Vi far ut och springer i stället

Så typiskt!!!
När jag och Linda anlänt till simhallen så var det STÄNGT, öppnar 16 idag!
Är det inte meningen att vi ska träna idag?

Alerta som vi är (host host) så beslöt vi oss för att fara ut och springa! Vi tänkte oss i skogen här i närheten, det blir kanon. Jag är så taggad på starta mitt nyttiga liv nu!
Nu väntar jag på att Linda ska anlända. Lite mer kläder på behövs.
Tur man har en träningskompis, annars hade jag säkert pulat i mig en godispåse nu ;)




Nu kör vi..

Godmorgon! Träningskläderna är på nu, lite frukost på det här så är jag klar att köra ett svettigt pass på löpbandet! När Linda lämnat Hugo på förskolan så åker vi. Jag jobbar kväll så det passar alldeles utmärkt att åka iväg nu. Jag gillar att träna på morgonen!

Söndag

Har just storstädat hela lägenheten. Dock inte damsugat än, vill inte väcka Ronja och Erik som ligger i vårat rum och sover. Tycker det är ganska skönt att strosa, lyssna på musik och småplocka i min ensamhet. Vädret gör det betydligt lättare. Lite senare idag ska vi åka iväg för att veckohandla, fylla på kyl & frys!
Annars tippar jag på att det bara blir en mysig hemmadag med bus, pussar och kramar.

Gårdagen var riktigt trevlig. Surströmming går alltid hem ;)
Även våran kära dotter verkar tycka om det. Vi hade såklart med annan mat till Ronja men när hon ätit upp sin ville hon gärna smaka av oss, självklart gav jag henne några tuggor och hon åt med god aptit! :)
Det är inte mycket som Ronja tackar nej till i matväg. Hittills har jag upptäckt att päron och jordgubbar inte är några favoriter men allt annat pular hon i sig. Vilket barn ratar päron och jordgubbar men tackar ja till surströmming? haha

Förberedelser


Njuter av ett glas rosé innan middagen


Erik väntar ivrigt! Och lika snygg som alltid♥


Vällingdags & sagostund


Jens  pappa  Karin


Pappa och Karin


Erik och Markus

Överraskad

Igår blev jag överraskad av Erik. När jag kom hem från jobbet började jag tjata om vad vi skulle äta till middag. Han sa bara att han skulle fixa det. Lite irriterad blev jag eftersom jag var så hungrig :)
Klockan 17 ringde det på dörren, jag låg och halvsov i soffan. Det var Kristina, kände då att det var något mysko på gång. Då berättade Erik att han bokat bord klockan 18. Så det var bara för mig att snabbt fixa till mig.
Det var jättemysigt & välbehövligt att få komma ut bara vi. Vi åt lamm och drack ett glas rött. Supergott! Erik kan de där med att överraska när man minst anar det♥
För Ronja och kristina hade det gått jättebra vilket alltid känns skönt!

Min morgon idag, såklart vaknar lillan före sex! Ingen sovmorgon här inte ;) Vi har bara tagit det lugnt och myst. Ronja i sackosäcken och jag i soffan!

Strax efter 10 ska jag böta upp syster och E på stan. Jag ska vara smakråd! Behöver även handla lite småsaker själv. Bland annat en mössa till Ronja.

Middagen äter vi med pappa, Karin, Markus och Jens. Surströmming ska vi äta! Längtar redan! :)

Finaste tjejerna♥




Mysig tjej & dubbelhaka

Ronja har varit otroligt mysig sedan jag kom hem från jobbet idag. Efter middagen la vi oss alla i sängen och såg på Barnen i Bullerbyn. Tro det eller ej men vi såg HELA filmen tillsammans! Riktigt mysigt! Ronja är en mystjej och jag älskar det!
Erik tog några bilder när vi låg i soffan, jag vågar knappt visa dom.. därför kör vi en liten mindre storlek! :)


Jag snackar såklart om min dubbelhaka(??) Jag och Ronja har den saken som gemensam nämnare :)




Jag blev total dissad av Erik ikväll, så jag får glatt (?) roa mig själv.
Tur jag har Linda, har samtalat med henne ikväll!

Nu ska jag se True blood och frossa i glass & chokladsås. Jag vet att inte dubbelhakan försvinner av de men nästa vecka står jag på löpbandet. Måndag närmare bestämt, det lovar jag!

Jobb

Idag är det ännu en dag med jobb. Jag måste ändå säga att jag har kanon tider, jobbar oftast 9-15! Hinner med bus och mys på morgonen samt att jag har kvar mycket av dagen när jag kommer hem!
Nackdelen är förstås helgerna, men det positiva är att jag alltid är ledig någon dag mitt i veckan.
Önskar er en bra dag!



Mina fina♥

i våra gamla saker..

Ronja i mina kläder och Eriks lastbil från när vi var små


Min första ryggsäck som nu Ronja går runt med mest hela dagen :)


Puss på Er!


Myser med Kristina


Sång och dans med gudmor

börja springa

Godmorgon Tisdag!
Här hemma tar vi det mest lungt. Erik och Markus ska snart åka iväg för att hämta resten av våra kartonger från Östteg. Sedan åker dom iväg för att fiska.
Efter Ronjas vila kommer Kristina hit!

Nu måste jag ta tag i träningen. Men hur får man tiden att räcka till? Jag funderar på börja springa. Nu vill jag bli av med lite semesterkilon :)
Jag har ju fortfarande kort på simhallen, 1-2 ggr i veckan vill jag kunna åka dit för att träna. Men eftersom vi båda jobbar obekvämt så kan det bli svårt, därför tänkte jag att jag skulle börja springa...
Imorgon blir min första träningsdag, ett kort löppass kanske jag skulle starta med?

Han är nöjd..

Dagen började som sagt med frukost på sängen för världens finaste fästman/pappa! Tyvärr så var jag tvungen att cykla iväg till jobbet och göra lite nytta medan min fina fick stanna hemma och busa!

När jag jobbat klart och cyklat hem börjar gästerna komma. Silltårta och kakor är vad som serverats idag. Silltårta är riktigt gott om ni inte testat det. Första gången Erik frågade mig om jag ville ha silltårta i Stöcksjö var jag väldigt skeptiskt! Såg en bild framför mig: gräddtårta med sill (istället för jordgubbar) hahaha.

Erik är i alla fall väldigt nöjd med dagen och alla presenter! Är han glad så är jag glad!
Just nu njuter jag, Erik och Markus av ett glas vitt, samtidigt ser vi fångarna på fortet. Måste säga att det känns konstigt att se det på en måndag! :)

Imorgon har jag ledig dag, planen är att får umgås med Kristina + att hämta lite saker från Östteg!

LITE BILDER FRÅN KVÄLLEN:

Ronjas fina farmor


GLADtjej


Mums mums ÄR gott om vi frågar Ronja :)


Spexarn! (Ronja är så söt, när vi tar kort på henne kisar hon och tycker det är väldigt roligt)


Födelsedagsbarnet


Lillebor


Mys med morfar


Mys med Karin


Just nu: Fångarna på fortet :)


Eriks dag♥

Idag är det Eriks dag. Eftersom jag börjar 8.45 så blir det fika på sängen lite tidigare! Ronja vaknade kl 6 så jag har till och med hunnit sminka mig. Nu dricker jag kaffe och ska snart börja ordna fika. Ronja ser barntv och är väldigt inne i det.
I eftermiddag kommer lite gäster för att fira Erik. Markus kommer och äter middag med oss. Det kommer bli en lugn och mysig kväll!

GRATTIS älskling!

Ute och gungat

Hela familjen vaknade tidigt idag så vi gick ut på gården och gungade. Ronja gillar verkligen att gunga! Sedan tog vi oss en promenad. Vädret är riktigt härligt!

Nu har Ronja lagts sig för att förhoppningsvis sova i 1,5 timme. Erik tog bilen för att handla en födelsedagspresent till Maja och sedan vidare för att köpa en cykelstol (heter det så) till Ronja. Känns mer praktiskt med en cykelstol om vi bara ska cykla och hälsa på någon. Cykelkärran tycker jag är lite bökig faktisk. Men helt klart värt att ha om man ska cykla i väg på picknick mm. Den rymmer en hel del!

Gunga ÄR kul! Det är så roligt att se henne så här sprudlande glad!




Promenerar med pappa


Vårt hjärtegull♥


Ronja blir nog måttligt less på oss.. Vi tar kort precis hela tiden nu :) Hon kan dock vara svår att ta på eftersom hon har myror i brallan hela tiden!

Nu är det lunchdags för mig. Ska passa på att läsa lite i boken så jag är väl förberedd inför högskoleprovet som är den 23 oktober.

Jobbhelg

Jag går mot jobbarhelg, dvs jobb hela långa helgen! Det är riktigt trist att behöva jobba helg när mina älsklingar får vara hemma. Idag ska dom bland annat på kalas till en av Ronjas kusiner!

Helt inne i högskoleboken..


Lika glad varje gång vi kommer och hämtar henne på morgonen!

pics

Ny kamera vilket har resulterat i hundratals bilder :) Det är riktigt kul att ta när bilderna blir så fina. Nu vill jag lära mig att ta riktigt fina kort. Vi är så nöjd över kameran, varför har vi aldrig köpt en tidigare?

Dagen har varit fullspäckad. Jag och lillebror har åkt runt halva stan för att köpa lite presenter till Erik som fyller år till veckan. Jag är nöjd med inköpet, hoppas min älskade blir lika nöjd.

Senare under dagen åkte vi ut till Täfteå och spenderade några timmar. Mamma åker imorgon så jag ville passa på att umgås lite extra med henne. Dröjer några månader till nästa gång..

Här kommer lite blandade bilder med våran nya kamera:

Älskade liten som fått så många tänder


Gröt till lunch. Äter själv och är så duktig!


Lillebror & jag


Nyvaken tjej


Nyss hemkommen från Täfteå, en trött tjej somnade i bilen och är nyvaken.


Nybadad och busig


Våran busiga Ronja


Lite dans..


till Shakiras waka waka :)


Pappamys


Vissa bilder blev bättre än andra, vi lär oss sakta.. :)

Systemkamera!

Äntligen har vi köpt vår systemkamera. Just nu går vi mest runt och tar och för att lära oss lite om den! Så otroligt fina bilder man får till ibland. Jag är mer än nöjd! Ska lägga ut några bilder senare idag. Hinner inte just nu.

Nu ska vi börja göra oss i ordning, vi har mycket att hinna med!

Morgonpromenad

Godmorgon!
Idag är jag ledig. Måndagar är en bra dag att vara ledig!
Om ett litet tag ska jag och Ronja ut på en promenad. Tänkte svänga förbi ica och köpa något bott bröd och skinka till frukosten. Erik får då sova ut i lugn och ro. Håller på koka ägg och kaffe nu!
Vädret ser härligt ut så jag misstänker att det blir en ute dag idag. Måste ner på stan och lämna igen lite kläder.

Igår var det tänkt att vi skulle se film, men efter en halvtimme var jag så trött och ville sova. Det blev en väldigt tiidig kväll. Välbehövligt! Idag känner jag mig ordentligt utvilad. Så utvilad att jag ska ta en morgonpromenad med Ronja (händer inte var dag om jag säger så), haha.

Dags för mig att hoppa i ett par sköna träningsbyxor och joggingskorna! Hoppas ni får en härlig måndag!

waka waka

Just nu lyssnar jag på Shakira - waka waka. Älskar låten! Har väldigt svårt att sitta still när den spelas på hög volym! Jag blir så glad av den, dessutom tänker jag på gårdagens mammafest. Det var verkligen supertrevligt igår! Ett härligt tjejgäng! Vi åt gott, drack gott vin, goda drinkar, champange, dansade, sjöng, "lekte" lekar och bara hade det så himla roligt.
Hade aldrig med mig kameran igår, så jag väntar ivrigt på att Linda ska lägga ut lite bilder så jag kan nalla :)


mammafest

Har nyss varit på systembolaget och köpt en flaska vin för kvällen. Gick även in till frissan för att köpa en locktång! Jag är riktigt taggad på mammafest ikväll! Nya kläder och smycken är även köpta :)

Bloggen ligger lite på latsidan just nu. Kanske att blogglusten kommer tillbaka snart! :)

Först shopping sedan jobb

Jag och Ronja är vaken, Erik och mamma sover fortfarande. Idag är jag snäll mot Erik. Vi kör ju varannan dag (så gott de går) och idag är det min tur att få ligga kvar. Men jag ger Erik en extra dag att få sova ut, snällt som tusan av mig ;)

Kaffet är strax klart! Ronja den gullungen ligger och tittar på barntv.
Idag ska hela högen ner på stan. Vi ska shoppa! Mamma vill ha kläder, även jag :) Ronja behöver regnkläder till förskolan och en till tunnare mössa. Erik får nog vänta tills han fyller år :)
Jag jobbar kväll idag så jag får åka från stan direkt till jobbet!

Våran kamera måste/borde komma i veckan. Den vi ville ha fanns inte i butik men den skulle komma i veckan. Skulle vara roligt om vi fick använda den på fredag. Då är det träff ute i Skravelsjö, syskon med resp. och barn + mamma. Riktigt kul ska det bli!




Lycka för mig!

Lycka för mig är att få komma hem till en underbart glad tjej som nästan blir grinfärdig när jag stiger in genom dörren. Dessutom har jag min mamma här vilket känns extra kul!


Lite tid & trött

Hinner knappt blogga. Eller rättare sagt finns såklart tid men jag vill spendera de få timmarna med mina fina. Jag har jobbat tre pass och är helt slut, haha.
Och andra sidan vaknade Ronja 04 i morse av en mardröm, hon somnade om efter en timme men inte jag. Just nu känner jag mig bakis!

Kristina kikade förbi efter jobbet, vi bjöd henne även på middag så vi skulle få umgås mer. Alltid så trevligt med spontana besök!

Nu ska jag hoppa in i duschen och hoppas på att jag blir lite piggare. Erik har köpt kräftor som vi ska njuta av när Ronja lagt sig för natten!

Vi hörs!

Dags att göra rätt för sig!

Ja då var dagen inne, dagen då jag ska börja jobba. Klockan 13 ska jag infinna mig på jobbet! Undra hur mycket jag har glömt bort.. :)


Playdate

Ronja har nyss lagt sig för att vila i 2,5 timme (hoppas jag). Vi har hunnit med en playdate i lekparken med Hugo & Linda. Det går inte att titta bort en sekund när Ronja är i sandlådan. Hon äter på ALLT! :)

Om en halvtimme har jag tvätt tid. Puh, tråkigt. Erik rymde iväg för att fiska med brorsan sin, smart av han. Nästa gång det är tvättdag ska jag rymma nån stans ;)

Lyckad kväll!

Vi har haft en otroligt trevlig kväll. Grillat ute på gården med tre härliga familjer. Barnen fick springa runt fritt på gräset, barfota. Maten blev supergod, efterrätten likaså. Lite lekar hade vi även ordnat. Riktigt kul!
Vädergudarna har varit med oss. Dock åt vi efterrätten inne eftersom det blev lite småkyligt. Ronja somnade nästan direkt vi la ner henne.
Jag säger det igen, men hon är nog världens snällaste tjej! Så otroligt lättsam!

Jag hade såklart med kameran ikväll, när jag skulle knäppa första kortet står det memory full. Typiskt! Jag tar såklart bort några gamla kort för att sedan ta ett nytt, vad står det då? battery is low! Det är SÅ TYPISKT.
Ny kamera NU, tack! Det skulle vara gött om Erik ordnade det i helgen medan jag jobbar och sliter :) Shiiit, på lördag börjar jag jobba på riktigt! Det börjar kännas mer och mer okej att gå tillbaka till jobbet (efter bara 1,5 år hemma). Tittade igenom mitt schema och inser att jag har väldigt korta dagar. Men sedan har jag såklart mina kvällar (ca 3st på 5v) som skulle vara skönt att få byta ut till dagar...

Just de, mötet med studievägledaren gick riktigt bra. Hon var väldigt bra! Jag blev klokare och hoppfull. Detta kommer gå vägen en vacker dag :)
Min plan B är räddad. Yes! Pricken över i:et beställde jag och Melissa sushi och satt oss i parken för att njuta av den goda lunchen. Lite shopping hann vi även med. En del "förskolekläder" tilll Ronja.




Ps. Imorgon får vi träffa mamma/mormor/svärmor!



Godmorgon soliga torsdag!

Här hemma myser vi. Ronja ligger i sackosäcken och dricker välling medan drömmarnas land går på tv. Hon ville vakna lite extra tidigt idag, vilket jag anade. Vi la henne just innan sju igår, hon var så himla trött (sovit extremt lite under dagen). Otur att det var min morgon bara ;)
Idag ska vi ge Erik en lång och välförtjänt sovmorgon!

Vid 10 tiden ska jag möta upp Melissa på stan, vi ska disskutera skolan med en studievägledare. Spännande, hoppas vi blir klokare av svaren bara. Efter mötet lyxar vi till det med en lunch!
Kanske man lyckas komma hem med en shoppingbag också :)

Visst ser det mysigt ut?




Imorgon kommer mamma "hem"!
Jag längtar♥

ENSAM

Imorse cyklade jag över till Linda för att tona hennes hår. Erik och Ronja åkte till Stöcksjö så nu sitter jag här hemma själv. Jag är shoppingsugen idag. Har rensat i Ronjas garderob och inser att hon behöver en hel del nya kläder.. Jag hade gärna åkt ner på stan idag för att handla. Men just nu kändes det som ett stort projekt. Det regnar och jag vill helst bara ligga i sängen. Jag och Melissa ska i och för sig ner på stan imorgon för att fixa med skolan, då kan jag nog "slinka" in på någon affär ;)

Idag var det tänkt att vi skulle ha grillfest på gården, men pga regnet flyttar vi fram det till i morgon (om det är fint då vill säga).

Ska försöka ta en liten nap och hoppas på att Erik och Ronja snart dyker upp!

Från igår:

Igår var det väldigt varmt och skönt så vi gick ner till Bölesholmarna och hade lite picknick. Barnen fick bada och killarna gick iväg för att fiska. En riktigt trevlig dag!
När alla ledsnat promenerade vi hem till oss och beställde pizza. Det har blivit lite matlagning här hemma under sommarn. Ganska skönt ändå!

På väg till Bölesholmarna..


Erik & en glad Ronja


Sommarsallad och kaffe


Lek i sanden


För att få barnen att sitta ett litet tag ger vi dom majskrokar :)

Idag blir det picknick och fiske med goda vänner

Frukosten är i fullgång, äggen ska bara få koka färdigt innan vi ska väcka Erik. Jag kommer sakna att äta frukost ihop nu när vi börjar jobba. Jag ska njuta extra av de få som är kvar!

Under dagen åkte vi till Melissa, Peter och Lewis. Killarna åkte ut och fiskade medan vi satt hemma och surrade. Marie och Mathilda dök även förbi, vilket var trevligt. När killarna kom tillbaka åkte jag och Melissa och köpte sushi till oss och pizza till killarna!

Igår blev det en tidig kväll, vilket känns riktigt skönt idag. Vi brukar ligga och lyssna på p3 dokumentärer på kvällarna. Väldigt avslappnat, dock så brukar vi inte orka hålla oss vakna till slutet :)

Idag ska vi träffa upp några vänner och picknicka, barnen ska få leka av sig och killarna ska fiska. Vilken tur att det är blå himmel idag! Vi går nog ner mot Bölesholmarna.. Nära och bra! Har inte känt om det är varmt ute. Hoppas gör nog Ronja så hon kan få bada lite sen!

Kameran är hittad, så nu ska jag skärpa mig med bilder :)
En systemkamera ska vi nog handla i veckan också - ännu bättre bilder!

Ronja går runt med hennes dockvagn och är söt som socker. Mitt hårband har hon i håret! Sötnosen!

RSS 2.0