Vecka 33




I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm.

Huden har ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar mot fostervattnet.

Barnets alla sinnen fungerar nu sedan någon vecka tillbaka. Ibland kan du få uppleva att barnet hickar, du känner ett litet tickande i magen. Visste du att ditt barn som fått en speciell berättelse läst för sig i magen kan skilja den berättelsen från andra berättelser när de sedan är födda.


Jag blir tokig!

Skulle fixa till min bloggdesigne igårkväll. Men allt gick åt pipan. Jag är oteknisk och har fruktansvärt dåligt tålamod när det gäller datorer! Nu ser jag även att min babyticker har försvunnit!
Får se om Erik kan fixa den ikväll när han kommer hem.

Jag har börjat sova så himla dåligt på nätterna. Jag går upp 2-3 gånger varje natt för att kissa. Väldigt irriterande! Ibland har jag svårt att somna om. Och i natt var det en sån natt. Så idag tänkte jag bara vara hemma och ta det lugnt. Inte boka in något.

Det var nämligen tänkt att jag skulle till Melissa på Tomtebo idag men det får bli i morgon innan frissan istället.

Nu ska jag dricka mitt morgonkaffe, det bästa kaffet på dagen!

Beslutsångest

Idag har det varit så himla tråkigt väder. Jag hade tur som fick besök utav Melissa. Hon kikade förbi med lite gofika. Väldigt uppskattat. När hon kilade mot jobbet så åkte jag iväg till plantaget och kikade. Blev sugen på en orkidée men det får vänta ett tag. Sanningen är väl den att jag får sådan beslutsångest när jag skulle välja färg så jag skippade det helt!

Snart ska jag hoppa in i duschen och sedan bara ligga under filten och zappa framför tv:n. Jag är trött i kroppen fast jag inte gjort så mycket idag! Erik har långa dagar den här veckan. 8.00-20.00!


09:00

Filmen igår var verkligen jätte bra! Jag kan varmt rekomendera den. Polisen i filmen såg väldigt bra ut dessutom, vilket gjorde det hela bättre!

Idag är det tänkt att vi ska ut och kika på en fåtölj till vardagsrummet. Om Erik kryar på sig vill säga. Han var nämligen ute i går så han ligger fortfarande i sängen. Han har nog lite huvudvärk och känner sig allmänt bakis idag!
Tur man är gravid och slipper dessa bakisheter :)

Jag sitter och dricker mitt morgonkaffe och är väldigt pigg. Vädret ser väldigt lovande ut. Hoppas det vill hålla i sig.

Misslyckades totalt!

Hur man kan misslyckas med en dessa kakor fattar jag inte. Men jag misslyckades totalt!
Ohh, vad förbannad jag blir. Allt som började så bra..





Nu ligger allt i soptunnan!!!!!!

I skuggan av värmen

Nu har Erik nyss åkt iväg till jobbet. Jag steg upp samtidigt som honom och gjorde frukost! Anledningen till varför jag vaknade så tidigt idag är att våran lilla plutt i magen inte ville ligga stil, tror nästan att h*n tränat till något cirkusnummer.. Sedan sex i morse har jag varit vaken. Men det är mysigt att den visar livstecken tycker jag!
Nu sitter jag här med mitt nykokta kaffe och funderar på vad jag ska hitta på.

Jag funderar på att baka chokladrutor eftersom jag har varit och köpt ingredienser till de.

Klockan 17 ska jag ner och möta Melissa på stan. Vi ska gå på bio och se i skuggan av värmen. Men först hade vi tänkt få i oss nå matigt. Melissa kommer direkt från jobbet så hon lär nog vara hungrig.
Jag kom och tänka på att det var tur vi bokade 18.00 bion, hade vi tagit en senare bio hade jag nog somnat i mitten av filmen. Är otroligt trött på kvällarna!


Bebisprat på stan!

Idag har jag varit på stan med Anna. Det blev en fika på NK och en hel del surr och bebisar, förlossning mm.
Blev ingen större shopping för min del med tanke på att pengarna rullar in på mitt kontot i morgon. En nagelfil och ett nagelack var allt!

Nu ska jag göra korvstroganoff och ris. Det ska bli gott! Jag börjar bli riktigt hungrig!


sätesbjudning

Idag var det sista träffen med föräldrargruppen. Eller sista är väl fel att säga eftersom vi ska träffas när alla fått sina bebisar. Den 16 juni rättare sagt. Man kan ju hoppas att man fått sin lilla plutt då. Jag är väldigt inställd på gå över tiden, inte helt omöjligt att det blir en juni barn. Men givetvis så hoppas jag att våran bebis vill titta ut i maj i stället. Maj känns som en väldigt bra månad bara.

Än har inte skrutten vänt på sig, så den ligger/sitter fortfarande i säte. Vilket börjar göra mig lite nervös. Det är nämligen nu den borde vända på sig. Men våran verkar trivas bäst med rumpan ner. Huvudsaken den mår bra och det verkar den då göra. Jag blir nervös av tanken gällande ett vändningsförsök, tycker det verkar så obehagligt. Men vi får se om våran bebis vill vända på sig till nästa gång vi ska till bm. Om inte så blir det troligtvis ett till ultraljud för att fastställa att den ligger i säte. Då får man ta beslut utifrån det sedan. Jag ska inte börja oroa mig i onödan vilket jag lätt gör...


sommaren 2oo8

Nu längtar jag så himla mycket efter sommaren. Snodde två bilder av Elin från sommaren -08. En kanon sommar enligt mig. Blir dock inte lika mycket vin för mig som på bilderna. Men det är verkligen en sommar som jag kan se tillbaka till och bara le. Min sommar lär bestå av många härliga sommarpromenader med barnvagnen och att bara njuta av att vara mamma.




Ont i ryggen!

Detta är straffet för att man varit ambitiös idag - ONT I RYGGEN!
Förstår inte varför jag ska göra allt under en och samma dag. Men nu är det gjort och det känns skönt!
Jag håller på men tvätten och det är verkligen något jag avskyr!

Snart är det även dags att börja med middagen. Idag serveras spagetti & köttfärssås.

Så här blev resultatet i vardagsrummet (tills vi hittat en fin fåtölj). Helt ok enligt mig. Ni som vet hur det såg ut innan måste väl ändå hålla med mig?



En bild på magen i vecka 32


Idag är jag hurtig!

Idag känner jag mig riktigt hurtig. Jag klev upp halv åtta när Erik for till jobbet. Ringde sedan och fixade med faderskapspapperna. Trodde jag skulle få sitta länge i telefon. Men det gick ganska snabbt,  efter att dom kopplat mig vidare några gånger så fick jag till slut prata med rätt person. SÅ nu har vi bokat in ett möte i slutet på april. Skönt att det är gjort!

Sedan tog jag en lång promenad ute i det fina vädret vilket var väldigt skönt. När jag kom hem satt jag och tog en kopp kaffe på varan nya fina balkong. Lite färg har man allt hunnit få!

Har nyss målat en hylla vit. Tänkte att vi skulle ha den på balkongen. Våra andra möbler är vita så jag tyckte det skulle bli fint med en vit hylla på väggen. Hoppas Erik tycker detsamma!!

Jag håller även på ta ner ett stort databord som jag aldrig velat ha, men som min kära sambo tyckt varit nödvändigt! Han trodde dock inte att jag kunde ta ner det eftersom det väger ton tydligen. Men nog ska jag få ner det!
Undra om han lär bli nå chockad när han kommer hem idag?
Jag hoppas att vi kan köpa oss en fåtölj eller något liknande dit. Vilket Erik inte har något emot heller. Så det är lika bra att jag tar ner "åbäket" så att det blir gjort någon gång.

Har även tvätt idag, så jag lär nog vara helt slut innan dagen är slut!

BJUDER PÅ TVÅ BILDER FRÅN IDAG

        

Vårkänsla!

Vilket väder idag! Jag och Erik har varit ute ett bra tag, vi gick ner till stan och hyrde film. På hemvägen tog vi paus vid hamnmagasinet och satt där i solen. Riktigt härligt!

Godmorgon!

Idag är det bara 8 veckor kvar till beräknad födsel! Jag kan inte riktigt förstå mig på tiden. Känns som det nyligen var jul. Nu får gärna all snö försvinna på vägarna. Men samtidigt vill jag inte att snön ska försvinna uppe i fjällen. Eftersom det blir en tripp upp dit till påsken och då får det gärna vara lite snö. Inte för att det kanske blir så mycket skoterkörning för mig som kommer vara gravid i vecka 35.
Men det är alltid skönt att komma upp dit och bara känna av lugnet som inte finns här i stan.

Idag ska jag storstäda. Det ska renbäddas, dammas, skuras golv, vattnas blommor mm. Så jag lär nog vara helt slut efter de städpasset.
Men det kan nog vara trevligt för Erik att komma hem till något nystädat! Jag ska nämligen hämta honom vid fem snåret.

Misstänker att det blir en lugn kväll framför Let´s dance ikväll. Får se om man köper något onyttigt till de!

Sista dagen.

Idag gjorde jag min sista dag på jobbet. Det känns helt underbart men samtidigt väldigt konstigt. Jag ska verkligen njuta av tiden. Det är som sagt inte helt fel att vara ledig den här årstiden tycker jag.

Erik är i Lycksele på kickoff. Så jag får sova själv i natt vilket känns tråkigt. Men det går nog bra ändå, huvudsaken han har det trevligt.

Melissa var förbi idag/kväll. Vi har surrat på! Blev mycket prat om gamla minnen, väldigt trevligt!

Nu ska jag ladda med lite glass innan Lyxfällan börjar.

Blev lite nervös!

Idag var det nästan så jag skuttade upp ur sängen. Är utvilad och pigg. Jobbet kallar om 20 minuter måste bara hinna dricka mitt kaffe. Men det är så varmt just nu har det inte går att dricka.

Igår var vi som sagt på förlossningen, jag blev nästan lite nervös av tanken när vi satt där. Vi fick prova lustgasen också! Så lite snurrig blev man allt.
Men det känns bra att vi varit där nu.
Efter förlossningen for vi till brorsan, mamma hade lagat middag åt oss. Så vi satt och surrade ett tag innan det var dags att åka hem.
Erik är nu och kör henne till flyget. Tiden går verkligen snabbt när hon är här. Men det dröjer inte så länge till nästa gång hon kommer. Förhoppningsvis är jag nättare kring midjan och har en liten bebis i famnen.

Nu är det bara 2 månader kvar! Jag säger det jämt men tiden går verkligen snabbt!
Det är i alla fall härligt att vi går mot ljusare tider och att jag får vara hemma just den här tiden!

Nä nu ska jag borsta tänderna och sedan kila iväg till jobbet.

Förlossningen!

Ikväll ska vi göra studiebesök på förlossningen vilket ska bli väldigt spännande! Sedan blir det middag öst på stan med mamma och brorsan.

Men först ska jag ner på stan och strosa i affärer med Kristina. Det blir nog inge shopping idag, jag tror visakortet säger ifrån!

Nu har jag bara tre dagara kvar att jobba innan jag får gå hemma med havandeskapspenning. Det känns otroligt skönt. Jobbade kväll igår och jag tycker verkligen att det är tungt nu. Jag var helt slut i kroppen när jag kom hem från jobbet.

Nu är det dags att koka lite kaffe och fika lite frukost!

Vecka 31

Benen känns tunga och trötta, räkna med att behöva vila oftare.
Livmodern når till 3-4 fingrars bredd nedanför nedersta revbenet.
I vecka 31 är medelkroppslängden 42 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1800 gr. Huvudets omkrets är 29,5 cm. På grund av att hjärnan växer snabbt nu ökar den mer än vanligt i omkrets.
Dina aktiviteter påverkar barnets beteende - ljud från yttervärlden, om du äter, om du ligger eller går - sådana saker påverkar barnets aktivitetsnivå.


Jag har börjat inse att det inte är speciellt länge kvar nu! Vi längtar så efter våran lilla plutt.

Fredagen den 13:e igen!

Ja då var det fredagen den 13:e. Eftersom jag hade dagen mot mig förra gången så hoppas jag att jag är skonad denna gång. Egentligen vågar jag väl inte sätta mig i bilen idag men jag har inget val idag. Jag ska hjälpa pappa köra bort lite skrot. Så jag måste ta mig till Ersboda.
Men det ska nog gå bra!

Igår spenderade jag nästan hela dagen med mamma. Vi var runt och shoppade lite, sedan åkte vi ut till Täfteå och hälsade på familjen L. Väldigt trevligt som alltid.
Imorgon ska vi samlas alla där ute och äta middag. Det ska bli väldigt roligt!

Nu ska jag göra mig lite frukost.

Bättringsvägen!

Nu börjar jag känna att det går åt rätt håll i alla fall. Jag har fått sova ganska bra i natt. Farmor var förbi i går och lämnade nässpray vilket gjorde susen i natt. Sedan var hon så söt så hon hade köpt tulpaner till mig. Nu står dom så fint i vardagsrummet och blommar.

I går kom mamma "hem". Så imorgon ska vi åka ut till Täfteå och träffa barnen. Jag kommer dock försöka hålla lite avstånd från lilleman eftersom jag är rätt förkyld fortfarande. Men nu har jag suttit inne så många dagar så jag måste få komma ut ett tag. Byta miljö!

Jag bjuder på en magbild. Hade tänkt bjuda på en helbild men insåg rätt snabbt att jag kommer skrämma i väg alla läsare! Jag ser för risig ut så det får bli en annan dag, hihi.


VECKA 30 (29+6)





Fortfarande sjuk!

Uch vad den här förkylningen var jobbig och långdragen. Jag sover fortfarande jätte dåligt om nätterna. Vaknar av att jag måste dricka, har ont i halsen & huvudet. Dessutom går det inte att andas genom näsan! Jobbigt!

Jag kommer att vara hemma från jobbet även imorgon.

Ikväll kommer mamma till Umeå. Jag hoppas jag hinner bli frisk så jag kan umgås med henne nu. Jag har tagit semester i helgen för att hon kommer. Men innan helgen borde jag må bra tycker jag.

Nu ska jag lägga mig under täcket, har gjort te med honung som jag tycker är så bra för min hals!

Då var man sjuk!

Kände i går att jag verkligen inte mådde nå bra. Jag blev mycket sämre på kvällen. Har frysit och svettats i natt! Uch, det är jobbigt att må så här.

Jag är så besviken att jag både missar föräldrargruppen och middagen på Lottas med majmammorna imorgon! Typiskt!

Nä nu ska jag krypa ner under filten!

Ont i halsen!

Kände redan igår att halsen min inte var bra. Det var nästan halv jobbigt att jobba för hela kroppen var seg. Värre är det idag! Sitter nu och dricker te och det känns mycket bättre. Typiskt bara att jag ska må så här nu när jag är ledig i tre dagar.
Dessutom vill jag inte vara sjuk på måndag då vi har föräldrargruppen på morgonen och sedan på kvällen ska jag ut och äta med andra majmammor.
Men innan måndag har jag nog kryat på mig helt! Det får bli en lugn helg.

Igår efter jobbet träffade jag en journalist från tidningen Vi föräldrar. Vi pratade om graviditeten. Nu väntar vi bara på att fotograferna ska ringa och boka in en tid med oss för fotografering. Vilket känns väldigt spännande och roligt! Någon gång efter maj kommer troligtvis tidningen då vi är med. Kul!

Nu ska jag ringa pappa och fråga vad han har för sig. Vi hade tänkt hämta hem vagnen våran som står hos honom. Nu när vi har en stor och inglasad balkong ryms den här!

Vecka 30

Tre fjärdedelar av din graviditet har passerat och din mage är ordentligt rund. Tyngdpunkten i kroppen förskjuts och påfrestningarna på ryggen ökar.

Barnet tar stor plats, inte bara i magen utan även i din vardag. Barnet sparkar mer och kraftigare - gör sig ständigt påmint. Ju närmare du kommer förlossningen desto mer tänker du på ditt barn, tankar om en vardag med barnet, och lusten att förbereda sig ökar.

I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1600 gr. Huvudets omkrets är 28 cm.


Fika på Mekka!

Igår var jag på Mekka och fikade med Melissa, väldigt trevligt! Vi har inte pratat på flera år. Ändå kändes det som "igår" när vi väl sågs. Vi satt på Mekka i fyra timmar. Jag kan säga att vi hade en hel dela att prata om..
Det var verkligen roligt att ses!

Vi var även på en föräldrarträff igår. Väldigt roligt. Intressant att höra om alla andras tankar och funderingar.

Jobb ikväll och imorgon på dagen sedan har jag långhelg! Vilket känns underbart! Mamma kommer upp på tisdag så då ska jag hämta henne på flyget. Trevligt!

Jag har bara 8 pass kvar innan jag får havandeskapspenning. Det känns faktiskt himla skönt.

Nu ska jag göra min lite kaffe..

Vecka 29



1 mars inte 29 februari!

Typiskt! Jag som skulle ha tvättat idag, vid den här tiden skulle all tvätt ha luktat gott och legat fint i garderoben. Men inte det! Jag hade bokat tvätten den 29 februari, idag är det den 1 mars. Den 29 februari infaller sig inte detta år!
Uch, vad jag blev irriterad... Bokade om till tisdag dag då både jag och Erik är ledig. Istället blev det tre avsnitt av grey´s anatomy.
Sedan somnade jag i lite drygt en timme. Skönt!
Nu kanske jag är någorlunda pigg & glad när Erik störtar in genom dörren halv elva ikväll!

Dags att hoppa in i duschen!

Min sista helg är avklarad!

Nu har jag gjort min sista helg. Känns så underbart! Helgen har gått fort. Men min rygg är helt slut (som vanligt nu för tiden). Dessutom har jag tvätt idag klockan tre. Tack och lov så har min älskade Erik gått ner med den tunga säcken med kläder så jag behöver inte bära den. När jag ska upp får jag gå i omgångar!
Jag hoppas att tvätten i drar ut på tiden. Jag vill bara lägga mig i soffan och se lite Grey´s Anatomy. Men det får bli när jag tvättat klart.

I morgon efter jobbet ska jag till barnmorskan. Det är alltid trevligt att gå dit, så man får veta lite nya mått mm.


RSS 2.0