Glöggmys!

Ikväll var det tänkt att det skulle vara glöggmys hos Annelie, men tyvärr blev det inställt! Tråkigt. Hade verkligen sett fram emot det.
Det får kanske bli glöggmys hemma istället, vi har handlat glögg och pepparkakor. Lite russin och nötter så är kvällen fulländad. Lussekatter hade inte suttit helt fel heller.



Tobleronen satt fint ikväll!

Helgen är nu snart över..
Även denna helg har bara rusat iväg! Vi har haft en ganska lugn och skön helg. Igår var vi ute på en tur och gjorde bort en del julklappar. Ronja fick även en ny bilbarnstol. Nu sitter hon betydligt bättre!
Klapparna har jag även hunnit slå in så det känns väldigt skönt.

Idag har vi varit ute i Täfteå. Vi hämtade upp brorsan innan vi åkte dit. Vi var alltså barnvakt åt 3 underbara barn. Så snälla och fina är dom! Vi spelade lite memory, såg filmen micke & molle, flätade lite hår och busade med han som inte kan sitta still en sekund :)
Mysig dag!

Klockan 19 befann jag mig i Alvik, jag hämtade upp bästa familjen Berggren/Sennström som kom hem från huvudstaden. En toblerone fick jag som tack! Så ikväll har vi smaskat i oss massor med choklad. Kvällen är inte slut än och inte chokladen heller.. så jag ska återgå! ;)


Söta Ronja innan läggdags!

En dag med lillebror

Nu börjar jag bli riktigt less på detta väder. Lite sol vill jag ha! Man blir så trött och seg av dessa gråa disiga väder!

Vi ska ändå ta oss ut idag, jag ska möta upp lillebror på stan idag, hämta ut julkorten, besöka barnmorskan, sedan ta en sväng förbi farmor och dricka kaffe & äta massa godsaker.

Kvällen ska jag spendera med att skriva alla julkort, adresserna alltså. Kommer nog ta sin lilla tid eftersom jag inte har alla uppskrivna. Måste köpa mig en ny adressbok så jag har alla samlade.

På söndag är det 1 advent och jag längtar efter att får pynta lite. Det är så mysigt när man får upp lite nya lampor. Jag kan inte fatta att det bara är drygt 1 månad bort tills jul. Tiden går för fort!

Nu ska jag skynda mig in i duschen och göra mig i ordning för vi åker när Ronja ätit lunch.

Funderingar

Jag sitter och funderar kring mitt projektarbete som jag ska börja med i januari. Det är inte det lättaste att komma på något faktiskt. Det finns så himla mycket att skriva om. Jag hade först bestämt mig om vad det skulle handla om, men jag har ångrat mig. Funderade längre kring det men upptäckte att det kanske inte skulle bli så mycket att skriva om ämnet. Därför har jag tre nya förslag som jag är väldigt intresserad av. Vi får se vad det blir..
Jag känner mig rätt taggad på att börja studera nu. Samtidigt känns det lite jobbigt också. Det innebär mindre tid med Ronja och Erik. Jag ska verkligen försöka ta vara på stunderna då hon sover/vilar. Sedan blir det nog även en del plugg kvällstid. Därför känns det extra viktigt att hitta ett bra ämne att skriva om, det underlättar en hel del.
2010 kommer bli ett intressant år! Men jag ser fram emot det.

Jag vill shoppa!

Nu på morgonen har jag rensat bland Ronjas kläder. Det var en hel del som jag vi rensa bort! Hon växer så fort! Vissa plagg har hon knappt hunnit använda.
Man hoppas nästan att vårat nästa barn också blir en flicka! Vi har så mycket kläder i kartonger nere i källaren. Tror det finns 3-4 pojkplagg!
Hur som haver.. det jag ville komma till är att Ronja endast har 2 klänningar! Det är ju nästan katastrof. När hon var lill-liten använde hon nästan bara klänningar. Därför skulle jag vilja köpa lite fina klänningar till henne, vardagsklänningar. Även några nya tröjor/bodys skulle behövas.

Jag och Ronja har knappt klivit upp ur sängen idag, vi ligger under täcket och myser. Ronja har redan somnat. Dagen blir lugn. Möjligtvis att vi går förbi affären efter lunch och köper lite blåbär till Ronja.
Men annars blir det en mysig hemmadag.

Ikväll ska vi fara förbi pappa & Karin, jag lånade ett par skor av henne i fredags så jag tänkte passa på att lämna igen dom idag. Får se om vi tar oss en promenad eller om vi är lata och tar bilen.


Lurendrejerier!

Julkorten vi tog på Ronja igår blev jättefina. MEN när vi väl skulle skicka in bilderna så blev det inge bra alls. Bilden blev förstor och gick inte att minska ner mer. Jag hade önskat att det blev en helbild på Ronja men hur länge vi än försökte så blev det inga bättre.
Korten är i alla fall skickade nu och jag väntar på ett sms så jag kan hämta ut dom!

Idag är det tisdag vilket innebär babysång, det är verkligen trevligt att åka iväg med Ronja och sjunga. Linda & Hugo hämtar upp oss innan.

Just nu har vi ingen bil, Erik lämnade in den imorse så vi får se vad notan blir. Jag hoppas på 0 kr! Men man vet aldrig.. Jag hoppas att det är felet vi tror att det är för då ska dom inte ha ett öre från oss. Vi lämnade nämligen in bilen för samma fel för någon månad sedan och nu lyser samma lampa igen!! Erik kollad då upp det och såg att det var samma felkod som gången innan. Rena lurendrejerier!!
Jaja, jag ska inte ta ut något i förskott.

Ronja vilar nu i vagnen så jag ska piffa till mig lite innan det är dags för sång.

Julkort ska tas idag

Idag är jag trött! Jag vet inte vad Ronja gjort inatt men hon har då inte sovit. Halv åtta i går somnade hon. När jag och Erik väl skulle gå och sova så vaknar våran älskade tjej. Hon låg och pratade länge. Vi tog över henne till vår säng en det funkade inte heller, vi la tillbaka henne i hennes säng igen, men hon fortsätter att jollra på. Efter många strykningar på mage så somnade hon. Måttligt less var man. Förtjänsten är Eriks!

Efter lunch ska vi ta oss en promenad ner på stan, filmen vi såg igår ska lämnas igen, vill inte ens nämna den.. så dålig var den! Haha..
Sedan hade jag tänkt ta julkort på Ronja så jag får skicka in dom idag. Hade först inte tänkt göra några men jag ändrade mig ganska fort. Klart Ronja ska skicka julkort till sina nära & kära.
Så det blir dagens projekt.

Igår var jag nere i förrådet och tog upp 2 dockor som jag hade när jag var liten. Har märkt att hon uppskattar dockor så hon blev väldigt glad när hon såg vad jag hade tagit med mig upp.



I den fina dressen vi köpte igår!



Här med sin docka, men här är hon mer intresserad av kameran
än dockan :)

lugna söndag!

Godmorgon söndag!

Jag hade gärnat sovit lite längre men Ronja vaknade klockan 08 och ville leka. Eftersom Erik tog henne igår så blev det jag idag.

Igår var lilla familjen på strömpilen och shoppade. Jag fick 2 klänningar och 1 tunika. Ronja fick en klänning och strumpbyxor (de hon ska ha på julafton). Det fanns många söta klänningar!
Erik hittade inget alls. Och andra sidan har han så mycket fina kläder. Så det är inte synd om han!

När klockan slog 17 plingade det på dörren och Melissa & Peter kom. Det blev kycklingburgare, väldigt gott faktiskt! Till efterrätt gjorde jag en ishavstårta. Det blev INTE lika god som Lindas. Eftersom jag glömnde bort att ta tid på den medan den var i ugnen så måste jag ha tagit ut den lite före eftersom den blev lite för kladdig i mitten. Det gick absolut att äta och blev helt ok. Men hade det fått vara inne 10 minuter till hade den nog blivit perfekt!
Resten av kvällen var det monopol. Som vanligt åkte jag ut sist och Erik tog hem vinsten. Det är riktigt trevligt med sällskapsspel. Tiden rinner dock bara iväg!

Idag blir det en lugn söndag. Det står bara handling på vårat schema (inte så roligt dock), måste verkligen köpa nya nappar till Ronja, hon har dom minsta nu tror jag! Även fler nappflaskor ska inhandlas nu när hon äter börjat äta välling. Sedan ska jag fynda en heldress till Ronja. Kusin Alfred hade en sån och då ville givetvis Ronja också införskaffa sig en sån. Tror den fanns i rosa/orange. Det blir nog kanon.

Ska busa med Ronja lite, sedan ska vi överraska älsklingen med kaffe & smörgås på sängen. Visst är jag en fantastisk flickvän? ;)

Trevlig kväll på Harry´s

Vilken underbar kväll vi hade igår. Linda kom hit vid halv fyra, då drack vi ett glas vin och åt kex & ost. Sedan bar det av till Harry´s. Jättegod mat!
Vi avslutade kvällen på allstars där vi såg lite idol innan vi (jag och Erik) for och hämtade hem Ronja. Det hade gått bra för pappa och K, lite ledsen hade hon varit. Nu börjar hon bli mammig & pappig. Märks ganska tydligt!
Kvällen får i alla fall toppbetyg.

Ikväll har vi bjudit hem Melissa & Peter på middag. Det blir ingen speciell middag utan bara kycklingburgare, efterrätten blir betydligt godare. Har fått ett riktigt gott recept från Linda. Jag hoppas bara jag lyckas göra den lika god som henne!


Världens bästa pingu

Jag och Ronja har sett pingu nu efter lunch. Jag fick pingufilmen idag på posten som jag beställt till henne!
Hon gillar pingu, oj så hon var inne i filmen :) Jag lyckades till och med klippa hennes naglar utan protest.
Efter ett tag satt jag henne i mitt knä och hon bara kramade om mig, så vi låg i soffan och myste framför filmen länge. Tillslut insåg jag att hon var rätt trött eftersom hon endast sovit en kort stund på morgonen så jag la henne i vagnen. Där somnade hon på några sekunder! Jag är så tacksam för vår lilla flicka. Älskar henne mer än något annat.
Jag lyckades inte hitta kameran, sprang runt i lägenheten för att söka. NU är den funnen, dock lite för sent..
Erik fick i alla fall ett mms på henne.

Nu ska jag läsa lite ur nya mamatidningen som kom för någon dag sedan.


INGEN LÅNG VILA!

En vila på 40 minuter! Vi hann just somna in innan telefonen ringde, det började ringa på mobilen men jag ides inte svara och sedan ringde det på hemtelefonen. Jag tyckte att personen kunde ringa senare för nu ville jag vila.
Signalerna tog slut och vi la igen våra blå igen. Efter 10 minuter ringer det igen! Dår är jag ju bara tvungen att svara. Det var mäklaren som ringde! Hon fick tyvärr ett negativt besked av oss..
Jag börjar bli lite stressad om jag ska vara ärlig! Undra om man är mer kräsen nu när man har barn?
Lägenheten i sig var toppenfin! Allt var ju nytt så man kunde inte direkt klaga förutom på en sak, det var lite litet för våran familj.
Vi söker vidare och jag vet att vi kommer hitta något. Men jag vill gärna ha lite framförhållning. Detta blir en prövning för mig!

Hur som haver så vaknade Ronja och blev pigg som en lärka. Nu gör jag ett tappert försök igen att få henne att sova. Trött vet jag att hon är!

Jag ska ringa lillebror nu, ringde pappa nyss men han skulle ringa upp. Är rastlös och måste prata med någon. Frågan är hur pigg lillebror är den här tiden?

Jag ska snaaart dammsuga..

Ser fram emot kvällen

FREDAG - vilket innebär middag ute med Linda & Magnus. Jag ser fram emot det!

Dagen blir lugn, jag ska vila mycket. Ronja har inte alls sovit bra inatt. Igår sov hon nästan hela natten så jag trodde det hade vänt, men man vågar ju inte riktigt hoppas. Men inatt var det samma visa igen!

Jag hade även försökt hinna med att städa, men det tar jag senare dag.
Nu ska jag snart försöka få Ronja att vila!

Hoppas Ni får en toppen kväll för det ska vi ha!

En salig blandning

Kameran är hittad. Den var "gömnd" i skötväskan. Varför har jag aldrig sökt där förr? Jaja.. kanske nämnt det förut men virrig är mitt mellannamn.

Ronja har just lagt sig. Frågan är bara när hon somnar, brukar vara ett helt projekt ibland. Vi brukar få gå in ett antal gånger för att ge henne tutten.

Erik är hos Peter och ser om han kan hitta felet med våran bil. Jag hoppas att det inte är något som gör oss ruinerade bara. På vägen hem skulle han köpa något gott till oss. Det blir efterlyst och gotta (vad det nu är) ikväll.

Idag var vi och kikade på en lägenhet, men det var inget för oss. Imorgon tar vi nya tag och far och kikar på en annan. Den såg väldigt fin ut på bilderna. Jag hoppas att det kan vara något. Området är rätt hoppas bara att lägenheten känns densamma.

Här kommer lite blandade bilder. Hade så gärna velat visa er hur det såg ut när Ronja gjorde dyket på babysimmet, men tyvärr kan jag ju inte med att lägga ut en filmsnutt.




Gudmor var på besök och firade Ronjas 6 månadersdag.
Dessa fina kläder fick hon. Jeans & en kofta! Jättefina kläder.


På kalas hos min farmor. Här har vi Ronjas morfar, Karin
och skönheten själv.


VACKRA RONJA


Lilla gumman ikväll. Nybadad och mysig!

onsdag - lugn dag!

Onsdag - lugn hemmadag! Vi har absolut inte gjort något alls idag. Rätt skönt.

Nu när Erik slutar ska vi fara och kika på en lägenhet. Imorgon ska vi kika på en annan. Den är jag väldigt sugen på!
Det är inte lätt att hitta något..
Men den vi ska kika på imorgon är verkligen i min smak. Dessutom är det på området vi skulle vilja bo på!

I morgon är det läkarbesök för fröken, kl 10! Så nu måste man planera morgonen. Vi som gillar att ligga och dra oss länge.

Något jag längtar till är fredag. Då ska vi ut och äta med Linda & Magnus. Känns väldigt trevligt! Det blir dricka och äta gott!

Nu vaknade lilla, så nu ska hon få all min uppmärksamhet!

Ps. Kameran är fortfarande spårlöst borta! Måste söka igenom saker ikväll.

färga håret

Kameran är glömd hos min farmor så jag har inte kunnat lägga upp några bilder..
Jag ska hämta hem den idag.

Idag måste jag ner på stan och köpa färg till håret! Jag har tänkt göra det så länge och när jag fick höra att Linda tonade håret igår fick jag ännu mer panik. IKVÄLL ska håret få ny färg och glans.
Sedan måste jag även gå förbi min chef för att fixa med träningskortet. Var förbi henne förra veckan och då visade hon mig hur jag skulle gå tillväga (allt ska ju göras via internet nu), men när jag kom hem så hade jag glömt bort hälften! Inte så ovanligt. Så idag måste det fixas så jag kan haka på Linda nästa gång hon ska träna. Jag är så peppad på börja träna!

Annars mår vi bra här hemma. Ronja är så glad och sprallig jämt. Hon ger mig massor med energi! Hade jag inte haft henne hade jag varit en zombie nu.
Jag känner mig rätt trött - men hon får mig att glömma bort det! Jag älskar henne så mycket.


Blogglust..

Blogglusten har inte riktigt kommit tillbaka än. Men jag ska försöka få ner några rader ändå!

Morgonen började rätt lungt här på brinkvägen. Vid lunch kikade Melissa förbi så vi fikade och tittade på förlossningskliniken. Undra om Melissa blir mer och mer nervös inför dagen d? :)
Nejdå, hon kommer fixa det galant! Hon är så fin med magen. Och jag fick känna när lilla pyret sparkade. Det är så häftigt!
Nu har hon nyss åkt, Ronja ligger och sover så jag borde städa. Det är så stökigt här hemma!

Helgen gick då väldigt snabbt denna gång. Vi har haft fullt upp kan man säga. I söndags var det sista gången för babysim1, dyket gick JÄTTEbra! Hon var så duktig! Stolta föräldrar var vi när vi for hem.
Nu är vi "lediga" 2 söndagar sedan kör vi igång med babysim2. Ronja är taggad!

Nu ska jag tjattra lite med Linda :)

Såld

Fredag! Det är fredagen den 13:e!
Vågar man verkligen gå ut idag? Tänk om något händer?

Igår fick jag som sagt hem lillebror. Allt hade gått bra med resan, fast han hade fått suttit på Arlanda över natten själv.

Vaccinationssprutan gick bra att ta. Men det var desto mer problematiskt att sova i natt. Det gick knappt att ligga på armen. Det känns som något att slagit mig flera gånger där sprutan togs! Rätt öm är jag! Men några mer biverkningar har jag inte fått. Möjligtvis huvudvärk i gårkväll.

Vi har nu hämtat de stora fotografiet på Ronja som vi tog på sandro. Det blev såå himla fint med den svarta stora ramen till. Världens sötaste tjej! När Ronja tittar på fotografiet blir hon helt till sig, hihi.

En annan bra sak är att vi nu fått lägenheten såld. Vi är super lyckliga! Idag kl 14.30 skrivs papperna på från köparens sida. Den 1 februari flyttar dom in och vi ut! Känns jätte roligt. På söndag ska vi på visning, det är en 4:a på Röbäck som vi ska spana in.
Röbäck känns som ett bra område för oss tre.

Kvällen spenderar vi i Skravelsjö hos storebror.

Om 2 timmar..

..ska jag befinna mig på flygplatsen för att äntligen hämta hem min bror. Som jag har längtat! Han är säkert trött & hungrig eftersom han suttit på Arlanda under natten.

Innan vi hämtar han ska jag hinna vaccinera mig. Får se hur vaccinet tar på mig. ALLA säger olika, jag hoppas det går bra i alla fall.

Har varit dålig på blogga nu. Saken är den att jag knappt haft någon större lust!

Igår var det en bra dag, jag och Ronja for till Linda och Hugo. Lunch fick vi direkt vi ko dit, sedan kom en tjej från MaryKay dit. Trevligt var det! Linda hade gjort en jättegod ishavstårta (som jag nu fått receptet på). Eftersom Lindas elvisp konstigt nog inte ville sammarbeta med oss så åkte vi på att vispa för hand. Men vi klarade det med bravur!
Tillbaka till Marykay.. Jag shoppade inget. Finns tyvärr pengar till sånt nu. Sedan tyckte jag att det var ganska dyrt fast vissa produkter var väldigt bra och kanske värd priset. Men jag nöjde mig med tre tårtbitar i stället... som jag och Linda sedan for och simmade bort på kvällen. Det var verkligen jätte skönt! Vi passade på att basta och bara njuta. Härligt och välbehövligt!

Ronja har faktiskt sovit rätt bra i natt. 2 gånger har hon bara vaknat, hon somnade om rätt fort efter de. Kan bero på att det var Eriks natt att ta henne. Han gör det bättre än mig! Natten innan var min och jag tror bannimig hon var vaken halva natten. slutgnällt om de. Nu ska jag göra mig i ordning vaccinationssprutan väntar på slöjdgatan!

separationsångest

Hittade detta när jag sökte lite om Ronjas sovvanor under natten. Det passar rätt bra in på oss. Nu kanske vi kan få rätsida på detta. Wiihoo!

Bebisar som aldrig tidigare haft sömnproblem kan plötsligt börja vakna på natten eller få svårt att somna i den här åldern. Varför? Sömnstörningar dyker ofta upp i samband med separationsångest, vilket kan föra med sig att bebisen blir orolig att du försvunnit om den vaknar till.

Nya sömnproblem kan också vara förknippade med stora steg i kognitiv och motorisk utveckling. Ungefär vid den här tiden lär sig din bebis att sitta själv, rulla runt, krypa och kanske till och med dra sig upp till stående - ingen dålig utveckling! Det är inte ovanligt att barn absorberas så av sina nya färdigheter att de finner det svårt att sluta träna dem vid läggdags och kanske t o m bestämmer sig för att "pröva en gång till" om de vaknar upp på natten.

Energiska bebisar kan naturligtvis få svårt att somna om, eller kanske rentav sätter eller ställer sig upp och får svårt att lägga sig ner igen. Om så sker, kommer du säkert att få veta det. Du måste såklart hjälpa din bebis lära sig hur man lägger sig ner från sittande eller stående, men hur du hjälper din bebis att komma till ro och somna om är upp till dig. Experterna är eniga om att man ska gå in och kolla att bebisen mår bra om den vaknar och gråter, men efter det går åsikterna isär. Läs mer nedan och olika sätt att bemöta sömnproblem.

Värt att tänka på: Att bebisen tar snabba steg i sin utveckling är inte samma sak som en växtspurt, så förleds inte att tro att det nödvändigtvis hjälper att mata bebisen nattetid - det kan till och med förvärra situationen.


Du kanske också kan pröva detta tips från en sömnspecialist: "Om din bebis lägger sig efter halv nio på kvällen och plötsligt börjar vakna på natten, kan det vara bra att flytta läggdags en halvtimme tidigare. Det brukar fungera - pröva själv."





Måndagmorgon

Måndagmorgon - Ny vecka och nya möjligheter.
Ronja har nyss lagt igen sina två små blå. Hon vaknade tidigt imorse (som alla andra mornar). Jag vet inte vad som gått fel men hon vaknar flera gånger varje natt. Och så här har det varit i flera veckor nu. Man blir rätt less faktiskt. i natt var det Erik som tog henne, så nu är det min tur några nätter. Vi har väl varit så himla bortskämnda att hon sovit 21-08 utan att vakna där emellan. Nu sover hon ungefär mellan 20-07 MEN då vaknar hon i snitt 3-4 gånger varje natt. Det slutar alltid med att hon får komma och sova med oss. Och jag vill inte att hon ska vänja sig vid de heller. När vi flyttar får hon eget rum och då kanske det blir bättre..

Annars ser den här veckan rätt fullbokad ut. Många roliga saker händer!

Farsdag

Nu ligger jag i sängen under täcket och njuter tystnaden. Ronja och Erik är i Stöcksjö och firar farsdag. Jag ides inte följa med faktiskt. Jag har själv varit förbi min älskade far i dag med en liten present. Jag och Ronja promenerade dit.
Sedan har även Erik fått fira sin första farsdag. Eftersom vi knappt hade någon frukost hemma (vi brukar oftast veckohandla på söndagar) så bjöds det på gröt och kaffe, inte den mysigaste frukosten kanske..
Men det är väl tanken som räknas?

Idag har vi börjat ge Ronja välling. Eller vi har snarare kört hälften ersättning och hälften välling. Hon är ju stora tjejen nu så snart kan vi lägga ersättningen på hyllan och gå över till välling helt som "dom stora barnen", hihi.
Hon verkar då tycka att det var ganska gott. Hon är duktig på äta faktiskt. Äter bra mer eller mindre varje dag. Och det kanske syns på hennes goa kinder :)

Babysimmet gick väldigt bra idag. Vi tränade en del att hälla vatten över huvudet, det positiva är att hon i alla fall stänger munnen nu. Nästa söndag är det dyket, hjälp jag blir nervös av tanken! Det innebär även att det är sista gången för babysim1. Men eftersom vi alla tycker det är så himla mysigt så kör vi på steg2 också dock en senare tid denna gång. 9.10 en söndagmorgon är lite väl tidigt! Vi filmade en del i dag. Skulle vilja visa hur det ser ut när vi häller vatten över huvudet på Ronja. Linda har visat mig hur man gör, men tror du jag kommer ihåg det? Svar nej!
Jag ska göra ett försök, annars får Erik hjälpa mig sen. Håll ut!



Ett halvår har nu gått

6 månader har våran älskade dotter hunnit bli. Helt otroligt! Och tänk vad mycket hon har hunnit lära sig under den tiden. Vi är stolta över henne. Våran ögonsten!

Nu kanske det inte är så långt bort innan det vankas flytt. Härligt om ni frågar mig.

Imorgon är det babysim och sedan är det även farsdag. Så mysigt! Ronja och jag har varit och handlat några farsdagspresenter som han ska få imorgon. Därför blir det kaffe och paket i sängen!!

Nu ska jag återgå till filmen vi håller på se!

Ronja gör oss tårögda!

Fredag! Det är dags för fredagsmys. Jag gillar fredagar (som jag nämnt några gånger tidigare) även min älskade sambo och Ronja håller nog med. Om jag får bestämma blir det Idol och massa gotta till. Ronja gillar Idol. Det brukar sluta i lite fredagsdisco. Ronja brukar skratta så mycket att jag och Erik blir tårögda. Jag blir så lycklig och glad i hjärtat när Ronja är som en solstråle.
Igår filmade vi en del när vi busade. Vi har en vana att busa med henne just innan hon ska sova. Inte så smart, vi vet! Men hon är extra mysig på kvällen när hon ätit. Så ibland kan man inte hålla sig.

Idag ska vi gå förbi min farmor och fika. Hon har bakat bullar så jag måste självklart dit och smaka. Ronja brukar också få något gott som banan eller melon när vi är där.
Innan vi traskar dit så ska vi gå till affären och handla lite till middagen. Det blir tacopaj idag. Riktigt gott!

Jag längtar till veckan - 12 november snarare. Då ska jag och Ronja hämta brorsan på flyget. Jippi! Vi längtar efter honom. Har hoppats länge på att han ska komma hem innan jul, men jag har inte riktigt vågats hoppa på det. Men nu blev det så. Eftersom det är min familj i år så kändes det extra roligt att få fira den med lillebror också.

Just já, vi har ju tvätt idag också, jag hade nästan hunnit glömma det. Men det ska väl gå bra det med, brukar gå ganska fort med tanke på att det finns fyra maskiner i tvättstugan.



Nu är det dags för lite morgonrutiner.

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Ensamma igen!

Erik har just åkt iväg. Jag har tråkigt! Funderar faktiskt på köra lite yoga, har ju fått en skiva av Erik för länge sedan och jag gillar den. Kanske lika bra att hoppa i några träningskläder och sätta igång!
Linda när ska du träna nästa gång? Jag ska med då :)

Inget besök!

Så irriterande.. Fick samtal från bvc idag att läkarbesöket är inställt pga att läkaren är utomlands och han hade glömt att avboka vårat besök. Vi som hade stigit upp tidigare, klätt oss, ätit, jag hade hunnit sminka mig, Ronja hade jag just bäddat ner i vagnen! Då ringer telefonen!
Jaja, inte så mycket att göra åt saken. Vi fick en ny tid om 2 veckor.

Vi kör en hemmadag istället. Jag och Erik är duktiga på vara vaken länge i bland och den smällen får man ta idag. Men gnälla ska jag inte för det är självförvållat!

En påtår skulle sitta fint! Heej!

Barnprogram

En nybadad tjej myser framför barnprogrammen medan mamma diskar bort efter middagen och pappa måste jobba.







Lite blandat

Det var en trevlig stund på öppna förskolan idag. Babysången ÄR uppskattad av Ronja. Väldigt roligt. Hennes favoritsång är prästens lilla kråka.. Hon skiner som en sol när vi sjunger den.

Lite lek innan babysången satt igång


Fina Linda, Hugo & Ronja


Busungar



Morgonmys ♥
Finaste tjejen ♥

Ett sms

Idag är jag så glad! Jag fick nämligen ett sms igår kväll, ett sms som jag blev så glad och lycklig av. Äntligen säger jag bara ♥

Vilket väder!

Jag har insett att jag är sämst på lägga ut bilder. Nu har jag en förklaring, inga batterier och den ligger och laddar. Jag som tog några bilder i lördags när vi hade middagsgäster. Jag ska bättra mig. Jag vet själv att det är mycket roligare när en blogg har mycket bilder. Så.. en bättring kommer när kameran är laddad!

När jag vaknade imorse och kollade ut så blev jag inte överlycklig. Vilket trist väder! Jag och Linda ska ner på stan för att hämta ut biljetterna till Big comedy! i april. Vi ska gå alla fyra, känns riktigt kul! Tanken var att vi (i alla fall jag och Erik) skulle gå och se Magnus Betnér nu i slutet på november men jag tror inte det finns några biljetter kvar. Pappa och Karin ville vara barnvakt då men om det inte blir av så kommer vi nog hitta på något annat. Gå ut och äta, bio eller vad som helst.

Mer som ska göras på stan är julklappsköp. Jag har som sagt några kvar! Den svåraste jag har kvar är nog Erik. Han är alltid ett projekt varje jul och födelsedag.

Igår hade vi som sagt babysim, jag tycker att Ronja har blivit så himla duktig att vara i vatten. I går var övningen att hon skulle sitta på ryggen och hålla i sig i typ håret eller axlarna. Och när hon sprattlade med benen skulle vi gå framåt. Duktig var hon! Vi tränade även en del på hälla vatten över huvudet, denna gång blev det en hel hink för om 2 ggr är det dyket. Det positiva är att hon i alla fall stänger igen munnen! Erik tror att hon kommer fixa det gallant och det tror nog jag också men det ser så hemskt ut.. Samtidigt vet jag att det värsta som kan hända är att hon kan få en kallsup. Vi får se hur vi gör. Men eftersom Erik är med så har jag mina aningar om vart det lutar :)

Måste bara berätta en till sak innan jag ska sluta. Igår köpte jag 5 månaders burkmat, det var grönsaker och kött, så vi provade att ge henne lite. Men fy vad illa hon tyckte det var. Minen var inte nådig! Kräkas höll hon på göra flera gånger och vi ska inte tala om all hurvens hon fick. Vi skrattade gott igår! Så sött. Men vi gav givetvis upp jag kände mig så dum att ge henne. Så jag ska vänja henne lite lätt, 2 skedar per dag kanske?

Ronja ligger i babygymmet och vill busa så jag ska busa lite med henne innan hon ska få sova ett tag.


RSS 2.0