ändå.

Jag har fortfarande inte skrivit förlossningsbrevet. Jag vill verkligen göra det. Men jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig. Jag skulle kunna skriva en hel uppsatts känns det som.
Jag får fundera på det när jag är uppe i fjällen, där man kan tänka klart!!

Vilken lyx!

Idag får Erik sluta klockan 17. Det blir alltså middag tillsammans. LYX!



HIttade denna bild på oss då vi var i Dalarna sommaren 2008.
Jag längtar till sommaren. Jag längtar till ljusa slingor. Vilket jag ska göra den 11 maj
.
Har nämligen bokat tid hos frissan då. 9 dagar före bf.
Jag är mest orolig att det kommer vara jobbigt att behöva sitta så länge. Hon sa att det skulle ta ungefär 2 timmar.
Men det är väl så att vill man vara fin får man lida pin?

Lillrumpan ner..

Kom nyss hem från barnmorskan. Allt såg bra ut! Alltid lika skönt att höra!
Lillrumpan är som sagt fortfarande ner. Så vi bokade in en tid nästa vecka för att se om lillplutten har vänt sig (vilket jag inte tror kommer ske). Om den fortfarande sitter i säte så ska vi boka in en tid för ultraljud veckan därpå och sedan boka in en tid för ett vändningsförsök.

I natt har jag sovit riktigt dåligt. Det är svårt att hitta en bra sovställning nu. Toabesöken under natten har inte direkt minskat heller. I bland är det svårt att somna om, vilket jag hade i natt!

Nu ska jag lägga mig och vila ett tag innan Mille kikar förbi...

Tvättdag

Nu håller jag på tvätta för fulla maskiner. Erik har "rymt" till sin brorsa för att hjälpa till med datorn. Vilket var väldigt passande just idag när vi hade tvätt tid. Nu sitter jag bara och funderar på om jag ska börja äta lunch eller vänta in honom. Jag gjorde en supergod middag igår. Lax, laxsås, pressad potatis. Så det blir rester nu till lunch. Mums!

När Erik kommer tillbaka ska vi åka upp på boom och kika på en fåtälj. Får se om det är något vi kan tänka oss!

Nu kallar tvätten...

Bara vara.

Gårdagen var riktigt trevlig.
Lunchade med "majmammorna" på Costas vilket var super trevligt.

Sedan gick jag och Anna på stan ett tag. Jag köpte gips på apoteket så vi nu kan göra gipsavjutning på magen. Planen är att vi ska göra det efter påsken.
Runt vecka 36.

Efter stan var det raka vägen hem. Brorsan med fam kom förbi och fikade. Jag hade bakat en chokladrulltårta. Väldigt gott! Det blev två bitar över från igår som jag ska proppa i mig idag. Gott!

Annars kommer denna dag bestå av lugn och ro.
Jag ska städa upp lite, men mer än så hade jag inte tänkt göra.
Det känns skönt att bara få vara idag.

vecka 34

Då går man in i vecka 34 idag! 6 veckor kvar! Känns lite overkligt att det är så kort tid kvar.

Gårdagen var väldigt trevlig. Jag och Melissa for in till stan och kikade på lite kläder innan det var dags för frissan. Jag fyndade faktiskt en klänning på rut m fl. 79 kr betalade jag, den hade kostat 299 kr. Så jag kunde inte annat än köpa den!

Imorse ställde jag klockan på 9.30, men jag brukar ju aldrig sova så länge. Men idag gjorde jag faktiskt det. Väldigt skönt. Men det blev lite halvstressigt. Blev tvungen att snabbdiska innan det var dags för duschen.
Nu är jag sminkad och klar!
Jag ska träffa "majmammorna" på Costas om en timme och äta lunch. Vilket känns super trevligt!
Alltid roligt att prata graviditeter, barn mm.

Ikväll kommer Magnus m fam. och hälsar på. Därför tänkte jag baka en chokladrulltårta. Gott & enkelt!



Klänningen jag köpte igår. Syns lite dåligt!

Tomtebo nästa!

Nu håller jag på att brygga kaffe. Idag ska jag fara och hälsa på Melissa på Tomtebo. Det blir att åka buss eftersom Erik har bilen hela veckan.
Det ska bli spännande att se hur dom bor.

Solen skiner, det blir nog en fin dag. Kanske man kan sitta ute någon stans där det är lä och få lite färg i dag.

När jag varit och hälsat på Melissa ska jag ner på stan för att köpa lite småsaker. Sedan är det dags för frissan. Jag är lika tråkig denna gång - blir nog bara att toppa skulle jag tro. För längden vill jag behålla.

Efter frissan bjuds det på tjockpannkaka hos farmor. Brorsan skulle också dit och äta middag!

RSS 2.0