mamma hjärta ronja

Har nyss pratat med mamma över skypen i nästan en timme. Även Ronja fick säga några ord och vinka till mormor. Vilken tur skype finns när man har någon långt bort, det är så roligt att få se varandra istället för att bara prata i telefonen.
Idag när jag hämtade Ronja på förskolan så gick hon och höll en storflicka i handen. Det är ofta Ronja leker med någon av de större barnen. Eller det är väl snarare så att de större tjejerna leker med henne. Antingen gungar flickorna Ronja eller går runt och håller henne i handen. Så sött♥
Ronja var inte speciellt sugen på följa med mig hem idag. Tog ett tag innan vi kunde sätta oss på cykeln och cykla hem. Hon trivs och det gör mig glad!
mamma ♥ ronja
Kramas..
och pussas är mysigt♥
Nu ska jag packa Ronjas förskoleväska  och även allt vi ska ha med oss till pappa (som fyller år) i morgon. Vi åker nämligen direkt jag hämtat upp Ronja på föris. Sedan blir det duschen, tv och sedan sängen. Börjar redan kl 7 i morgon!

Hyhan = flygplan

Ronjas favorit ord är just nu flygplan, men som hon säger hyhan :)
Eftersom flygen åker ganska precis ovanför oss så hör vi oftast planen innan dom landar. Det är lika spännande varje gång. "Hyhan" och så pekar hon mot himlen!
Även på dagis talar hon om när hyhanen kommer :)
Hon säger det så roligt också, gullunge♥

Föräldramöte.

Får ligga hemma i sängen även idag. När man är sjuk har man inte allt för mycket energi över till lillan. Lite dåligt samvete får jag när hon gärna vill leka och busa. En stund orkar jag men inte så länge som hon vill. Dessutom var hon rätt trött och lite gnällig igår. Hon hade bara sovit 30 minuter (hon brukar sova 2,5-3h) på dagis. Jag hoppas på längre sovpass idag. Det blir jag som hämtar henne strax efter tre idag. Det är alltid Erik som lämnar och jag hämtar. Igår hade hon inte ens blivit ledsen när Erik vinkade hej då. Ett bra tecken på att hon trivs kanske?
I kväll är det föräldramöte! Vårt första föräldramöte, det känns stort och spännande :)
Eftersom vi inte har någon barnvakt så åker jag själv. Tanken är att jag ska jobba i morgon så därför borde jag kunna gå på föräldramötet i kväll utan att smitta ner någon annan. Erik hade som sagt hand om inskolningen så jag har knappt hunnit träffa de andra föräldrarna. Därför vill jag gärna gå!
Blir så glad när jag ser den här bilden! ♥

Känner mig bättre efter några timmars sömn.

Precis som rubriken lyder så känner jag mig bättre men inte helt återställd. Jag har fått sova mycket, druckit honungsvatten vilket har hjälpt en del. Ronja ska hämtas från dagis klockan 14, en kass tid egentligen. Mitt i mellisen.
Det blir en promenad när jag hämtat upp henne. Måste förbi apoteket och köpa lite smått och gott.
Tanken var att jag skulle ner på stan idag för att handla skor, vantar, leggings mm. Men jag får helt enkelt ta det på lördag dag då jag är ledig. Det vankas mammafest på kvällen, det ser jag fram emot. Denna gång ska vi vara här hemma så jag skickar iväg mina älsklingar.
Bygga med klossar är roligt..
även att stoppa in klossen i munnen och göra roliga miner!
Fröken bestämd
Hej då mamma! *vink vink*
Fick nya mama igår, insåg då att jag aldrig öppnat förra numret av mama. Tänkte passa på nu :)

.

Jag är krasslig, seg och sliten! Blir hemma i morgon. Tack och lov så har vår fina Stina varit på besök och förgyllt vår eftermiddag/kväll. Vi bjöd på en riktig gourmé middag i form av köttbullar och makaroner...
Efter middagen och när Erik kommit hem från jobbet pulade jag i mig två alvedon så jag och Stina kunde åka iväg för att veckohandla. Nu är kyl och frys full, vilket alltid är härligt!
Alvedonen har slutat värka så nu ska jag hoppa i säng och kurera mig!

Jobbhelg för oss båda!

Som sagt krockar jag och Erik denna helg. Båda jobbar lördagkväll + söndagdag. Det är tur vi har många som vill ställa upp och hjälpa oss. Denna gång föll turen på Markus. Han sover över så han kan ta henne imorgon också. Känns tryggt han dom är här hemma!
Vi har bunkrat upp med chips, dipp, godis så han överlever kvällen :)
Jag hoppas och tror att det kommer gå bra för dom. Ronja känner sig trygg med Markus men just nu är hon i en mammaperiod där jag knappt kan gå på toaletten ifred :)
Igår spenderade vi ett par timmar på Tomtebo. Ronja och Lewis är så söta ihop. Vi stannade även kvar där på middag. Erik jobbade kväll så det passade oss perfekt med lite sällskap. Jag och Melissa började spekulera i en tjejweekend för att se Mia Skäringer - Dyngkåt och hur helig som helst. Det skulle vara otroligt kul! Jag hoppas det blir av :)
Nu ska jag ta en kort nap innan det är dags att cykla vidare till jobbet.
Trevlig helg !

En vecka senare...

Dagarna är fulla med jobb, förskola, utbildning, träffa vänner/familj, träning (inte överdrivet mycket), hushållssysslor, bus & mys med Ronja.
Mycket har hänt sedan sist jag skrev. Det största och bästa - att jag nu sökt in på universitetet. Förhoppningsvis börjar jag våren 2011. Kanske att jag är student nästa år. Min dröm! Samtidigt känns det konstigt men otroligt roligt om så blir fallet. Jag vill utvecklas och lära mig ALLT! Jag känner mig så taggad att sätta mig i skolbänken igen. Håll tummarna att jag ska ta mig in bara. Det är ingen självklarhet.
I slutet på oktober skriver jag högskoleprovet på nytt. Blev aldrig 2,0 förra gången jag skrev så jag gör ett nytt försök ;)
På jobbet har jag turen att få gå på en hel del nya utbildningar, i veckan var det en jämställdhetsutbildning som var ganska intressant. Här framöver ska jag även få gå en handledarutbildning eftersom jag ska vara handledare åt en elev. Känns roligt!
Nu vaknar lillan efter 3 timmars sömn. En glad och pigg tjej får jag ha idag/kväll med andra ord.
Lite senare idag tar vi bilen till Melissa & Lewis!
Vi hörs!

Fredagsmys

Nu är jag ledig i 3 hela dagar, 3 välförtjänta dagar. Känns underbart!
Idag är det fredagsmys för hela slanten. Först har jag och Ronja myst med popcorne & saft vilket var väldigt uppskattat! Nästa mys blir med älsklingen, han är hemma om en timme så jag har ordnat med lite ost, kex, vindruvor, godis, popcorne till de Loka. Jag har aldrig varit någon loka/ramlösa fans, men nu tycker jag att det är riktigt gott. Såklart ska den vara smaksatt, idag med svartvinbär.

Kudden är ALLTID med när det ska mysas. Här är hon väldigt inne i barntv!


Popcorne var väldigt gott!


Dags att stänga ner datorn och se lite idol. Hoppas Ni andra har en bra start på helgen!



Tjejkväll

Jag och Ronja har haft en lugn och mysig efter middag. Vi har bland annat cyklat, lagat mat ihop (hon hjälpte till att vispa pannkakssmeten), badat, dammsugit (hon ville helst dammsuga själv), rensat Ronjas garderob, pussats och kramats. En riktigt bra tjejkväll helt enkelt :)
Jag har just lagt i säng Ronja, Erik jobbar kväll så jag har bänkat mig i soffan under en stor varm filt!

Vill gärna hjälpa till att dammsuga


Väldigt roligt är det!


Alla smulor ska bort


Tjockpannkaka med bacon var dagens middag


Styra runt på dockvagnen är en favorit!


Vår älskade knubbis :)


NU: Idol!

Trevlig middag med arbetskompisar

Ikväll har jag haft en supertrevlig kväll med ett par arbetskamrater. Kommer inte ihåg vad stället hette :) Bredvid filmstaden ligger det iaf. Har aldrig varit där förr, men det var riktigt mysigt och en trevlig personal. Dit kan jag absolut fara fler gånger!

Imorgon är det förskola som gäller för Ronja, hon har som sagt varit ledig i veckan. Erik börjar jobba imorgon och har en hel del ångest, jag förstår hans känsla. Han mjukstartar med två arbetsdagar och sedan ledig helg. Jag får äran att hämta lillan imorgon. Sedan får vi några timmar helt själv innan Erik kommer hem igen. Det var länge sedan jag och Ronja umgicks själva nu. Jag längtar efter att få rå om henne lite extra!

Nu ska jag tvätta bort sminket och lägga mig under täcket. Erik är nere i källaren för att måla om några hyller vita. Det kommer bli riktigt fint när vi får sätta upp de i köket!

Våran dag

Nu har vi nyss kommit hem från familjen Sennström/Berggren. Vi åt tacos och hade det väldigt trevligt! Mycket skratt. Vi passade även på att prata om våran resa som måste bli av nästa år. Nu har vi i alla fall diskuterat hur vi vill ha det, krav mm. Alla är överens! Det skulle vara så roligt att ha bokat resan så man har något att se fram emot!

Hugo & Ronja 3 månader (obs, vilka kinder Ronja hade. Tjockisen)


Ronja & Hugo 5 månader. Tycker dom är så FINA på den här bilden.


Nu: 16 månader och riktiga busungar ♥



Vår lilla utflykt till badhuset var super lyckat, Ronja blev jätteglad! Sken som en sol! Det blev en hel del kallsupar men det är inget hon bryr sig om. När hon ramlat med huvudet under vatten skrattar hon efteråt, som inget har hänt! Hon är riktigt tuff i vattnet! Vår älskade badtjej♥

En härlig bild!


Viskar hemlisar till pappa




En tuff tjej på äventyr



Valet 2010

Nästan alltid har jag varit fast beslutsam för vilket parti jag ska rösta på. Denna omgång har jag blivit allt mer osäker på vilket parti som ska få min röst. Jag vet dock vilken sida jag står på.. tror jag?
Valdebatter är enligt mitt tycke väldigt intressant. I år har jag inte hängt med så himla mycket, men nu på slutet har jag försökt läsa på lite om partiernas valmanifest, hängt med i debatter osv. För en stund sedan gjorde jag även ett test. Jag kan säga att det blev inte riktigt de parti som jag känt mest tycke för eller överhuvudtaget funnits med som ett alternativ, haha.
Jag tror ändå jag vet vad jag ska rösta!
Vet ni vart ni ska lägga eran röst?

Familjetid

Idag har jag ledig dag, det började med en härlig sovmorgon. Efter frukost gick jag och Ronja ut. Vi tog en cykeltur till affären sedan stannade ute och gungade ett tag innan det var dags för lunch. Erik lämnade vi hemma, så han fick passa på att vila ett tag. Efter Ronjas lunchvila åker vi iväg på badhuset. Ronja kommer nog uppskatta det väldigt mycket. Nu var det länge sedan hon besökte badhuset. Jag har packat väskorna och ska börja planera vad vi ska ha för mellis med oss, lutar åt fruktsallad och saft. Frågan är om hon har tid att äta ;)

Middagen äter vi ihop med Linda, Magnus och Hugo. Det var länge sedan vi hängde med dom också. Så det ska bli trevligt!

Dagarna går fort, Ronja är ledig från förskolan t.o.m torsd då Erik börjar jobba. Det känns ändå riktigt skönt att Ronja inte får några långa dagar på förskolan. Vi snittar 10-15, sedan har hon oftast ledig en dag i veckan. Nu när hon är så liten känns det helt perfekt.

Imorgonkväll blir det pizzahäng med några från jobbet. Vi är några "unga" så det är trevligt att träffas på sidan av jobbet.
Sedan ska jag även försöka få in något träningspass i veckan, funderar på att springa en runda ikväll. Erik jobbar en del kvällar här framöver så det blir inte många timmar att spela på.

Till helgen åker vi upp till Estersmark, vi passar då på att sova över där denna gång. Jag uppskattar så att åka iväg från stan och bara va med nära och kära. Det är det lugnt och avslappnat, precis som jag vill ha det!

En av Ronjas första gånger i bassängen

UL bilder

Vi hade en väldigt mysig och trevlig kväll igår! Maten var gudomligt god :) Tyvärr så glömde jag helt bort att ta några bilder.
K & R hade med sig sina ultraljudsbilder och jag är redan kär i lilla skorpan. Känns otroligt roligt att just dom väntar smått. Jag är mer än glad för deras skull. Lite sugen blir man på en tvåa, ännu mer sugen lär man bli när deras plutt kommit till världen! En sak är jag säker på, det är att K kommer bli en fantastisk mamma♥

Jag har som sagt turen att jag ska jobba idag, även imorgon. Ronja och Erik har åkt iväg på äventyr. Det är det här som är nackdelen med jobb på helgen - att jag aldrig får följa med på deras äventyr. Tråk!


Mina hjärtan som betyder allt för mig!

En av mina favoriter

Om ett tag kommer Kristina och Robert hit och äter middag med oss. Det blir västerbottenspaj, skagen, sallad, baguette och kräftor. Riktigt gott och en av mina favoriter!

Träningen idag gick riktigt bra, är stolt över mig själv. Vi skippade faktiskt spinningen och sprang på löpbandet i stället. I 30 minuter utan att varken gå eller stanna upp. Det är inte dåligt för en som just kommit igång med träningen. Det är så skönt att komma igång med träningen.

Ps. Var hos frissan igår och jag ser typ ut som en tant! Hon toppade mig bara, men ändå lyckas jag se ut som en tant! Vill bara att det ska växa ut och bli långt och fint.



skar i mammahjärtat

Morgonen startade inte så bra. En olycka hade hänt i Ronjas säng så det var bara att springa ner i tvättstugan och starta två maskiner. Morgonen blev lite stressigare än vanligt! Det var även min tur att lämna Ronja i morse. Lite små nervös var jag allt. Det har funkat jättebra under hennes inskolningsveckor, lite ledsen har hon blivit när Erik vinkat hejdå men det har gått över rätt snabbt.
Anade därför att det skulle komma några tårar denna gång också. Hon blev jätte ledsen, nästan skrek och sträckte fram händerna mot mig. Lilla gumman. När jag hörde henne gråta ville jag bara vända mig om ta henne till min famn och gå hem :) Och andra sidan vet jag att hon trivs där och att det går över fort. Men jag ska säga att det skar i mammahjärtat och att jag fällde en tår när jag cyklade hem.

Nu sitter jag hemma själv. Erik är och fiskar!
Lite senare idag blir det spinning, ska bli skönt att få träna. Direkt efter ska både jag och Erik hämta hem Ronja. Jag längtar redan :)

Ikväll ska vi äta middag med Kristina och Robert. Väldigt trevligt ska det bli!
Därför är det väl lika bra att börja städa nu! ;)

Älsklingstjejen♥

Funderingar på lägga ner..

Jag kan absolut konstatera att ett dygn har för lite timmar! Tiden räcker inte till, speciellt inte till bloggen. Tyvärr.
Mina dagar består mest av jobb, plugg med Melissa, lite träning, umgås med familj & vänner. Men inte mycket mer än så..
Jag har lite lätt ångest för att jag spenderar mer tid med arbetskamrater än Ronja och Erik. Jag som är van att umgås med Ronja 24 timmar dygnet!
Därför när jag väl är ledig vill jag ta igen lite av den förlorade tiden med henne och Erik förstås. Men nu råkar Ronja lägga sig vid halv åtta, åtta tiden så den tiden är begränsad. Jag vet att jag låter bitter :)
Men där av anledningen till varför det aldrig kommer några blogginlägg. Hur hinner ni andra blogga? :)
Funderar på lägga ner bloggen.. Vi får se!

Imorgon är jag ledig så då ska jag äntligen få lämna och hämta Ronja på dagis :) Under tiden ska jag passa på att köra ett spinningpass med Linda!

Ikväll har Ronja busat med Karin och min pappa (som inte syns i bild)


I Gardsjönäs


Mobiltjejen


VackraRonja


Erik drog upp en fin abborre


Ute och promenerar med gammelfarmor


Det var mycket kallare i Gardsjönäs


Inte utan min gudmor


När man är med gudmor får man äta mycket kex!

Lite tid över till bloggen

Vi lever! Inget bloggande på flera dagar nu, vi har varit bortresta i helgen!
Hinner inte blogga nu heller, det ska göras frukost, göra oss alla i ordning och sedan cykla mot jobb/förskola.
Lägger upp bilder ikväll från helgen!
Hoppas Ni får en bra start på veckan!

RSS 2.0