KÄRLEK

Igår var vi på big comedy och det var SÅ himla bra, om man frågar mig i alla fall. Jag fick många goda skratt som jag kan leva länge på. En klockren kväll!

För lilla Ronja gick det mindre bra. Hon hade varit arg hela kvällen nästan. Ville knappt äta, dom fick nästan inte peta på henne för då blev hon vansinnig. Vem har hon fått detta humör från?
Tråkigt att lämna bort henne när hon bara saknar sin mamma och pappa. Lilla gumman.
Vi tog igen förlorad tid idag. Hon var varit så kramig och gosig. Det är så mysigt när hon kryper till en och vill kramas. ♥KÄRLEK♥. Den finaste kärleken!

Imorse åkte jag och besökte en förskola för att göra en observation. Det regnade och blåste på vägen dit. Men rätt skönt att cykla på morgonen i lugn och ro. Besöken gick jättebra! Super trevlig personal. Och jag tror jag fick med det som behövs till uppsatsen.

Ikväll blir det en mys. Vi ska göra västerbottenspaj, tror det är bland det godaste jag vet. Vi får se om vi far och kollar på någon brasa efter middagen. Skulle vara skönt med en promenad om det inte regnar. Vi får se helt enkelt!

Ronja sover nu, Erik är och storhandlar och jag borde plugga. Jag ska bara...
Nä, ska sammanfatta observationen så jag kan ta helg sen!

Hoppas Ni får en bra start på helgen!

31 augusti

Äntligen kom det efterlängtade brevet. Den 31 augusti börjar Ronja förskolan. Tänk lilla Ronja har blivit så stor att hon ska vara på förskolan under dagarna. Lite läskigt. Men jag är SÅ himla nöjd! Vi fick såklart första valet. Jippi! En bra dag, helt enkelt!

Jag, Kristina & Ronja gick en promenad nu ikväll och tittade förbi förskolan.
Jag tror Ronja kommer trivas bra där! Spännande!

Ikväll firar jag & Erik det med godis, coca cola och brie. Myskväll. Vardagslyx!

"Du har nummer 450"

Vilken dag! Att detta bankbyte skulle tillföra så mycket problem. Nu är allt löst. Hoppas jag.
Ringde banken imorse och hon sa att jag skulle ringa försäkringskassan eftersom hon inte kunde göra något mer. När jag ringer fk så har jag könummer 450. 449 personer var före mig! Glöm att jag ska stå i den kön. Så det var bara att packa ner Ronja i vagnen och traska ner till fk. Inte en människa i kö. Skönt! Jag fick hjälp på en gång så nu är det fixat. Vår bankkvinna hade inte alls skickat vårt nya kontonummer till fk som hon sa. Illa! Nu får jag vänta i 14 dagar tills pengarna rullar in på kontot, tack vare hennes tabbe. Jaja! Det är löst och det är huvudsaken. Vi får leva på endast kärlek i några dagar. Det kommer man långt på! :)

När vi kom hem så fick vi besök av kusin O och H. Jag fick även en hel del hårprodukter av ett fint märke. Det tackar jag för. Så nu ska det göras inpackning mm. Härligt! Mitt hår behöver friskas upp.

Har försköt få något gjort med skolan också. Men det har inte blivit mycket av den varan. Ingen panik för det. Ikväll ska jag ringa A för att boka in tid och dag för mitt besök på förskolan, det ska nämligen observeras. Vilket jag kommer ha väldigt bra användning för. Det är min fina vän Kristina som har fixat detta. Tack underbara du!

Erik har dessutom blivit krasslig, nu är det hans tur! Han är dock på jobbet idag så vi får se om han orkar stå ut till ikväll då han slutar. Jag tycker han borde komma hem och kurera sig. Imorgon är ju en stor dag! :) BIG COMEDY! JAAAA :)

Nu får jag ju ge mig!

Svärföräldrarna har nyss varit förbi på fika. Trevligt!

Som jag nämnde i förra inlägget om virrigheten. Jag undrade vad jag skulle glömma näst.. Skulle nämligen åka iväg och köpa lite fika eftersom A & H skulle komma förbi. När jag gått ut genom dörren, gått med soporna och skulle just låsa upp cykeln insåg jag att jag kanske borde ha med börsen. Så jag sprang in och hämtade den. Cyklade iväg och köpta glass mm. När jag stod i kassan och skulle betala inser jag att visakortet är hemma. Det låg på vardagsrumsbordet eftersom jag varit inne på internetbanken tidigare under dagen. Så jag blev tvungen att cykla hem igen och hämta kortet!
Ja vad säger man? Nu får jag ju ge mig!!

En annan sak, fp får jag in denna månad. Tur! Jag som var 99% att jag ansökt. Problemet är att vi nyss bytt bank. Varför ska allt vara så komplicerat och problematiskt? I morgon måste jag ringa banken. IGEN!

Nu ska jag baka chokladbollar! Hej!

Ingen fp denna månad!

Jag är så kass! När jag gick in på internetbanken upptäckte jag att jag inte fått in någon fp. Jag har glömt att ansöka. Fan! Jaja, finns inget man kan göra. Jag ÄR virrig! Det är jobbigt att vara virrig ibland. Vad ska jag glömma här näst?

Dagen har varit lika lugn som igår. Men andra ord har vi bara hållit oss hemma. Städat och pysslat på. Vilat har vi också gjort. Jag måste bli frisk nu. Så frisk att jag kan träna på fredag då jag bokat in ett spinningpass. Håll tummarna!

Nu väntar vi på att Erik ska komma hem.

Vårat charmtroll


Jag går mest omkring osminkad nu förtiden, så en suddig bild bjuder jag på! :)


Go och glad har Ronja varit hela dagen


Igår var hon fin i jeanskjol och hårspänne!


Nu ska jag se till maten!


Bullbak med farmor

Jag blir bara mer snorig och hes! Jag hoppas det vill börja avta snart. Även Ronja låter krasslig i halsen.

Igår fick vi trevligt besök av Mattias & Anette och barnen förståss. Ronja uppskattar när det kommer barn på besök. Till en början är hon oftast ganska avvaktande, sitter mest och tittar på och är nöjd med det. Men sedan kommer även hon igång. Det är roligt att se!
Ronja fick även en påse med kläder av dem. Superbra! Det var bland annat två skor, två fleecejackor (kanon, jag som hade tänkt köpa de). En röd och en vit fleecejacka från PoP, mössor, vinerjacka+täckbyxor fr PoP som hon kommer ha användning för när det blir vinter, jeanskjol, tröjor och byxor. Fina kläder! Tack, det är så uppskattat!

Idag är det tänkt att det ska bakas bullar. Farmor kommer hit och ska hjälpa oss. Klart att jag kan baka bullar själv men det är alltid roligt när man är två + att Ronja vill nog ha lite extra uppmärksamhet i bland. Därför är det bra att vi är två.
Mer som ska hinnas idag är att plugga. Tror att jag ska börja lite lätt med reflektionerna. Hoppas även på att få besöka en förskola och göra en observation. Det skulle vara både roligt och lärorikt. Kommer ha mycket användning av det i mina reflektioner. Vi får se om planen går igenom! Hoppas!

Just nu sitter jag mest och längtar till torsdag då vi ska på Big comedy. Ronja ska få vara med sin morfar och Karin. 90 minuter skratt väntar jag mig! Innan det börjar passar vi på att gå ut och äta när vi ändå har barnvakt.
Frågan är bara hur det kommer gå för lilla Ronja. Hon är inte lätt att lämna bort nu! Det känns jobbigt!


Gungar för första gången!

Idag är det verkligen en lugn söndag. Vi har bara tagit det lugnt. Det började med en sovmorgon för mig, till kl 9! Skönt. Behövde verkligen de. Jag är förkyld och hängig idag.
Vi har i alla fall hunnit veckohandla idag, innan vi åkte iväg fick Ronja gunga för första gånge. Hon såg verkligen ut att njuta. När vi kom hem passade vi på att rensa i alla verktygslådor (det var kaos). Men nu är det gjort. Allt går så mycket lättare när man hjälps åt. Även Ronjas sänghimmel har kommit på plats, äntligen!

Igår var Erik och köpte en cykelkärra åt Ronja, hon ska få den i födelsedagspresent. Nu måste vi bara hitta en hjälm också. Sedan kan vi packa ner Ronja och lite fika och åka på små utflykter. HELA sommaren! Jag ser fram emot det.






Tillbaka till gårdagen. Vi var som sagt på Domarevägen och njöd av väldigt god mat & ett glas vin. Det var som sagt vår första grillning och det blev såå himla gott. Jag skulle kunna grilla varje dag! Barnen lekte och hade roligt. En klockren lördag kväll helt enkelt.













TACK för en underbar kväll!

Varför just NU undrar jag?

Godmorgon, har ni sovit gott? Vi (lär jag & Ronja) gjorde tidig morgon idag. Före 6! Det är tidigt för oss. Men det gick ganska bra att stiga upp ändå. Solen blir man ju pigg av, tydligen även Ronja, varför annars dessa tidiga mornar? :)

Nu ligger hon i sängen och hickar. Hon borde somna snart.
Jag känner mig betydligt piggare idag, men är fortfarande snorig och lite seg. Det ska jag skaka av mig innan beger oss till Domarevägen. Jag ser fram emot kvällen!

Erik har som sagt tusen bollar i luften. Tanken var att vi skulle på stan efter lunch för att handla lite till middagen + lite andra småsaker. Nu har han startat projektet att lägga golv i klädkammaren. Varför just NU undrar jag? Hmm.. "det går fort säger han" Jaja, vi får väl se med den saken. Inte nog med att han ska lägga golv, han ska även till Ersboda för att handla väldigt viktiga(?) saker..
Vad säger man? Jag SKA ner på stan idag så är det bara, med eller utan karlsloken! :)

Inte på hugget!

Vaknade imorse och kände mig inte kry alls. Tur älsklingen gav mig lite sovmorgon. Kl 8 kom han in och väckte mig innan det var dags för han att sedan åka vidare till jobbet.
Hade önskat att han var ledig idag!

Efter lunch tog jag och Ronja en promenad till apoteket här på teg. Alvedon behövdes för att mildra min huvudvärk!
Vi passade även på att köpa lite godis till ikväll.

Jag ska passa på att vila nu! Imorgon ska jag vara kry. Vi ska ju grilla med Linda, Magnus och Hugo. Oh, det ser jag fram emot. Första grillningen för oss blir det. Gott ska det bli!
Spinningen på morgonen kommer troligtvis avbokas. Jag satsar på nästa vecka istället! Samtidigt är det tråkigt. Fick bara in ett pass denna vecka. Men vad gör man?

Ikväll har jag beställt sushi! Erik skulle handla när han slutat jobbet. Min favorit är lax och räkor! Det vattnas i munnen bara jag tänker på det :)


På väg ut..


Lite bus har vi också hunnit med idag


Haha, vilken min!





Dags för en nap!

Vilken underbar dag

Jag och Ronja startade dagen lugn, jag passade på att vila med henne på morgonen, känner att en förkylning kanske är på gång. Ska försöka vila och ta det lugnt imorgon!

Vid lunch kom Melissa & Lewis förbi och åt lunch med oss. Mycket trevligt. När det var dags för kaffe kom Kristina och besökte oss. Vi surrade & surrade!
När Melissa och söta Lewis åkte hem följde vi med Kristina hem till sig. Ronja fick sin middag där. Hon fick sitta på en vanlig stol, det såg så himla gulligt ut för man såg bara lite av huvudet sticka upp! :) Men det gick bra de också!
Tack för idag, tjejer! Ni är underbara!

Nya möbler har vi också köpt. Eftersom vi ska ha matdel i vardagsrummet så har vi sålt iväg de gamla möblerna. Inte alla! Men nytt vardagsrumsbord och ny tv bänk blev det. SUPER fint! Vi är otroligt nöjda! Kommer bli kanon att ha matplats i vardagsrummet. Mysigt att äta där på helger! Ett litet runt matbord ska vi ha i köket. Så nu vill jag åka på IKEA och handla! Får se om vi passar på någon gång Erik är ledig mitt i veckan.
Känns så bra, nu börjar vi få till det som vi hade planerat från början. Jag trivs bra här hemma!

Kanske jag ska passa på att ta en långt och härligt bad, Erik är nämligen och tränar med Magnus som också köpt kort på usm. Bra! Nu hoppas jag han kommer igång ordentligt. Vilket han nog också vill. Lite peppning är vad som krävs!

Nu tackar jag för mig!
Au revoir!


Väntar

Nu väntar vi på att Melissa & Lewis ska dyka förbi. Vi ska luncha ihop, allt är klart så nu är det bara dem kvar! Hon är inte snabbast i stan :)

Lugnat ner mig lite!

Jag blev på riktigt väldigt less på mig själv när jag tabbade mig med träningen idag. Lindas ord gjorde mig lugnare. Straffet för detta blir 60 minuter spinning på lörd kl 9.00.
En bra start på lördag, helt klart. Lika bra för på kvällen ska vi till Linda m fam. och grilla, ett glas vin slinker nog ner också. Mysigt. Hoppas att solen vill lysa på oss då!

Ronja sover fortfarande, det är 3 timmar nu! Har varit och kollat till henne en gång eftersom inte aldrig (eller VÄLDIGT) sällan sover så här länge. Men det är skönt!
Efter middagen ska lilla familjen ta en långpromenad.

Nu ska jag börja med maten! Erik slutar snart. Längtar efter han extra mycket idag♥

Fan!

Jag hade verkligen sett fram emot kvällens träning - spinning/core men jag har glömt att boka! Fan så kass jag ÄR!

tonfisksallad

Vi har nyss varit och handlat lite. Finns äntligen lite att äta nu. Viktigt om man ändå ska träna ikväll :)
Kvällens middag blir tonfisksallad & baguetter, hoppas det duger älskling? :)

Jag känner mig duktig idag, det är en härlig känsla!

Godmorgon! Det var riktigt kämpigt att stiga upp imorse. Erik kom in flera gånger för att få upp mig. Tillslut tog jag mig upp för att ta Ronja, Erik var tvungen att åka extra tidigt idag pga att vi skulle lämna in bilen. Så nu är man utan bil ett tag, hur länge vet jag inte. Hoppas väl på innan helgen i alla fall?
Har hunnit skriva klart processrapporten nu på morgonen som ska in på fredag. 2 A4 får duga. Har ingen aning hur mycket man "borde" skriva. Det är ju mer en koll på hur det har gått så här långt! Ibland är jag effektiv. Jag känner mig duktig idag. Hoppas det fortsätter hela dagen..

Idag måste jag ta tag i garderoben. Det väller bara ut kläder när jag öppnar den! Och det är ett tecken på att det är dags för rensning.

Senare idag ska vi umgås med Kristina, vi ska promenera hem till henne. Vi har inte varit och inspektera hennes nya lägenhet, illa!

Kvällen består av träning, rättare sagt spinning/core! Härligt. Jag börjar gilla spinning. Men snälla fräscha till spinninglokalen. Man får typ huvudvär av att bara gå in dit för att luftkondit. är så kass!

Bilder från öppna förskolan igår!






Dagens projekt: Garderobsstädning! Klara färdiga gå!


Säg inte att jag måste rensa?

Den här dagen har varit bra! Vi började med en tidig morgon promenad med Linda & Hugo. Sedan svängde vi förbi öppna förskolan på teg, lek & bus. Ronja hade roligt! Hon fick passa på att äta sin lunch där innan vi promenerade hem. Direkt jag kom in genom dörren hugger jag tag i dammsugaren, den går varm om dagarna! Slutade med att jag storstädade, tog även några fönster. Men efter några timmar är det stökigt igen! Jag fattar inte.. Kanske beror det på att vi inte fått ordning här helt med tanke på våra renoveringsprojekt. Lister saknas fortfarande! Vi har ärligt inte ens kollat ut några. Innan Ronja fyller 1 år, då SKA det vara klart om jag så ska vara uppe en hel natt :)

Det blev rester till middag - makaronilåda! Eriks bror fyller år idag så vi åkte ut till Djäkneböle och grattade han. Blev en ganska kort visit eftersom vi skulle till öst teg och hämta fler flyttlådor. Vi har nämligen inte hämtat alla våra saker än. I och för sig ska det mesta upp i förrådet. Men jag saknar fortfarande en låda med lampor, små bordslampor. Det vi fick med var i alla fall lite mer av mina kläder.. Mest sommarkläder. Hittade en del fint som jag helt hade glömt bort att jag hade. Men hur ska allt rymmas i garderoben? Säg inte att jag måste rensa ut! Jag som tycker det är så jobbigt! Det viktigaste som skulle hämtas var assistenten som jag behöver nu när jag ska baka bullar inför Ronjas 1 års dag.

Nu har vi kollat klart första säsongen av six feet under. Dags att åka förbi Hannah-Lii & Håkan för att låna fler! Jag skulle vilja ha en hel dag för att bara titta på serier, tacka vetja när Ronja var bebis och bara ammades, då kunde man ligga i sängen en hel dag och bara mysa framför någon bra serie! Nu är det andra tider :)



Busplaneten

Jag är nyss hemkommen från träningen, funktionell var kvällens pass. Riktigt jobbigt. Men inte lika jobbigt som det var första gången. Man kanske har blivit lite vältränad ändå ;) Flåset har blivit bättre i alla fall.
Jag mår verkligen bra att få åka iväg och träna. Det gör mig till en bättre mamma och till en bättre fästmö. Viktigt!
Nu håller jag bara på peppa Erik att ta tag i saken och åka i väg på usm där han har kort. Det är tungt i bland att komma igång efter ett långt glapp.

Idag har hela familjen varit på busplaneten och lekt. Riktigt mysigt. Dock så kanske Ronja var lite för liten, men hon hade i alla fall trevligt. Vi var i bollhavet och hoppborgen! Jag älskar att hitta på något vi 3. Skratta & busa och låta Ronja får vara i centrum.
Blev en inte all för lång vistelse där, jag hade nämligen tandläkarbesök kl 13. Ronja & Erik följde med och lekte i rummet för barn.
När jag gick där ifrån fick jag en chock, det kostar verkligen att fixa och dona i munnen. Rena rånet måste jag säga. Men nu är det klart för i år (hoppas jag).










Low battery

Nu slutar Erik jobba, så han borde vara hemma på ett litet tag. Tråkiga arbetstider är vad han har! Men samtidigt är det rätt skönt att vara ensam i några timmar. Ronja la jag i säng halv åtta, sedan dess har det varit tyst. Tystnaden är bra ibland. Jag har njutit av den ikväll.
Jag älskar när det är liv & rörelse runt mig men ibland behöver man bara "va". Har passat på att tagit ett långt varmt bad, läst tidningar, ätit pannkaka med grädde & sylt (konstig tid att äta på kanske men jag blev så sugen), pratat med en god vän som givit mig många och bra tips om mitt projektarbete. Jag är tacksam för fina vänner som bryr sig!
Ja, det är väl det jag hunnit med ikväll.

Idag på dagen började Erik kl 13 så vi mjukstartade dagen, sov länge, åt lunch ihop (alla3). Ronja fick äta pannkakor med oss, det uppskattades vill jag lova. Hämtade kameran för att fotografera henne och just när jag ska ta kort står det low battery, är inte det typiskt. Där av inga bilder idag heller.
När Erik åkte till jobbet passade jag och Ronja på att åka upp till Universitetet för att lämna igen alla böcker jag lånat.
När vi kom hem gick vi och la oss, hade sådan fruktansvärd migrän. Lyckades dock aldrig somna, migränen fortsatte när vi steg upp så jag blev tvungen att pula i mig 2 alvedon. Räddningen! Varför tog jag inte dem innan jag la mig? Hmm..

Middagen serverades på Brinkvägen, skönt att slippa göra middag. Det bjöds på potatisgratäng och karré (tror jag), gott var det i alla fall. Ronja var i sitt esse, glad och sprallig OCH pratglad. Hon pratar hela tiden, gulligare tjej får man leta länge efter om man ens hittar någon så gullig som Ronja.. troligen inte om man frågar mig eller Erik, hihi.

Ronja fyller som sagt 1 år om mindre än 3 veckor. Fatta 1 år! Jises vad tiden går fort. Det är inte klokt! Jag har i alla fall börjat planera lite om vad som ska bakas mm. Vi har inte beslutat oss för vad vi ska köpa än. En önskelista har jag skrivit ner, får höra mig runt vad släkten ska köpa så det inte blir några dubbletter!

Nu kom Erik hem.

GODNATT kära läsare!

Hon ger oss massor med kärlek & lycka!

Äntligen har jag lagt i säng lilla fröken, får man säga "äntligen". Hon har varit rätt trött nu ikväll så jag har mest kämpat för att hålla henne vaken. Stackarn har även ramlat en del, inga farliga fall men är man trött och snubblar hela tiden så är det inge roligt alls!
Dagen i övrigt har varit lugn. Ganska skönt ändå! En liten promenad har vi hunnit med ändå, men bara en liten.
Annars har vi mest bara lekt & busat!

Ronjabus i sitt rum, har ser man även skymten av golvet, dock saknas lister fortfarande. Men vi är så himla nöjda med resultatet!


Det är roligt att titta på alla bilar och människor som åker/går förbi!


Tänk vad mycket kärlek och lycka denna underbara tjej ger mig och Erik.
Tänk att just vi skapat henne.

Jag är lyckligt lottad.
Vi älskar dig ♥FINASTE RONJA FILIPPA

Om en halvtimme är älsklingen hemma, jag längtar! Ska förbereda lite lördagsmys här hemma. E har beställt lite gosaker!

Hoppas Ni också får en mysig lördagkväll.

Lika trevligt som alltid!

Vår fredag kväll spenderade vi på med väldigt trevligt sällskap - pappa, Markus, Karin & hennes son Jens. Vi åt supergod vegitarisk lasagne. Till de bjöds det på ett gott glas rött! Kvällen var super trevligt. Ronja var inga problem att lägga i vagnen när vi var där, skönt!

Lek innan middagen


Markus & pappa var likadana klädda :)


Ronja & Jens


Karin förbereder middagen med ett glatt humör!


Fina!





På väg hem! Trötta med glada över en trevlig kväll!


Erik jobbar tyvärr idag. Jag och Ronja ska gå runt i mjukisar hela dagen och bara ta det lugnt. Vädret känns inge roligt heller, så jag tror inte vi ids ta någon promenad heller. Vi får se..

45 minuter

Om ett litet tag kommer min söta farmor hit för att umgås med Ronja. Jag ska passa på att åka iväg med Linda och köra 45 minuters spinning. Bra start på dagen!

Min farmor & Ronja 7 månader!

Mitt hjärtegull!

Dagen har varit lugn. Jag har hunnit skriva ner en intervju som jag gjorde igår. Den ska väl finjusteras men nu finns allt på datorn och det känns skönt.
Har även hunnit med en promenad med Linda & Hugo. Det var riktigt skönt att få komma ut och dessutom har trevligt sällskap. En timme var vi ute, tiden går fort när man har roligt och det har jag med fina Linda. I morgon vankas spinning för oss, lunchpasset har vi bokat. Så skönt att göra bort träningen på dagen!

Just nu lägger Erik och svärfar golvet i Ronjas rum. Jippi! Det blir så fint!

Ronja är busig OCH överallt just nu. Hon är väldigt söt i ruffsigt hår :)


Påväg för att möta upp Linda & Hugo.


När vi kom hem blev det banan. Mammas älskade hjärta♥


Leker medan mamma plockar bort efter middagen!


NÅGON MÅSTE HJÄLPA MIG ATT GÖRA OM BLOGGEN, STINA? :)


Vilken dag!

Vi har varit på vift hela dagen, i alla fall jag och Ronja. Klockan åtta i morse åkte vi ut till Täfteå och var barnvakt åt O. Full rulle har det varit, 2 styckna 1 åringar har inneburit mycket bus, mys, skratt, sång, lek, blöjbyten, pussar & kramar. Vi har haft en trevlig dag. Barnen lekte så fint! Men jag var slut efter dagens "pass". Vid tre åkte vi ut till Stöcksjö där Ronjas andra kusin var. Kul!

Erik & hans pappa har lagt golv idag och varit så duktiga. Det blir verkligen jättebra! Ronjas rum är kvar. Det får ta sin tid helt enkelt. Huvudsaken resultatet blir bra och det blir det garanterat!

Ronja var helt slut efter dagen och det förstår jag, även hennes föräldrar är trötta!

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter. Kanske vi åker förbi öppna förskolan. Vi har inte hunnit varit på tegs öppna förskola än, illa!

Nu säger jag godnatt!

Golvet är köpt!

Golvet är inhandlat! Yes! Blev dock inte det som vi hade bestämt oss för innan, men det blir nog bra ändå.. I morgon ska det läggas. Spännande ska det bli. Jag och Ronja flyr fältet och kommer hem när allt är klart. Är inte det helt fantastiskt. Man åker när det ser förjäkligt ut och kommer hem när allt är klart och förhoppningsvis ser fint ut? :)




Önsketänkande?

Godmorgon! Vilken skillnad det är att vakna upp till strålande sol. Jag blir så pigg!

Idag tar vi oss en promenad, såklart. Ska passa på att lämna igen två böcker på biblioteket också. Ska se om jag hittar några fina väggord också som vi ska ha i hallen sen. Jag längtar tills vi får börja inreda hall mm. Det är tänkt att golvet ska läggas i morgon, spännande! Jag & Ronja åker då ut till Täfteå och umgås med Olle ett tag. Drömmen är att sedan komma hem och allt är klart (önsketänkande). När golvet är lagt så är det bara lister kvar. Vi har bestämt oss för lite högre vita "vågade" lister, kommer bli så snyggt mot den gråa väggen. Får visa före och efter bilder senare.

Plugga ska jag självklart också hinna med idag! Senare idag!

Afropowerdance/core är vad som står på schemat ikväll. Härligt!

Ronja säger godmorgon!


Vår buse igår kväll :)


Nu vill Ronja ha min uppmärksamhet!

Core i vardagsrummet

Jag har tur! Älsklingen tvättar, snäll som han är. Jag ska snällt vika tvätten sen. Han ska få många pussar för det här!
Jag däremot ser håkans bar. Ja vad säger man? Håkan Håkan, haha.

Vi har även hunnit träna lite här hemma. Vi körde core i vardagsrummet. Jag var instruktören, haha. Tror E blir lite irriterad på mig när jag ska rätta han ibland. MEN jag vet bäst. Så är det, hihi ;) (ironi eller inte..) E får svara på de!



1000

Känns som vi har 1000 småsaker att fixa här hemma och det blir aldrig gjort. Jag blir stressad av det! Kanske lika bra att sätta sig med skolarbetet. Ikväll ska vi tvätta också, varför väntar man oftast så länge? Samma visa denna gång, det är tonvis med kläder. Kul? Not!

Lång promenad på Tomtebo.

Det blev som rubriken lyder en lång promenad på Tomtebo. Riktigt skönt! Jag och Melissa pratade mycket om vettiga saker som skola mm. Sedan gick vi hem till dom och drack kaffe, Peter hade bakat morotskaka så en sådan fick man också mumsa i sig!
När jag & Ronja kom hem var det raka vägen i säng. Två riktigt trötta tjejer!

Lite bilder från dagen.




Ronja var tuff i nya jackan & solbrillorna och Mille söt som alltid!


Lewis sov sig genom promenaden.


Mille hade en häftig gammal retrovagn denna gång!

Vilken natt!

Natten har varit annat än rolig. Vid tolv tiden vaknade Ronja och var ledsen, så Erik gick och hämtade henne till oss. Vet inte alls när hon lyckades somna, kanske vid två tre tiden! Vet inte om hon drömnde något hemskt eller vad det kan ha varit.
Därför är man rätt trött idag! Ska bli skönt att komma ut idag, efter lunch åker vi till Melissa & Lewis. Jag hoppas att vi kan gå på en promenad.

Kameran är på laddning så det blir inga bilder nu heller. Ska komma ihåg att ta med den när vi åker. Jag tycker själv att det är rätt trist att kolla bloggar som knappt ha bilder. Skärpning Malin! :)

Nu är det kaffe dags för min del! Hörs!

Tidig morgon!

6.20 ville Ronja inte sova mer. Jag försökte att inte bry mig för att se om hon ville sova lite lite till, men icket!
Och andra sidan blev det en tidig kväll för henne. Hon var trött och grinig!

Igår på dagen målade Erik om hallen - mörkgrå! Det blev jättefint! Nu är det "bara" golv och lister kvar. Sedan är de projektet klart. Medan Erik målade passade vi på att hälsa på pappa & Karin. Efter besöket gick vi in till stan för att handla ett födelsedagspresent åt Elsa. Fyndade även jacka & byxa till Ronja. Allround dress kanske det heter? Rosa jacka och svarta byxor. Mycket fina. Tittade efter ett par skor åt henne, men hittade inga. Vet knappt vad hon har för storlek. Hon log dessutom och sov så jag kunde inte prova på henne heller. Men det får bli en annan dag.

E var hos en kompis hela kvällen. Så det var tänkt att jag och Ronja skulle vara själv. Men då fick jag ett sms från Krillan, som frågade om hon fick kika förbi. Självklart tyckte vi. Det var jätte trevligt. Mycket surr & en del skvaller :)

Idag är det Eriks tur att få sova, det behöver han nog eftersom det blev några öl igår för honom :)

Efter lunch far vi ut till Täfteå och hälsar på!

Nu: Ladda kaffe!

Mysig middag!

Det var riktigt hätligt att få komma i väg på tu man hand. Vi åt och drack gott, det bästa var nästan desserten :) Jag beställde en cappuccinopannacotta med någon sorts jordgubbssås. Riktigt smarrigt!

Vi hann hem innan det var dags att sova för lillan. Hon vinkade för glatta livet när vi kom men sedan när vi steg in genom dörren började hon grina och ville komma i min famn. Jag kanske har sagt det förr, men hon är en riktig morsgris!



RONJA tidigare idag, nyvaken och busig! Så gulligt när
håret står åt alla håll :)


Påväg..

Nu är jag färdig piffad och klar. Tänkt vad jobbigt det ska vara att välja kläder och hur man ska sminka sig när man ska ut. Jag är kanske inte ensam? :)
Lika bra att skynda sig så jag inte hinner gå via garderoben igen, för då blir det garanterat ett klädbyte IGEN.

Ronja trivs bra med morbror så det känns tryggt!

Önskar er en trevlig fredag!

Aktiv tills den hakade sig..

Jaha Malin, hur aktiv har du varit med plugget idag? Faktiskt så har jag varit duktig. Jag pluggade tills datorn inte ville mer, den hakade sig med andra ord.
Ronjas vakna tid har bara bestått av mys, bus, promenader och mera bus. Hon ÄR en busig tjej. När jag sitter och tittar på henne när hon leker kan jag inte hålla tåren borta. Jag känner sån lycka när jag tittar på henne och ser hur glad hon är. Min familj gör mig så lycklig.




Våran älskade stjärna!

Nu blir det six feet under och ostkrokar. Ska gulla med karln :)

Ska vara aktiv!

Godmorgon kära läsare! Vi är redan i full gång här hemma. Ronja bland annat håller på rensa bland alla Eriks spel under tv-bänken. Pratar massor gör hon också! Sötnosen.

Idag ska jag plugga aktivt. Ska nog köra på en intervju också, ikväll får det bli. När dagen är slut så ska jag känna att jag har gjort massor. Har varit lite för slö denna vecka om jag ska vara ärlig. Jag har så mycket att jag knappt vet vart jag ska börja. All fakta bland annat! Böckerna är lästa & jag har även skrivit ner kladd på miljoner sidor men det ska skrivas ihop bra också. Det ÄR riktigt kul! Känner att det var bra att starta med företgasekonomin som jag var så kass i och avskydde, det är känns mycket roligare. Dessutom har jag en bra lärare också som hjälper mig. BRA!

Hoppas Ni får en bra dag!


Mysigt besök!

Pizzatajm med familjen Jamalde/Tegsttröm blev det idag. Jättetrevligt! Mycket skratt & flumm blir det lätt nu förtiden när vi ses. Trötta småbarnsföräldrar är nog svaret :)
När Ronja lagt sig fick jag passa på att mysa mycket och länge med lilla Lewis. Rund och gó! Han var en nöjd liten kille ikväll. När Ronja är med kan hon lätt bli lite sotis när jag håller i honom. Hon har blivit en liten mammagris. Min älskade lilla flicka.

RONJA 1,5 månad


RONJA 11 månader


Tiden går för fort! Snart är vår "lilla" tjej 1 år!

3 lager

Målningen i Ronjas rum är klart, 3 lager. Jag är slut. Får visa före och efter bilder senare. Godnatt!

Hunnit med mycket idag!

Klockan är inte ens middagstid och jag har hunnit med mycket idag. Imorse åkte jag och Linda till simhallen för att träna, det blev lite uppvärmning på löpbandet och sedan 30 minuter core. Instruktören var jätte duktig! Med andra ord så var det bra övningar och väldigt jobbigt! Som det ska!

Snälla Magnus var barnvakt, vilket var toppen för då fick Ronja & Hugo leka. Det bjöds även på god lunch där. Tack fina ni för att ni är så fantastiska!

Sedan blev det att åka och handla lite smått & gott (inte godis) till middagen. Ronja fick äta mellis & hoppa isäng medan jag passade på att måla hennes rum vitt. I kväll ska jag måla varv nummer två. Sedan klart!

Nu ska jag vila. Jag är slut i kropp & knopp!


GODIS

Nu sover Ronja för natten. Jag ska bara se klart halv åtta hos mig innan jag ska ta tag i plugget! Finns bara en sak som saknas - GODIS! Jag är godissugen. Choklad speciellt! Erik? ;)

När Erik kommer hem ska vi se klart första avsnittet av six feet under. Yes!

Nu ska jag återgå till tv:n!


Busade&spexade

Idag har jag varit duktig. Garderoberna har målats vita, alltså i hallen & Ronjas rum. Nya knoppar och dom också fått. Fint blev det! Jag är nöjd. Hoppas Erik blir det också :)
Nu är jag så sugen på måla hallen. Hade jag haft några extra händer hade jag gjort det. Men tyvärr går det inte när lilla Ronja är med. Jag får tålmodigt vänta till helgen då vi båda är hemma.
Vi var även förbi bygg max imorse, och nu tror jag vi har kommit fram till vilket golv vi vill ha. Det är svårt! Det finns mycket fint man vill ha. Men det ska som sagt passa in också.

Snälla Linda var förbi idag med lite "arbete" till mig. Hon hade hittat massor av bra material till mitt arbete. Tusen tack!! När Ronja lagt sig för natten ska det läsas igenom. Erik slutar 22, så jag har lite tid!

Ronja har varit så här mysig & glad hela dagen


Bustjejen


Lite bilder från lördag. Ronja busade och spexade på!




six feet under

Igår när vi körde hem H-Lii, H & lilla Å så passade vi på att låna första säsongen av six feet under. Den sägs ju vara väldigt bra! Vi skulle givetvis börja se igår kväll, efter 15 minuter somnade vi. Inte så konstigt eftersom vi var hemma så sent. Det är mysigt att ligga i sängen och se serier ihop, tycker jag.



Syskonträff

Denna helg har gått otroligt fort. E börjar jobba idag, han börjar tack och lov kl 13. Vilket känns skönt. Just nu ger jag han en sovmorgon. Igår fick jag ligga kvar till halv!
Igår var det syskonträff (på E´s sida) med respektive och utan barn. Vi var hemma hos M & S på teg och gjorde egen pizza, supergott! Kvällen var verkligen lyckad! Tror vi var hemma vid tolv tiden, R fick vara med sin famor och hade varit så snäll.

Nu är det vällingtajm för lillan, får kika in senare!




Klämmor & pippilotter

Godmorgon! Eller godmorgon kanske var att ta i. Vi har då varit vaken ett tag. Men nu är det tyst i huset igen. Ronja och Erik tar sig en liten nap.
Det är så skönt ibland när det är helt tyst! Jag njuter av tystnaden för den lär nog inte vara så jätte länge till.

Idag får vi fin fint besök av Gabrielle & Jonas. Dom skulle komma vid elva snåret. Därför gjorde jag Ronja lite extra fin i håret, hon fick en liten tofs med hello kitty. Man måste vara snabb när man fixar hennes hår för hon tycker inte det är jätteroligt. Därför ger man henne kex och skyndar sig att få ihop några strån :)
Som jag har längtat att få göra pippilotter mm :) Klämmor funkar inte, man måste ha koll på henne då, annars äter hon upp dom. Hon har aldrig lyckats göra det, men hon har fått en klämma i halsen. Det gick som tur var bra den gången. Gummisnoddarna sitter betydligt bättre!

Ikväll har vi bjudit hem lillebror på middag. Jag ska göra något helt nytt. Fläskfilé med mozzarella & körsbärstomater till de blir det klyftpotatis och sallad. Det låter väldigt gott när jag läser receptet, jag hoppas det smakar lika gott också!

Mina finaste i morse vid frukosten


Ronja har börjat få smaka smörgås av oss när vi fikar. Hon tycker
det är riktigt gott! Ler stort när hon fått tagit en tugga :)



Vårt lilla busfrö





Just det igår försökte jag måla Ronja som en liten påskkärring, men det fick inge vidare alls. Hon ville absolut inte ha några fräknar. Så det slutade i kaos! Hon fick hoppa i badet i stället! Nästa år kanske.. ;)

Mera humor åt folket, tack.

Ronja har börjat krångla en del med sin vila under dagarna. Det blir inte mycket vila alls! Frågan är om man ska ta bort ett pass och låta henne få sova en gång, alltså efter lunch! Jag vet inte alls hur vi ska göra..

Ikväll är det äntligen solsidan, de uteblev ju förra fredagen. Illa! Det är för lite humorprogram på tv. Folket behöver skratta mera. Och detta är bara hur bra som helst, hade inte klagat om det var en timme långt. MIN HUMOR helt klart! Felix Herngren är en av mina favoriter.




TULPANER

Mysig lugn dag har vi. Ronja sitter och leker snällt medan pippi långstrump går på TV. Hon är rätt inne i filmen. Sötisen!
Jag passar på att plocka lite smått, vattna blommor, äter godis från påskägget och bara känner lugnet. En härlig fredag helt enkelt. Men den hade varit ännu bättre om Erik delat den med oss.

Igår när jag och Ronja storhandlade passade jag på att handla fler tulpaner. Det är så fint med blommor!

En glad badtjej


Lek framför pippi långstrump


Dom fina tulpanerna i vardagsrummet..


och vårt sovrum!


GLAD PÅSK alla nära & kära

Långfredagen började med sovmorgon

8.30 ville Ronja inte ligga kvar i sängen längre. Då var det dags för mig att kliva upp, så glad hon blir när man tittar in! Får se om jag lyckas ta nån gullig påskbild på lillan. Har tänkt på de länge, att jag ska mms:a gänget i fjällen (där vi brukar befinna oss på påsken). Dom skulle bli så glada, speciellt min farmor, som nästan ringer varannan dag och vill prata med Ronja. Ronja skiner som en sol när hon hör farmor. Gulligt, tycker jag.
Varför vi inte åler upp i år är för att Erik jobbar till 20.00 ikväll! Och eftersom han nyss fått jobbet vill han inte ta ledigt. Vilket jag förstår!

Lillan vill inte sova, måste in och trösta! Ses!

En utlandsresa

Idag blir det en hemmadag. Jag ska gå i mjukisbyxor så länge som möjligt. Hade tänkt passa på att städa, vika ett ton tvätt, skriva handlarlista och sedan storhandla. Det blir första gången jag och Ronja storhandlar själv. Vi hämtar upp Erik på vägen hem så vi får lite bär hjälp.

Jag, Erik, Linda och Magnus har börjat planera för en utlandsresa. Det var Lindas idé och självklart nappade vi på en gång! Planen är att åka om ungefär 1 år. Det lutar åt Spanien, närmare exakt kanarieöarna, i 2 veckor. Linda & Magnus har varit och hämtat ut några kataloger så nu måste vi sätta oss ner i hop och planera. SÅ KUL! Jag har en bild framför mig när Ronja & Hugo leker och plaskar och bara njuter av att få bada varje dag! Underbart!


RSS 2.0