Iksu spa

I morgon är hela familjen lediga från jobb/förskola. Under dagen ska jag och E besöka IKSU spa. Lilla R ska vara med sin farfar under tiden. Vi ska träna, sola, bubbla och bara vara. Det känns helt underbart att få koppla av i den miljön. Att få koppla av och njuta av varandra. Egen tid med sin käresta, vilket såklart är mycket mindre sedan vi fick barn. Jag är tacksam att vi har familjen här som vill vara med Ronja så vi kan få egen tid emellan åt ♥


Att klä sig helt själv


ute

Istället för att åka till gymmet för att träna tänkte jag mig på en löprunda ute. Det känns lite små ruggit ute och jag kanske inte har den bästa löparklädseln för den här kylan...men men. Idag vill jag duscha och äta frukost hemma. Det var alldeles för länge sedan vi åt frukost ihop eftersom jag tränar innan jobbet.
Dags att hoppa i löpardojorna!

Någon som står mig nära

Många, fina och givande samtal har jag med min fina vän Melissa. Igår var hon förbi och det är alltid så roligt att få umgås och prata med henne. Hon står mig väldigt nära idag. I 10-12 år har vi känt varandra, inte umåtts sådär flitigt under alla år, vi hade ett uppehåll på 2-3(?) år då hon bodde i Stockholm. När jag var i vecka 33 med Ronja så började vi umgås igen. Jag är så glad att hon finns i mitt/vårat liv. Min familj och hennes familj är som klippt och skurna för varandra :) Det är jag så himla glad för!
En underbar vän ♥
(Bilden är från en mammafest)

KIWI

Vi äter kiwi och väntar på vår bästa granne ♥

Fint i sommar

Dessa kläder skulle jag inte tacka nej till att gå runt med i sommar.

Hård träning och en strikt diet

Efter en helg av onyttigheter är jag nu taggad att börja veckan med hård träning. I morgonbitti kl 6.30 står jag på löpbandet och inviger mina nya skor. Jag längtar!
Hård träning och en strikt diet ska jag köra på. Inga onyttigheter under veckan, frossardag 1 gång i veckan (det ska väl inte vara så svårt?)
Nu kör vi! Häng på du med!

Dagen efter

Idag är jag rätt trött efter gårdagens kalasande. Vi var säkert hemma kring 4 tiden på morgonen. Tack och lov tog mormor & morbror Ronja imorse.
Vi firade Eriks bror Mattias igår. En överraskningsfest som han inte hade någon som helst aning om. Vi åt otroligt god mat, drack gott vin, sjöng, dansade och tävlade i både frågesport & musiktävling. Jag hade tänkt visa lite bilder från igår men jag hittar inte igen kabeln för att dra över bilderna.
Därför får ni bara en bild på en sliten dagen efter Malin.

Erik hade oturen att jobba idag vilket han inte var sådär överförtjust i (jag förstår han), mormor & morbor har åkt och Ronja sover gott i sängen. Det är alldeles tyst här hemma. Ganska skönt om ni frågar mig. Lite senare kommer Mille m fam och joinar oss. Planen var att åka till dom men jag är rätt feg dagen efter fest när det gäller att köra bil. Kör helst inte alls bil dagen efter fest!

Nu ska jag blunda några minuter innan lillan vaknar.




Fläskläpp & barnloppis

Godmorgon!
Våran morgon började kl 7, helt okej faktiskt! Det blev väldigt sent igår för Ronja, hon somnade säkert runt 21.30. Men hon var så glad och busig hela kvällen såv i kände ingen panik att åka hem tidigare heller. Riktigt trevligt hade vi, stämningen var på topp hela kvällen!
I morse inträffade det en mindre rolig olycka. Ronja skulle hoppa från sängen ner till golvet som hon brukar göra. Hon sitter alltså på sängkanten (inte står). Men hon fastnade på något konstigt sätt och dök med huvudet rakt ner i golvet. Det lät som hela främre tandraden for, men tänderna klarade sig bra (vad jag fått se i alla fall), en ordentlig fläskläpp börjar växa på hennes lilla läpp. Därför fick hon starta sin morgon med glass. Fanns inge isglass hemma så jag tog fram vaniljglass. "Gott" tyckte Ronja :)
Med blod runt munnen smaskar hon i sig vaniljglass direkt ur burken.
Idag mellan 12-16 är det barnloppis på Nolia. Jag och Stina lämnar fåra små hemma och åker iväg själv. Det ska bli trevligt att få strosa runt med S eftersom det var ett tag sedan nu.
Jag hoppas på något fynd! Har aldrig varit någon som gått på loppis eller såld själv speciellt mycket, men jag ska ge det ett till försök..

lockar

Nu är jag redo för lite festligheter i Täfteå.

Nya löparskor

Just nu trippar jag runt i mina nya sköna löparskor. Känns så skönt att dom nu är inhandlade. På måndag ska dom invigas på bandet!
Det blev även en hel del shopping till mina andra familjemedlemmar, Ronja fick byxor, tröjor, stövlar, galonhandskar. Erik köpte lite nya träningskläder. Lite mindre pengar på kontot men ack så nöjd jag är!! :)
Nu ska jag slå in lite försenade födelsedagspresenter och sedan läsa lite matte medan Ronja sover och Erik tränar.

Trevligheter

Godmorgon!
Ronja sov till strax före 7, vilket jag tackar för. Annars är en vanlig tid 5.30-6 här hemma. Det ÄR tidigt, därför var jag nöjd i morse när jag kollade på klockan. Hon ropar oftast "mamma, kom" "pappa, kom". Ibland lurar hon oss med att säga "mamma, bajs" och då är vi snabba på kliva upp, oftast har hon inte bajsat. Hon kanske bara har kommit på ett knep för att vi ska stiga upp snabbare :)
·
Idag har vi många saker att uträtta. Balnd annat ska det inhandlas gummistövlar, galonhandskar, byxor till Ronja. Jag tycker tvätthögen här hemma blir full så fort och såklart minskar Ronjas kläder i garderoben i samma veva, hon behöver mer kläder helt enkelt. Bekväma och sköna kläder till förskolan.
Allt detta hade vi tänkt hinna med innan Ronjas lunch, därför ska jag snart ta och göra ordning mig själv och lilla fröken, E får sova ett litet tag till innan det är dags att väcka honom.
·
Efter vilan åker vi nämligen ut till Täfteå för att umgås med min släkt, eftersom mamma är hemma är det tradition att vi syskon m resp + barn samlas för att äta middag och ha det riktigt trevligt. Det är så sällan vi ses allihop så det ska bli jättetrevligt! På menyn står det grillat!
Bild från igår

bio och nu bad

Just kommit hem från bion, vi såg Hur många lingon finns det i världen. En rolig och ledsam film. Betyget blir "helt okej".
Det var en rolig syn jag hade när jag satt o bloggade idag medan E gjorde middag. Ronja är så himla rolig att titta på, hon gick fram och tillbaka i köket och dansade men en väldigt rolig dansstil. Helt inne i sin egen värld. Jag har en härlig familj som jag kan ha så roligt med♥ Vi dansar och lyssnar väldigt mycket på musik här hemma!
Nu ska jag och Erik ta ett härligt bad med tända ljus och ett glas vitt! Lovely!

Egentid

Snart ska jag på bio med Linda o Hannah. Det ska bli trevligt att komma ut. Egentid! Fick lite egentid i går när jag och Melissa var och fikade på mekka. Det behövs. Nu är jag ledig i 3 dagar. Vi har en fullspäckad helg med massor av roligheter.
Målar naglarna med mormor. Fick välja färg själv på stan och det blev turkos!
Oj klockan går.. Måste kila!

Noll bloggande

Jag är ledsen för att det är noll bloggande nu, men det är fullt upp här hemma. Jobb, plugg, träning, mammabesök, umgås med vänner, bio mm. Ja som sagt, jag har inte glömt bort bloggen, hinner bara inte med allt!!
Vi hörs en annan dag!
Lillskrutten som inte är så liten längre..

ont i svanken efter leos

Godmorgon mina läsare!
Idag känns det att jag åkte en speciell rutschkana men Ronja, den som går runt runt. Jag har nämligen ont i svanken. Den gick så fort att vi bara flög ur den och jag landade lite fel :) Det var himla roligt, både jag och Ronja skrattade högt!
Idag börjar jag jobba kl 14, innan de ska jag hinna med att plugga lite. Sedan blir det att promenera till jobbet. Skönt med frisk luft när vädret är så härligt!!
Nu är det dags att göra sig i ordning, lite smink mm så kanske man blir lite piggare!

Leos Lekland

Idag har vi spenderat tid på Leos Lekland, rena drömlandet för vår dotter. Men även mamma och pappa tyckte det var väldigt roligt. Väldigt mysigt med en familjeaktivitet så här mitt i min jobbarhelg. Erik och Ronja hämtade upp mig direkt efter jag slutade så vi hann vara på Leos ett tag. Vilket räcker. Alla är rätt slut efter allt klättrande och busande. På hemvägen åkte vi förbi Frasses och köpte hamburgare, det kan jag säga att våran lilla Ronja älskade. Hon sa "Mmm, gott" efter varje tugga tror jag :)
Nu badar Erik henne och sedan myser vi nog i soffan resten av kvällen.
Hoppas Ni också haft en fin lördag ♥
Lite bilder från dagen

Fina möbler som skulle passa bra i Ronjas rum

Kikar runt lite och hittar den perfekta möbeln/möblerna som skulle passa i Ronjas rum. Bord + stol och en fin stolsdyna till. Visst var det fint?
Från samma sida hittade jag en söt docka, dessutom heter den Baby Stella. Gulligt när vi känner en riktig baby Stella :)

En fin födelsedagspresent

Gokväll mina kära läsare!
Här hemma softar vi i soffan framför barntv. Om ett tag kommer min kära arbetskolega o hennes man för att köpa Ronjas skötbord. Den putsades fin i går kväll så nu är den klar för leverans.Nytt projekt i R rum blir att måla en till vägg vit + den rosa sidan i en annan färg, troligtvis rosa men en annan nyans. Sedan är jag ute efter ett litet bord + 2 stolar som hon kan ha som "pysselhörna".
Idag har jag jobbat halvdag, andra halvan av dagen har jag spenderat i en stor sal och utfört mitt första matteC prov. Jag hoppas verkligen att det gick vägen. Känslan säger OK! Hoppas känslan stämmer med resultatet som jag borde få veta på måndag. Jag har även sökt till universitetet. Det känns redan jätte spännande men även väldigt nervös. NU vill jag komma in! Dock så är det länge innan jag får veta något, i mitten på juli borde jag få veta första antagning. Det skulle vara en fin födelsedagspresent om jag kom in, kanske den bästa i år :)
Matteprovet kändes helt okej!
Jag älskar dig min fina älsklingsflicka♥

Ljuvligt med 2 timmars sömn och systerträff

Så otroligt härligt att jag somnade till. Efter Ronjas vila åt jag och E lunch ihop sedan la vi oss under täcket och jag sov i nästan 2 timmar. Ljuvligt! Lillan vaknade före  sex i morse och det var min morgon, så det behövdes. Ronja sover än men borde vakna snart. Vi ska åka till Täfteå och umgås med min systers familj. Riktigt länge sedan vi umgicks! Tacka vet jag när vi båda bodde på Haga och bara kunde kila över till varandra. Nu blir det tyvärr längre mellan gångerna...
Nu: Kaffe för en nyvaken mor så jag vaknar till!

Godmorgon!


Lätt kaotisk lördag men väldigt trevligt mellan varven

Våran lördag har varit lätt kaotisk vilket innebär en trotis Ronja som inte alltid vill som sin mor. Men mellan varven har vi haft det riktigt trevligt.
Efter Ronjas vila traskade vi ner mot stan för att möta upp Marie och Elsa, det blev en kort visit med dom eftersom Ronja sov lite längre än mina planer :)
Därför bokade vi in dejt i Täfteå i morgon. Ronja får leka av sig, jag får surra av mig + passa på att få hjälp med matten.
Jag och Ronja gick runt själv och gjorde lite små ärenden, lilltjejen skulle såklart inte sitta i vagnen så allt tog genast längre tid. Shoppade bland annat lite förvaringskorgar där vi kan ha mössor, vantar halsdukar. Fyndade en stor härlig kofta till mig som jag kommer ha mycket användning av under min skinnjacka. Efter våra ärenden träffade vi upp min pappa och Karin. Vi gick hem till dom och blev bjudna på semlor. Gott!
Idag är det min tredje dag utan träning. Jag är fortfarande förkyld och borde inte vistas på gymmet nu. Känns inge vidare kul att vara sjuk och missa träningsdagar. Men på måndag är jag på banan igen. Till veckan blir det hårdträning, jag har några dagar att ta igen :)
Lördagen är snart slut och jag hoppas på bättre sömn i natt + en gladare och piggare dotter i morgon, det är väl inte mycket begärt? ;) Melodifestivalen spelas i bakgrunden men jag är inte ett dugg intresserad, har aldrig varit! Erik är hemma om en timme, jag längtar ♥

Ångest

Jag sitter och dricker min tredje kopp kaffe. Ronja sover, när hon vaknar ska vi klä oss och traska ner mot stan där vi ska möta upp Marie och Elsa. Sedan slinker vi nog förbi pappa och Karin.
Jag ska se om jag hittar mig ett par solglasögon. Det är vacker väder idag. Strålande sol! Härligt att det just strålar idag för natten har varit hemsk. Få timmar av sömn. Ronja har vaknat flera gånger, jag har haft sprängande huvudvärk pga förkylning, ingen alvedon i sikte + att jag knappt dög att trösta Ronja i natt. Det var nog värst. Det gör verkligen ont i hjärtat när jag inte duger. Hon känns trotsigare än någonsin och säger nej till det mesta. Hoppas det är en period som snart går över. Jag får ångest när jag i princip har suttit med matten hela veckan istället för lekt med Ronja. Jag har ångest att jag inte räcker till för Ronja, Erik, jobbet, skolan, plugget inför hp. Det är för mycket för att jag ska orka med. Ångest ångest ångest!!

Vi önskar er en trevlig fredagkväll!

För ett tag sedan kom jag hem från jobbet, hade lyckan att få hämt av mina älsklingar. Jag och Ronja började se Tingeling som hon fått av farmor idag men hon satt inte still länge. Skit tänkte jag som gärna velat vila i några minuter :) Nu lyssnar vi på musik, sjunger och dansar. Erik står i köket och förbereder inför middagen, så vi håller oss borta för att få bästa resultat :) Melissa och Peter kommer hit senare och äter middag med oss. Efter middagen traskar vi över till Linda för att ha ett litet mammafika. En lugn och mysig fredagkväll.

Vi vill hälsa våra läsare en trevlig fredag!

Swedish House Mafia

Har försökt hitta bra låtar som jag kan lyssna på speciellt när jag löper och den här låten är verkligen peppande!

Förslappad

Jag tror att jag blivit förslappad nu när jag varit hemma med Ronja i några dagar. Jag går nämligen fortfarande runt i morgonrocken och klockan är halv fyra! :)
Eftersom hon varit väldigt trött de senaste dagarna har jag hunnit med mycket plugg. Men jag har mycket kvar innan allt sitter. Det tar otroligt mycket av min energi att nöta denna bok! Fy, "varför" tänker jag flera gånger per dag..
Efter middagen ska jag hämta ut ett paket med kläder som kommit. Något positvit idag! :)
Senare ikväll ska jag unna mig ett bad, tona håret och sedan blir det BB. I morgon ska jag jobba (7-15) så jag ska försöka göra en tidig(are) kväll än vanligt.
Ronja är mycket piggare idag!
I går kväll spenderade jag några timmar med Stella & Stina. Skönt att komma från lägenheten och bara vara. Mysa extra mycket med Stella och få surra med Stina. Vi tittade igenom lite bilder från förr, Stellas första tid, pratade om livet som förälder. Det är härligt att få prata med en god vän för att bland annat få perspektiv på saker. Hon ser saker som jag kanske inte tänkt på och vise versa. Jag har en klok vän, jag är verkligen glad i dig Stina ♥

Fortfarande sjuk

Vi är hemma idag också! Feber, hosta och allmänt sliten är våran älskade tjej. Hostan verkar så jobbig, hon har hostat nästan hela natten. Så idag är vi bänkade framför tv:n med täcken och kuddar.

här ska nötas

Lillan sover sött i sin säng, hon var riktigt trött ikväll. Jag hoppas hon orkar med förskolan i morgon. Hon har varit pigg och glad hela dagen så jag räknar med att skicka henne dit.
Jag ska ta tag i matten, provet närmar sig. Nu ska det nötas så allt (nästan allt) sitter.
2 timmars intensiv nötning, efter det så är jag värd soffan. det börjar ett förlossningsprogram ikväll som jag bara inte kan missa!

Jag har bestämt mig för 1 mil!

Nu kan man även bocka av denna helg! Fort har det gått! Kan bero på att jag fått jobba med fina Linda ♥
Jag var ute på en löprunda i går innan middagen och insåg att mina skor är KASS. Jag måste ha ett par bra löparskor eftersom jag nu har planerat att springa blodomloppet, tanken var först att jag skulle springa 5 km men (har varit lite inne på 10 km men tyckt att det varit för långt för mig) nu har jag bestämt mig för att springa 10 km! Det blir en riktig utmaning för mig. Jag gillar att ha mål att sträva efter, det ger mig en kick! Jag börjar med att utöka mina 3 km/3-4ggr i veckan till 5 km. Jag börjar i morgon! Frågan är hur många gånger jag bör ha testat springa 10 km innan dagen D, någon?
Har kikat runt en del på löparskor, dessa hittade jag på Intersport. Tycker dom är väldigt fina. Inte är dom billiga men jag tycker skor är väldigt viktigt och då får det kosta, tycker jag.

Sjukling

Idag är våran älskade Ronja sjuk. Feber, hosta och allmänt sliten. Det började redan igår kväll! Tur E är ledig så han kan vara hemma och ta hand om henne extra. Jag måste tyvärr jobba. I morgon blir hon hemma från förskolan och jag får då för första gången vabba, det är E som varit hemma de få gångerna tidigare.

Det är ditt fel!

En sak kan jag konstatera, internet är farligt. Farligare är det när man är hemma och inte har något för sig (ok, matte går ju alltid att räkna men det är inge roligt), då är det lätt att beställa hem lite kläder. Det blev några plagg från H&M. Jag skyller på Melissa som dragit in mig i detta. Kanske jag skulle ha skickat fakturan till Tomtebo. Förvånad skulle hon bli :)

Trötta tjejer

En trött Ronja har nyss fått lägga sig i sin säng för att sova. Jag har nyss lagt mig i soffan under täcket med en stor skål godis, gott!
Många bilder togs idag, dock inte många där vi fastnade på bild :)

webcam

Älskade Stella sov länge i min famn. Mys♥
Busfrö. När man ser sig själv samtidigt är det extra kul att bli fotad!

Vi väntar på..

Stella och Stina. Ronja ser just nu på Fåret shaun och äter på ett äpple. När våra fina vänner kommer ska vi äta pannkakor med grädde och sylt. Uppstekt pannkaka blir det som jag tycker är mycket godare!
Efter Ronjas vila ska vi ta oss ut, det är stårlande sol och inte kallt alls. Synd att det är så halt bara. Men en prommenad och lite lek innan middagen ska vi allt hinna med. E jobbar kväll så det blir bara jag och Ronja ikväll.
Jag jobbar i helgen, det känns helt okej när jag ändå får jobba med Linda. Därför kommer nog denna helg gå ganska snabbt.

Vi har hunnit med lite dans nu på morgonen vilket Ronja tycker är väldigt roligt.

1 timme på gymmet

Jag har varit riktigt trött idag, jag och E är extremt dliga på lägga oss i tid! Jag höll rent utav på somna efter lunch idag. Men jag klarade mig igenom jobbpasset, med nöd och näppe :)
Jag och Ronja har donat på en hel del sedan vi kom hem idag. Jag har (med Ronjas hjälp) städat klädkammaren, min garderob, skruvat och fixat med tripp-trapp-stolen, städat lägenheten. Känner mig riktigt effektiv. Strax är nog E hemma, då ska jag i väg och träna. Löpa (som vanligt) och sedan blir det biceps, axlar och ben. Ett långt pass kommer det bli. I morgon bitti (på min enda lediga dag denna vecka) har jag lovat att köra spinning/core med Linda. Klockan 6.45! Det är ett bra pass och det känns otroligt skönt att "göra bort" träningen på morgonen, då har jag hela dagen fri.
Lite matte ska jag väl hinna med ikväll också. I alla fall ska jag lösa uppgiften som jag inte klarade i går. Sedan har jag och E sagt att det blir en tidig kväll, hur det nu blir med den saken. BB vill jag se innan jag somnar :)
Jag är laddad för gymmet!




Fan

Kvällen har vi spenderat med familjen Tegström/Jamalde. Jag och Peter har pluggat matte. Det gick riktigt dåligt för mig. Jag är less och på dåligt humör just nu. Fan att det ska vara så svårt!!
Melissa hjälper till att vika tvätt :)
Söta Lewis
Peter lär Ronja lite finesser på datorn..

mer ork och energi

Jag tar paus från plugget ett tag..
Melissa åkte hem för en timme sedan och jag har redan hunnit med att räkna massor med tal, för en gång skull flyter det på riktigt bra. Nästan så att jag inte kan sluta.. eller inte! Nä men faktiskt kan en sån som jag som inte älskar matte tycka det är roligt när det går att räkna några tal och även ha rätt när jag tittar facit.
Morgonträningen gick jättebra! Jag är riktigt effektiv på gymmet när jag nästan är helt ensam. Värmer alltid upp med 3 km men ska succesivt börja öka till 5 km. Jag MÅSTE införskaffa mig ett par nya löparskor. Jag vill springa ute! Det är betydligt skönare och går betydligt lättare att ta sig igenom 5km ute än på ett löpband. Sedan måste jag ladda ner bättre musik på telefonen. Det är a och o för mig när jag ska springa. Jag känner verkligen att jag är en löpartjej. Inte på så vis att jag är duktigare än någon annan utan att jag tycker det är så himla härligt och roligt! Jag har hittat min grej. Sedan är det såklart roligt att kombinera det med spinning, core, gym mellan varven.
Träningen ger mig så mycket mer ork och energi på dagarna. Jag är inte lika trött och sliten på kvällen. Det känns väldigt bra!
Dags att hänga upp lite tvätt, sedan räkna några tal innan E kommer hem för då blir det big brother.

Grönrandig

Jag älskar den här gröna tröjan som vi köpt till Ronja. Det är skönt med något grönt
mellan alla hennes rosa och röda plagg :)
Luggen är nyklippt, denna gång blev det väldigt ojämt! Det är lika spännande varje gång för man vet aldrig
hur snett och vint det blir från gång till gång.
Vi leker på Ronjas rum, hon kommer mellan varven och ger mig en puss och en kram ♥
Idag är hon extra mysig, jag njuter.

Snart kommer våran middagsgäst - Melissa! Erik jobbar så det passar utmärkt med sällskap!


RSS 2.0