Fantastiska vänner

Igår hade vi barnvakt. Ronja sov hos farmor och farfar. Jag och Erik umgicks med Melissa och Peter som också hade barnvakt. Vi åt en trerätters, drack vin och skumpa, spelade spel och for sedan ut och dansade. Kvällen var helt perfekt. Vi hade så himla roligt. Melissa och Peter är fantastiska vänner som vi alltid har så himla roligt med. Det blev ganska sent igår (för att vara mig) :) Men det var så himla skönt att vakna upp idag och må bra. Små seg har jag varit men inge mer än det! Nu ska jag sminka mig lite och sedan åker vi och hämtar lillan♥
TACK för en helt fantastisk kväll!

En kul lek

Jag sitter redo att åka i väg på gymmet, E slutar om en halv timme.
Idag har jag haft planeringsdag med jobbet. Vi gjorde en rolig "lek" där vi skulle skriva ner två stycken bra egenskaper om varandra. Sedan skulle vi sätta upp lappen på ryggen där vi hade tejpat fast ett papper. När alla skrivit klart lapparna skulle vi skriva ner två styckna bra egenskaper om sig själv och sedan se om det passade in på hur sina arbetskamrater uppfattar än. En riktigt kul grej! Jag sparade mina lappar. När jag är på dåligt humör får jag nog ta fram den lappen och kika. Då kan jag väl inte bli annat än glad.. ;)

Första dagen

Idag inviger jag min bikini (för i år). Jag sitter på balkongen och solar medan jag sörplar lite kaffe och pluggar. Riktigt skönt! Snart ska jag hoppa på cykeln och bege mig mot förskolan. Jag och Ronja blir nog ute på gården ett tag innan vi går in och lagar oss lite middag.

Helgen i lite bilder

På onsdagen fick barnen på förskolan klä ut sig till påskkärringar. Vi tog det vi hade hemma och förvandlade R till en söt påskkärring♥
Grillar korv och njuter av att kunna sitta ute i värmen
Lite pulkåkning hann vi med. Dock var det väldigt lite snö! Morbror rycker in och hjälper Ronja.
VÅRAN stuga! "Storstugan", det finns två sovstugor och en "friggebo" som man kan se skymten av i bakgrunden.
En glad spillevink som sprider mycket glädje och skratt!
Några tidningar har vi hunnit plöja igenom..
Oftast har vi varit ute eftersom vädret har varit så underbart härligt!
Ett påskägg fick R på lördagen, lyckligare tjej gick inte att hitta då :)

Just nu:

Tröttis ♥
(Hennes vila blev en aning rubbad idag= ingen vila efter lunch)

Blivande stugägare

Nu är vi hemma efter en väldigt skön långhelg i Gardsjönäs. Vädret har varit underbart, vi har varit ute i princip hela helgen. God mat och massor av påskgodis har vi fått i oss. Kan man ha lagt på sig 2 kg under denna helg? :)

Vi är extra glad idag eftersom vi har blivit stugägare nu. Papperna är dock inte påskrivna men ett muntligt avtal är nu gjort. Jag är överlycklig. Det är en dröm som nu går i uppfyllelse, så många gånger jag och E pratat om att köpa stuga! Bilder ska jag visa er vid ett senare tillfälle.

Nu väntar vi på att Karin och min pappa ska kika förbi med min väska och jacka som jag glömde. När det är gjort åker vi till Tomtebo på middag och trevligt sällskap. Erik drog lotten och fick jobba ikväll.

Mitt mål till veckan: Sitta med matten minst 2h varje kväll (förutom fredag). Köra 4 tuffa träningspass. Blodomloppet närmar sig..

Otroligt jobbigt..

Efter middagen när E kom hem från jobbet for jag ut och sprang en runda, peppade upp mig själv bra länge innan (efter 3 dagars slapphet), jag var därför riktigt taggad och hade laddat med den bästa löparmusiken (enligt mig). Som vanligt börjar mitt högerknä att krångla. Den senaste månaden, kanske lite mer än så har mitt knä gjort otroligt ont efter jag varit ute och sprungit. Känns otroligt jobbigt och tråkigt när jag verkligen gillar att springa och även ska spinga milen på blodomloppet. Efter 5-6 km har jag känt att mitt knä inte orkar mycket mer, i slutet av min runda haltar jag nästan. Tjurig som jag är så springer jag hela rundan utan att gå och pinar de sista 100 meterna. Men idag började mitt knä mycket tidigare än så, efter ca 4 km gick det verkligen inte att springa så jag blev tvungen att gå hem!! Sur och irriterad gick jag raska steg hemåt! Varför blir det så här?
20 minuters löp blev det. Inte bra alls! Jag avslutade i alla fall med ett jobbigt träningspass hemma, vilket resulterade i mage, rygg, biceps, triceps, axlar bara för att väga upp den kassa löpningen...



Just nu är E och fixar med bilen, i morgon åker vi nämligen till fjällen vilket känns otroligt härligt. Komma bort från stan och bara vara. Därför håller jag på att packa lite smått, tvätta upp kläder och ytterkläder.
Även matteboken ska packas ner. Några sidor ska jag allt hinna med under påsken mellan allt godis ;)

Inget bloggande blir det heller på några dagar. Inget internet så långt ögat kan nå vilket innebär extra kvalitetstid med nära & kära.

Därför vill jag passa på att önska er GLAD PÅSK





Just nu:

Myser vi i soffan framför barntv. Båda två har nymålade naglar, Ronja valde turkost och jag rött!


Jag var visst ledig idag..

Snart ska jag cykla mot dagis. Saknar min lilla plutt. Jag har varit hemma idag. Åkte till jobbet i vanlig ordning, men när jag varit där i 15 minuter insåg jag att jag inte skulle jobba. Hur kan jag ha missat att det är min lediga dag idag? Hmm, jag ÄR virrig!

Ronja fick fara iväg i morse ändå, jag har varit hemma och inte gjort något alls. Hade tänk plugga lite men jag är så trött i kropp och huvud att jag inte orkat. Känner mig så slö i kroppen, jag hoppas det inte är någon förkylning på g eller något. På onsdag åker vi till fjällen och då vill jag vara pigg! Passade rätt bra med en hemma dag helt själv måste jag säga. Middagen har jag redan hunnit göra så jag och Ronja får busa och mysa lite extra när jag hämtat henne. Vi har lite tid att ta igen efter helgen. Hon spenderade nämligen lördagen + söndagen i Estersmark med morfar och Karin. Det hade såklart gått jättebra!

Ikväll kommer Melissa hit, det blir kaffe och surr i vanlig ordning. Alltid lika trevligt♥

Lördagens fest i bilder

















Nu kör vi!


Ronja & Hugo

Ronja och Hugo har så roligt tillsammans, det är en fröjd att se ♥
Det busas, skojas, skrattas och härmas. Ronja är expert på härma Hugo, alla hyss H gör tar vår lilla R efter.

Vänskap när den är som finast

mammafest

Godmorgon!
Måste bara börja med att säga att matten gick vägen även denna gång. Fan vad jag är bra! Men jag tar inte ut någon seger i förskott eller känner mig nå mer säker än någon annan - nationella är kvar. Men det ska jag också klara.

Nattpasset gick förvånandsvärt bra, torsdagen (dagen efter) var dock jobbigare. Kände mig bakis och allmänt sliten hela dagen. Känns inge vidare att vara sliten när man har en sprallig (snart) 2 åring hemma full med energi. Även igår var jag trött, jag tog mig dock ut på en löprunda ändå. Jobbigt, men det gick bra. Riktigt skönt efteråt, tyvärr får jag så otroligt ont i ljumskarna och höger knä efter ett löppass. Känns inte helt okej.

Runt halv tio ska jag och Ronja kika förbi familjen Domarev., det ska klioppas lite lugg och sedan promeneras.
Idag har jag bjudit hem 8 mammor, vi ska dricka gott, surra/skvallra, äta lite ost och kex, lyssna på musik och dansa. Det ska bli riktigt skoj. Erik har jag skickat till Peter, Ronja är med sin morfar och Karin. Dom ska nämligen åka till Karins hus i Ånäset. Jag tror Ronja kommer få det så mysigt med morfar och Karin♥ Igår kväll ringde R morfar och munnen gick i ett, problemet var bara att morfar inte förstod sådär jätte mycket :)

Ronja har blivit en riktig bustjej, spexar och har så otroligt många roliga ansiktsutryck. Hon är fantastiskt rolig att titta på. Det är flera gånger per dag hon får mig att skratta så jag blir tårögd.

Hittade två söta kort på två söta kusiner (dom leker verkligen fint ihop)♥




Går inte att ta in mer info!

Naglarna är målade i turkos. Jag hoppas det ger mig tur ;)
Nu har jag just lagt igen matteboken. Huvudet klarar inte att ta in mer info. En pluggdag till hade aldrig skadat (så kanske man alltid känner). Jag har aldrig läst så här intensivt som jag gjort de senaste två dagarna, i matte alltså. Jag hoppas f*n (ursäkta språket) det ger resultat också. Jag har en rätt tung dag i morgon. Jobbar halvdag → raka vägen till skolan för att göra prov i 3 timmar → hem för att äta → förhoppningsvis sova 1-2h → och avslutar med ett nattpass på 10,22h. Lite gruvsamt känns det. Jag ligger liksom redan back på sömnkontot. Men vad gör man inte för två extra dagars plugg. Jag har nämligen tagit ledig två dagpass och bytt mot ett nattpass.

E är och veckohandlar just nu, borde nog vara hemme när som helst. Vad hade jag gjort utan dig Erik? Det är inte alltid lätt att få ihop vardagen med allt vad det innebär. Vissa veckor undrar jag verkligen hur vi får det att gå ihop, men tydligen går det. Bara man hjälps åt och strävar mot samma mål så går allt! Jag är målmedveten men inte till vilket pris. Familjen och släkten kommer alltid först, såklart.

Håll en tumme för mig i morgon nu!




Måttligt less..

För ett litet tag sedan klippte jag Ronja, helt spontant. Hade funderingar på spara ut håret på henne. Men hon är så söt i kort. En liten knubbis är hon! Go valkarna som man lätt får il på! :)
Luggen är däremot inte lätt att klippa. Hon har en ordentlig virvel som ni kanske ser. Hon var jätte duktig på sitta stilla den här gången.
Oj så jag håller på med att hon ska titta in i kameran och samtidigt le!
"Gumman, titta på mig och skratta", säger jag gång på gång. Men bolibompa är mer intressant men hon klämde fram ett väldigt tillgjort "haha"
Tillslut: "Titta hit och skratta, Ronja". Då fick jag de här kortet. Haha, jag höll på dö av skratt. Måttligt less efter ett dussintal bilder :)

Effektiv

Efter en del effektiva pluggtimmar känner jag mig rätt full i huvudet. Jag fick dessutom sällskap av fina Linda. Trevligt att få tjattra mellan talen.
Det blir att gå igenom alla sidor ikväll och se om något har fastnat!
Lillan ska hämtas nu, jag saknar henne efter några timmar utan henne. Jag saknar hennes skratt, hennes pussar, kramar.
Min lilla skatt!
Hittade en bild på mina absoluta favoriter♥

provet närmar sig

Nu är de rå plugg som gäller fram till onsdag. Ska sitta på bibblan och vara väldigt effektiv hade jag tänkt! Återkommer efter allt plugg. Hej!

knas i ryggen

Efter att jag och Ronja varit och fått hjälp med matten/lekt med Hugo på förmiddagen skulle jag bära upp vagnen (sommarvagnen) med Ronja i fick jag knas i ryggen!! Så otroligt onydigt att jag ska bära upp den..
Men men, är huvudet dumt får kroppen lida.
Båda två har vilat i 1,5 h idag. Riktigt skönt med tanke på när vi steg upp i morse. Just nu fikar vi lite mellis i soffan -tunnbrödrulle och mjölk.
Vi ska strax gå ut i det härliga vädret. Ta en rask promenad. Sedan ska vi hem för att plocka ihop lite för att få lite lördagsmysigt. Middagen ska även lagas, lasagne med mozzarella och skinka är vad som serveras till när E kommer hem. Idag saknar vi Erik, så tråkigt att han måste jobba idag. I morgon är han ledig men då är jag och jobbar. Tack och lov jobbar jag bara fram till 14.30, så jag har mycket kvar av dagen ändå. Direkt jag slutar i morgon åker vi och hälsar på Mårten, Ida och Alfred. Mycket trevligt ska det bli.
Nu ska vi ta och göra oss lite i ordning. Hoppas Ni har en härlig lördag♥

05:15

Godmorgon! Vi har gjort en väldigt tidig morgon *stor gäsp* idag. Jag ligger i soffan under täcket och orkar inte göra mycket. Ronja ser barntv! Tack och lov är det ljust ute, solen lyser. Det gör det hela betydligt lättare..

Det blev ingen löpning för mig i går, vi kom hem för sent och latheten kom i kapp. Därför får jag bita i det sura äpplet och ta en runda nu på morgonen innan E börjar jobba (9:15). Jag ska snart äta lite fil och ladda perkulatorn så jag har nykokt kaffe när jag kommer tillbaka.

Runt 9-tiden åker vi mot familjen Berggren/Sennström, Sennström är dock på jobbet när vi åker dit. Magnus ska hjälpa mig med matten och medans hoppas jag att barnen leker fint tillsammans. Jag är så tacksam för all hjälp jag kan få så här några dagar innan provet. På onsdag skriver jag mitt andra delprov sedan är det bara nationella kvar.
Godmorgon från soffan♥

Frisk luft

Jag och Ronja har varit ute några timmar nu på morgonen. Först tog vi oss en cykeltur runt teg, sedan for vi hem och bytte om till vagnen vilket resulterade i en rask promenad. Skönt med frisk luft. Kanske har jag hunnit rensa hjärnan inför lite matteplugg nu när Ronja ska sova.

När Erik slutar idag åker vi till svärföräldrarna och äter middag. Sedan åker vi hem och har en mysig filmkväll. Lite godis eller annat gott kanske man kan unna sig men innan filmkvällen och onyttigheterna ska jag hinna med en löprunda. Blodomloppen närmar sig så jag vill verkligen köra hårt fram till dess så att jag kan nå mitt mål. Dessutom är det otroligt skönt att springa när vädret är så här milt.
Just nu: Myser i soffan med kudde och täcke framför mumintrollen


som bara hon kan

Det tog ett tag innan lillan accepterade att hon skulle sova i en ny säng. När hon kom hem idag blev hon överlycklig, "wow" var det första hon sa sedan kastade sig i sängen och bara skrattade så gott som bara hon kan. Men när det var läggdags var det inte det härliga skrattet som kom. Utan det var mest gråt. Vi läste lite pippi (som är hennes favorit, tack Stina!) och sedan sa jag godnatt. Men hon kom ganska fort upp igen, jag bar tillbaka henne och sa godnatt (proceduren fortsatte ett tag). Tillslut insåg jag att jag måste lägga mig där. Efter 15 minuter somnade hon gott. Frågan är hur natten blir..hmm! :)
Sitter nöjd i sängen och läser Pippi Långstrump

Liten har blivit stor

Idag inhandlade vi en ny säng till Ronja. En stor säng. Det skulle bli hennes 2 års present men vi kunde inte hålla oss och nu står den i hennes rum bäddad och klar att användas. Jag undrar hur hon reagerar och framförallt hur natten blir :)
Liten har nu blivit stor. Vår fina stora tjej ♥

I´m happy

Mattelektionen gick riktigt bra idag, det firade jag med en 5 km runda när jag kom hem! Perfekt väder för att springa måste jag säga. Bra avslut på denna dag!
Dags för kvällsfika & sedan duschen!

Cykla är kul

Jag sitter och väntar på att lillan ska vakna så att vi kan cykla (vilket R tycker om väldigt mycket) och hälsa på min pappa & Karin. Får se om E hänger med. Han är rätt sliten i dag efter gårdagens grabbkväll.
Jag har hunnit med att räkna några tal nu på morgonen. Känns att boken varit stängd en vecka. Vad man glömmer fort! Eller jag kanske inte ska skriva "man" utan jag glömmer så fort.

En till sak, vad helgerna går fort!!! I morgon är det redan måndag..
Tänkte slinka in på HM:s hemsida o se om det kommit in något nytt som jag måste beställa ;)


3 april

Godmorgon! Jag och lilla R gjorde en tidig morgon. Hade gärnat sovit några timmar till ;)
Vi ligger i soffan och tittar på bolibompa. Medan R kikat på tv, har jag halv sovit i soffan. Nu ska jag strax göra lite kaffe så att jag piggnar till ordentligt.

Jag hade tänkt mig ett löparpass idag, får se om jag tar det när R vilar eller ikväll. Jag ska hinna plugga också. Sedan ska vi hinna med att åka och hälsa på min pappa & Karin. Även Linda m fam hoppas jag att vi får hälsa på idag, hon har fyllt år så vi har en present som väntar :)


stress & ångest

Högskoleprovet kunde inte gå sämre. Jag är så otroligt besviken på mig själv. Detta var droppen för det lilla självförtoende jag hade kvar..
Även matten är tung. Jag har haft en svacka och många funderingar på lägga ner matten, faktiskt. Det tar emot att ge upp, jag är ingen som ger upp. Jag vill kämpa in i det sista för att nå mitt mål. Sån är jag. Men till vilket pris? Är det inte viktigare att må bra och finnas där för sin familj? Samtidigt är det en kort period. En sak är säker, att jobba + plugga ett ämne som är tungt (för mig) på distans är väldigt tidskrävande och energikrävande. Jag har en familj som jag ska finnas där för också. Fast både jag och E är inställd på att mitt plugg tar mycket tid så kommer mitt samvete och ångesten fram flera gånger per dag. Ångesten börjar ta över sakta men säkert. Pressen börjar ta över sakta men säkert. Viljan att komma in på utbildningen är stor, viljan att läsa matteC är inte stor. Motivationen är svår att hitta. Låter kanske konstigt att jag vill men ändå inte. Varför motivationen är svår att hitta tror jag är för att jag vet att det inte kommer göra någon större skillnad på poängen, ja kommer höja mig ca 0,5p. Jag är mest sur över det nya systemet som införts. Alla olika kvoter man söker in på, det gynnar inte mig för fem öre. Efter att inte ha tittat i matteboken på en hel veckan är jag nu redo att öppna den igen i morgon. Jag har tagit ledigt från jobbet en dag nästa vecka så jag ska kunna plugga, fler lediga dagar kommer jag ta. Jag måste för att fixa detta. Nästa prov i matte är den 16 april och nationella är den 20 maj. Det är inte länge kvar! Tiden går fort. Klarar jag matten ska jag fira med champange, det lovar jag. Och efter det sätter jag punkt för matten. För evigt! (så sa jag efter maA och maB). Ni hör ju, jag tänker inte rationellt när jag sedan söker in till maC...

Ny energi

Våran spadag var välbehövlig, så skönt att bara få vara. Jag är tankad med ny energi! Vi började med att träna på gymmet i ca 1 timme, sedan gick vi och åt lunch innan vi bubblade, simmade några längder och solade. Där vi tränar är gymmet ganska litet jämfört med många andra ställen, så det var väldigt kul att få träna på IKSUspa. Det blir absolut fler gånger. Nästa gång kanske jag tar med mig en god vän för att koppla av.
Fredagsmyset har startat här hemma. När Ronja lagt sig blir det godis och film. Ska försöka göra en tidig kväll så jag orkar med morgondagens högskoleprov (önska mig lycka till).
Appropå god vän så fyller fina Linda år idag. Tyvärr blir det inget besök där pga sjukdom, men jag hoppas vi får komma och gratta henne på söndag.
Hoppas Ni alla får en fin kväll!

RSS 2.0