Dags att hämta hem lillan!

Strax ska jag hämta hem älsklingen, den lilla älsklingen. Min stora älskling kan förhoppningsvis ta sig hem själv ;)
Jag tar bilen till förskolan för att vi åker direkt vidare till Brinkvägen på paltmiddag. Mums!
Lillan som blir mer och mer lik sin far för varje dag som går ♥

Julkorten är gjorda

Det är inte det lättaste att få en "bra" kort på en tjej som inte vill titta in i kameran. Antingen tittar hon bort eller så har hon något annat fyr för sig. Hälften av korten blundar hon dessutom på! Men jag har valt och jag är nöjd. Skickade ett mms till Erik som också måste få vara med och godkänna. Vi är överens! Dock så blev det ganska dyrt denna gång. Men det får gå ändå :)

Ett av korten som togs. Så klart har vi inte valt detta kort. Endast ett litet smakprov ;)
Det var då en himla tur att jag bakade i veckan för vi har haft många fina spontanbesök i dag. En arbetskamrat var förbi i kväll. Jag fick en påse med saffransskorpor och Ronja fick en fin "adventspresent". Tusen tack!

Julshopping!

Vi har nyss kommit hem från stan. Det har shoppats en hel del. Erik köpte bland annat ett par skit snygga jeans! Jag fick mig en "julklänning", skor, läppglans, strumpbyxor, lösögonfransar (som jag ska ha på personalfesten). Ronja har fått sig en julklänning hon med. Nu kan vi äntligen ta ett julkort för att skicka till släkt och vänner, får se om jag lyckas med ett bra kort redan ikväll.
Även några julklappar är inköpta. Skönt!
Ronja mumsar på en lussebulle som jag & Krillan bakade i veckan.. Hon ser ut att njuta :)

Jag har bestämt mig..

..för att klippa mig kort igen. Och andra sidan har jag redan kort. Men jag vill ha denna frisyr igen. Sist jag var hos frissan sa jag att jag ville spara ut så hon toppade bara mig. Men jag avskyr verkligen den här längden. När den just går till axlarna och "fjångar" ut sig längst ner. Där av anledningen att jag JÄMT har uppsatt. Men på torsdag ska håret bort, en del av det i alla fall! Ska även hinna med att tona det. På fredag är det nämligen personalfest vilket jag ser fram emot jätte mycket!

Idag har jag haft och göra med en trött och grinig tjej!

Äntligen ligger lillan, får man tänka så? Den här dagen har varit väldigt låång. Det har varit gnälligt och många tårar från lilla fröken. Som ni kanske läste i förra inlägget så vaknade hon strax före tolv idag. Alltså knappt 1 timmes vila, hon som oftast sover 2-3 timmar på dagen. Har verkligen kämpat att hålla henne vaken de sista timmarna. Klockan 18 gav jag upp. Hon somnade efter några minuters gnäll. Nu sover hon skönt och förhoppningsvis hela natten. Det har varit struligt i några nätter. Lite sömn! Kanske är det en utvecklingsfas som vi bara måste gå igenom..?


Lyckades få en glad bild på vår söta älskling
Nu är det soffläge resten av kvällen. Jag tänkte se Så mycket bättre kl 20.00 på tv4!

Lite julpynt

Oj vad länge sedan jag skrev ett blogginlägg, dags att uppdatera kanske? :)
Denna vecka har bara rusat i väg. Jag har jobbat, suttit barnvakt, hängt på ÖF (Ålidhem), bakat lussebullar med Kristina. Lussebullarna blev inga direkta lussebullar men vi hade riktigt skoj ändå. Mycket skratt! Och goda blev dom!

ÖF på Ålidhem är verkligen att rekommendera, vilka ytor! Av de öf jag varit på så är Ålidhem lätt den bästa. Åk dit ni som aldrig varit där.

Oj, nu vaknade visst Ronja. Hon är inte helt kry idag, i går hade hon feber. Måste ta hand om henne. Blev ett kort inlägg. Men vi lever och mår bra ni som undrar! :)
Lite julpynt har jag hunnit med att få upp.
Hoppas Ni får en mysig helg och första advent!

Godmorgon lördag!

Godmorgon lördag! Har ni sovit gott?
Det har vi men alldeles för lite. Det blev sent igår + att Ronja vaknade i natt och hade en mardröm så vi fick ta över henne till oss vilket resulterar i en mindre bra sömn. Hon tar otroligt mycket plats :)
Nu är det dags för mig att göra lite kaffe så jag vaknar till!

Till Erik:

♥ Älskling skynda dig hem, jag saknar dig massor ♥
Bilden är från 2008

Sovmorgon till klockan 10!

Godmorgon!
Jag fick faktiskt sova till strax före tio idag, gissa om det var härligt? Det konstiga är att jag nästan känner mig bakis när jag fått sova ut. Jag är inte direkt van att få så här många timmars sömn! I morgon ska Erik få passa på att sova ut.
Ronja och jag fick oss ledig idag ändå. Tanken var att jag skulle på utbildning i Documenta men jag tryckte in den igår i stället, det blev alltså en lång dag för lillan på förskolan. Men fröken tyckte det var så mysigt att få ha henne där. Det var Ronja och en till flicka som hade långdag i går. Annars har Ronja väldigt korta dagar, om man kollar hennes lektid på förskolan så är det ganska få timmar.
Idag har vi inga direkta planer. Efter Ronjas vila går vi ut en sväng sedan måste vi ta oss en promenad för att köpa lite nödvändiga saker som blöjor mm.

Hittade en mysig bild på Stina & Ronja ♥


Våran eftermiddag/kväll

Min eftermiddag och kväll har bestått av fint besök av fina gäster. Linda & Hugo följde med oss hem efter förskolan, barnen busade och åter busade. Vilket liv två 1,5 åringar kan föra när dom är som mest i gasen. Den ena eggar upp den andra! Roligt att se. Hugo är ganska duktig på klättra på diverse möbler och så klart vill Ronja hänga på. Dock så är våran lilla "palt" inte lika smidig som Hugo :) Barnen har roligt tillsammans och det är viktigast.
Lite senare dök Kristina upp med sushi åt oss. Riktigt gott! Kristina stannade kvar en bit in på kvällen. Vilket resulterar i en hel del gravid/förlossnings snack! Hon har en spännande tid framför sig som jag njuter av att följa. Hela 29 veckor har gått, tiden går snabbt framåt! Fick för första gången känna lilla pyret sparka. Det är mäktigt! ♥
Vi avslutade med mys i soffan ♥

18 månader (och några dagar)

Ronja väger nu 12 kg och är 82,5 cm lång. STORAtjejen!
Bvc gick väldigt bra sa Erik. Det var en rad olika tester som skulle kollas. Bland annat att stapla klossar, hur många ord hon kunde och måla på papper tror jag också det var(?). Hur som haver var våran lilla prinsessa inte så sugen på visa upp sina färdigheter. Hon staplade lite klossar men inte mer än så :) Givetvis kan hon en hel del ord också, (det kommer nya ord hela tiden) men inget hon ville säga för farbror doktor. Det är en härlig ålder det här! Mycket händer! Hon testar oss varje dag, det är väldigt roligt men blir även en del skrik och grin mellan varven. Får hon inte som hon vill kastar hon alla leksaker/saker som ligger i vägen och sedan lägger sig på golvet och skriker :) Jag ger sällan med mig om det är något hon inte får göra. Men jag måste säga att det är väldigt svårt att sätta gränser ibland. Hon är ju bara 1,5 år OCH världens goaste (enligt jag & E förstås). Måste ändå säga att hon oftast är väldigt glad och lättsam men bestämd ;)
Duger den här posen, pappa? :)
Ronja har kommit på att det är roligt att grimasera! Hon skrattar
gott efteråt. Sötkörven ♥
I morgon väntas jobb för föräldrarna och förskolan för lilla fröken. Efter föris promenerar vi hem till Linda och Hugo för lite playdate.
Kristina kommer och äter middag med oss. Hennes idé på middag var sushi, vilket jag såklart inte kunde tacka nej till. Gott ska det bli! Och trevligt med sällskap ♥
"Hann" dock aldrig äta någon middag innan Ronja kom hem så jag måste göra mig ett ordentligt kvällsfika. Sedan blir det bums i säng, inte för att sova men lite two and a half men tills Erik kommer hem. Ronja vaknade nämligen kl 05 i morse, inte likt henne. I morgon tar Erik henne så jag får sova till 07, wihoo. Allt efter klockan 06 går bra!! :)

utbildning & vaccination

Har nyss kommit hem från handledarutbildningen, en väldigt givande utbildning. Har även hunnit med jobb på förmiddagen så jag känner att det var rätt skönt att komma hem och sätta sig i soffan. Det är kallt ute!!
Det känns alltid konstigt att komma hem när varken Erik eller Ronja är hemma! Saknar dom båda!
Om ett litet tag kommer svärmor för att lämna Ronja. Hon har spenderat dagen där. Ronja har även hunnit med att vaccinerat sig idag. Hoppas hon inte får feber mm nu bara. Sist hon vaccinerade sig blev hon väldigt sjuk! Kräktes, feber, ville inte äta/dricka mm. Jag hoppas hon slipper det denna gång! Hon som nyss varit sjuk..
Nu ska jag ta mig något att äta innan lillan skuttar in genom dörren!

Bitter knegare


TRÖTT är vad jag är. Men allt är mitt eget fel. Problemet är att jag (vi) aldrig lägger oss i tid på kvällarna. Vi är uppe alldeles för sent alla dagar i veckan. Nästan som om vi måste ta igen förlorad tid! "Förlorad tid" tar vi igen eftersom jag jobbar dag och Erik kväll. Vi ses en snabbis på morgonen och på kvällen. Vissa veckor är inte jätteroliga. Men det funkar :)
I kväll när jag la Ronja för natten tänkte jag bara duscha och sedan lägga mig för att sova. Jag skulle bara kika en sak på datorn...
Här är jag kvar efter några timmar. Timmarna går snabbt när jag sitter vid datorn. Har kikat och planerat många julklappar. Framför allt julklappar till Ronja och hennes kusiner på Eriks sida. Mycket fint har jag hittat, måste dividera lite med Erik först innan vi köper!
Jag blir även trött när jag vet att den här veckan är fullspäckad med jobb och två utbildningar = INGEN ledig dag! Min nästa lediga dag är tisdag nästa vecka. Kul! Nej! En till anledning till varför jag borde lägga mig i tid om kvällen. Blir lätt en sur kärring annars :)

Jag är inte så himla bitter som det låter, men lite ;) Jag vill vara ledig. Eller jag vill vara student! Angående det så börjar det närma sig. Om en månad ungefär får jag beskedet. Antingen är jag en glad och lycklig student eller lite små bitter knegare ;) Den som lever får se..

Bittert inlägg!

Därför räddar jag inlägget med en bild på den finaste solstrålen ♥









OH maskin

Godmorgon!
Idag var det min tur att få sova ut till kl 8.00! Erik har nyss åkt i väg till jobbet, innan det hade han ordnat kaffe åt mig vilket är underbart att vakna upp till. Han får sova i morgon eftersom det är fars dag. Eftersom han även jobbar i morgon så blir det lite firande på morgonen. Ronja (läs jag) ha ordnat med lite saker åt sin älskade far.
I torsdags var vi förbi H-Lii, Håkan och lilla Åke. Dom har nyss flyttat till Flurkmark och bor nu jättefint! Stort och jätte mysigt!
I alla fall så lånade vi deras oh- maskin. Vi har nämligen funderat länge på att göra en målning i vardagsrummet. En stor bild på oss tre i svartvitt. Vi tror det kommer bli jättefint! Nu måste vi bara ta ett bra kort på oss så vi kan börja. Jag längtar tills det är klart. Jag gillar ju när man har mycket kort i hemmet. Blir så personligt!
Det har verkligen hänt mycket i den här lägenheten sedan vi köpte den. Mycket har gjorts. Det är så roligt när man får göra om som man vill ha det!
En sak som jag gärna hade velat göra om men som kostar en del är badrummet. Det skulle behövas fräschas till en del!
Nu vill Ronja ha min uppmärksamhet :)
Den här dagen kommer bli riktigt trevlig, det vet jag. Vi ska fira och kalasa hela dagen ♥

Dags för fredagsmys på bryggargatan med älsklingen ♥



Hittade en gammal bild på mig och min snygging!

Dejt med Stina

Snart ska jag kila över till Kristina. Hon bjuder på middag idag - Lyx! Robban är i Oslo och mina fina stannar hemma så det blir en riktig tjejkväll även i kväll. Har packat ihop ännu mer saker som K & R ska få låna till bebisen. Jag tror nästan jag blir lite sugen på en bebis själv snart.. ;)

Mysfika med finaste mammorna

Dessa snygga mammor har jag haft på fika i kväll. Lika trevligt som alltid ♥


Slappar i soffan


Längtar efter julen

Vi har nyss varit ute på en härlig promenad. Vi gick förbi ica och postade ett paket till min mamma. Innan vi gick in så besökte vi biblioteket här på teg, vi bor typ 10 minuter i från och vi har aldrig varit där inne. Därför tyckte jag det var på tiden. Ett mysigt bibliotek. Nästa gång ska vi nog låna med oss lite böcker. Ronja gillar att titta i böcker. Det fanns dessutom en bok om flygplan, vilket lillan uppskattade väldigt mycket! ♥

Jag har börjat fundera på julkort. Snart måste jag hitta en fin klänning och fota henne. Jag längtar verkligen till julen. Till att få börja julpynta, dricka glögg, julgranen, julmaten och stämningen. I år firar vi med Eriks familj. Väldigt mysigt ska det bli. Nu när Ronja förstår så mycket ska det bli extra mysigt att fira jul! Jag hoppas att vi får massor med snö på julafton!



Sista dagen hemma

Idag är det sista dagen hemma! Nu tror jag Ronja börjar bli väldigt less på alla sina leksaker. Hon är nog väldigt sugen på leka med alla sina kompisar och framför allt byta miljö. Även jag är rätt less på att vara sjuk! Det är inte lätt att sysselsätta lilla fröken efter mer än en vecka hemma. Jag hoppas vi gjort bort sjukan ett tag framöver nu.

Idag ska vi ta oss en promenad. Vi behöver få lite frisk luft! Ska passa på att handla lite inför i morgon. Melissa, Marie och Linda kommer hit på fika. Utan barn denna gång. Det ska bli trevligt!

Annars har denna vecka väldigt många trevliga saker att se fram emot..
Melissa, känner du igen dockans kläder? ;)

Ett helt projekt

Föreställningen med Mia Skäringer i går var klockren! Otroligt bra! Den var rolig men samtidigt ganska hemsk/tragisk. Jag gillar henne starkt. Vi hade dessutom väldigt bra platser, nästan längst fram så vi såg väldigt bra. Kvällen får helt klart en tio poäng av mig, fast jag hade lock i öronen av denna förkylning :)

Då till damen här hemma som äter penicillin, varför gör dom inte medicin till barn som smakar gott? Det är ett helt projekt att få i henne 5 ml 3ggr/dag. Det mutas med allt möjligt. Om ett tag måste hon hoppa i badet. Hon är alldeles kladdig av allt som hon spottar ut :)
Här har vi fröken som inte vill äta den äckliga medicinen! En bestämd dam är vad hon är :)
Det känns riktigt bra att det är lördag idag, 2 lediga dagar tillsammans. Om jag får bestämma blir det en myspysdag för hela slanten. Jag kanske ska tvinga med lilla familjen på en lång och härlig promenad! Erik ska dessutom få en lång och välförtjänt sovmorgon. Han som varit hemma med Ronja alla dagar hon varit sjuk ♥

Dyngkåt och hur helig som helst


Efter en dusch så börjar jag känna mig som en människa igen. Jag är sminkad och klar för Mia Skäringer!
Nu väntar jag bara att klockan ska slå 17. Jag och Melissa ska äta middag innan. Mysigt!
Jag kör med mina favorit leggings från Gina Tricot. Älskar dom!

Penicillinkur för lilla fröken

Efter läkarbesöket i morse så fick vi utskrivet penicillin till Ronja. Hon hade tydligen öroninflammation på ena örat! Ingen av oss har anat det. Stackarn, känner mig lite dum att vi inte upptäckt några tecken alls!
Läkaren skrev även ut mer hostmedicin, den vi hade gick ut nu i november.
Det blev en långdragen förkylning för lillan. Jag hoppas att hon är så frisk att det blir förskolan på måndag. Vi får se..

Sover bort dessa baciller!

Jag bara sover och sover. Men ack så mycket bättre jag känner mig efter varje vila. Ska fortsätta i den här takten!

Nu är dörrarna vita! Äntligen!

Min tur..

Ja då var det min tur att vara sjuk. Det började redan i går när vi åkte till IKEA. Jag var inge pigg alls när jag vaknade i går så jag tog två alvedon och kände mig lite bättre. Men väl framme kände jag att jag inte mådde ok. Det var nästan en pina att gå igenom IKEA. Ett varv orkade jag med. Sedan satt jag i en soffa vid utgången i 2 timmar och frös, hade ont i kroppen och huvudet! Fy, jag ville bara hem. Men eftersom vi åkte buss dit så var det bara att vänta tills klockan slog 16.30 då vi åkte mot Umeå. Sov nästan hela bussresan hem! Det var en lång och jobbig resa hem, man sover inte så skönt i en buss som är fullproppad!
Väl hemma lockade sängen ganska mycket, så jag somnade säkert kl 21 igår. Är hemma från jobbet idag och i morgon. Måste bli pigg till i morgon kväll då det är Mia Skäringer!
Fina Melissa fyller även år idag så jag missar kalaset hos henne, trist! Men jag har ringt och grattat henne + att vi ses i morgon kväll då hon ska få ett paket av mig.
Ronja är fortfarande inte helt frisk, så hon är också hemma idag och i morgon. Erik och Ronja åker till vårdcentralen i morgon för läkarintyg eftersom hon varit sjuk i en vecka nu!
Nu ska jag göra mig lite honungsvatten och sedan lägga mig och sova.

IKEA i morgon

I morgon kl 7.15 ska jag möta upp mina arbetskamrater. Vi åker då buss mot IKEA. Mycket trevligt ska det bli. Det finns massor som jag skulle vilja handla. Men ekonomin räcker inte till allt denna månad. Men lite småsaker ska jag allt handla.
Jag hoppas att jag och Erik kanske åker en sväng till IKEA efter jul. Vi skulle behöva lite mer lådor/korgar där vi kan förvara massa "bråte" :)
Lillagumman är som sagt inte helt kry än. Just nu ser hon på barntv och har gjort det ett bra tag. Det finns inte mycket ork över till lek. Idag har hon i alla fall börjat äta mer. Välling och saft har hon annars levt på dom senaste dygnen..
Men innan helgen borde hon vara på benen. Hon blir hemma i morgon och ev torsdag. Vi får helt enkelt se hur hon mår.
Hög feber och helt slut i kroppen..
JUST NU:

Fina minnen

Erik är nere i källaren och målar varv nummer två på dörrarna. Han är så duktig. En annan latmask ligger i sängen med macbooken på magen och bara latar sig. Visst är det rättvist?
Det roliga med den här bloggen, eller bloggar över lag är att man kan gå tillbaka och läsa gamla inlägg. Vilket jag gör då och då. Jag har nu läst igenom gamla inlägg då Ronja kom till världen. Vilka minnen som ploppar upp. Pirret i magen, nervositeten innan snittet, första mötet.. Det är så härligt med fina minnen. Och magen, vilken kula jag hade i slutet. Jag tycker själv att det såg ut som att jag stoppat en fotboll under tröjan :)
Jag hoppas verkligen att jag får uppleva minst en till graviditet. Helst också att den får gå lika smärtfritt som när Ronja låg i magen :)
Drömma kan man. Drömma ska man.
5 dagar innan BF (2 maj) + 18kg.
23 april (ca 3 veckor innan bf)
Visst ser det lite ut som jag har en fotboll eller snarare basketboll under linnet? :)

ny vecka

Helgen är avklarad och även måndagens jobb. I morgon är jag ledig. Jag blir då hemma med Ronja som fortfarande inte är kry. Hon har fortfarande feber och hosta! Just nu ligger hon i soffan bredvid mig och sover. Hon har inte ork till mycket alls.
Erik är nere i källaren och målar om alla våra innedörrar. Dom var riktigt fula innan, nu ska dom bli vita och fina! Längtar tills vi får sätta upp dom och se resultatet. Jag ska passa på att måla dörrlisterna, dom behöver finas till lite.
Den här veckan har många roliga saker som jag ser fram emot. Bland annat åker jag på IKEA med jobbet på onsdag, även Melissa fyller år och ska firas. På fredag är det Mia Skäringers föreställning som jag längtar till jätte mycket!
Nu ska Ronja få alla min uppmärksamhet!
Hoppas Ni andra får vara friska!

Riktigt läskig!

Gårdagens film var riktigt läskig. Fy så rädd jag var under hela filmen! Är det något som skrämmer mig så är det verkligen en film som Paranormal Activity. Men samtidigt är det inte många skräckfilmer som jag blir rädd och tycker är hemska. Denna gång lyckades dom rejält!! Absolut sevärd för den som vågar ;)
Jag vill absolut se 2:an som jag tror går på bio?

RSS 2.0