Dags att ta tag i träningen!

Har känt i några dagar att snart måste jag verkligen ta tag i träningen, inte på grund av gravidkilona för dom är redan väck utan främst för nacke/rygg/axlar.
Dessutom har jag träningskort på tenton så jag har inga direkta ursäkter.
Nästa vecka ska jag nog köra mitt första pass. Känns både roligt & jobbigt!
Härligt att komma bort från hemmet 1 timme på kvällen.. Det kommer bli min första timme utan Ronja.
Men det är nog på tiden för oss båda tror jag :)

Ikväll blir det en tjejkväll ute på Tomtebo. Frida är uppe och hälsar på så då ska vi ses hemma hos Melissa. Känns riktigt skoj att ses vi 3 igen. Vi hängde nästan jämt förut! Så vi har haft väldigt roligt ihop.
Vi har nog en del att prata och ta igen. Dock så hinner man väl inte det på en kväll men ändå.. Självklart följer Ronja med. Så vi kommer nog inte bli allt för långvariga. Så är det väl att ha barn antar jag? :)

Imorgon blir det Nolia med Melissa & Peter. Innan det ska jag, Ronja & Erik hinna ner på stan och göra några ärenden. Jag ska bland annat få min födelsedagspresent från min två älsklingar - ett guldhjärta som jag önskat mig! Äntligen, har önskat mig ett sånt i flera år nu. Bättre sent än aldrig som man brukar säga.






Babbel om allt och inget

Nu har vi äntligen köpt nya tallrikar, assietter & skålar. Det blev även lite små saker som servetter (till dopet), en vit löpare till vardagsrummet och stor svart tavelram. Vi har pratat om att köpa nya tallrikar jätte länge, så igår slog vi till. Det fick bli 10 av varje. Det blev inte så dyrt för oss heller med tanke på att E´s mamma ville betala. Hon är så otroligt snäll!

Kände mig lite halv seg imorse när Ronja ville äta (7.00). Jag och Erik har nämligen börjat se serien Dexter på kvällarna när hon gått och lagt sig. Väldigt bra serie, kan rekomendera den starkt.

Jag måste verkligen få skryta lite över Ronjas sovvanor, i några dagar nu har vi börjat lägga henne lite tidigare (21-22) och hon sover fortfarande till 7-8 på morgonen. Jag var lite orolig när vi skulle börja lägga henne vid 21 att hon sedan ville ha mat vid 4-5 på morgonen. Men så blev ju inte fallet! Vi har verkligen en duktig tjej. Och givetvis så sover hon i egen säng.
Ibland kan hon vakna kring 6 på morgonen men då tar jag bara över henne till våran säng så somnar hon oftast om en liten stund.
Ja då var det slutdisskuterat om hennes sovvanor :)

Idag händer det inte allt för mycket, jag och Ronja ska gå en promenad till apoteket. Och sedan är det tvätt som står på schemat. Erik gick ner med tvättsäckarna innan han for på jobbet. Får se om vi åker förbi MediaMarkt ikväll, vi är lite sugna på köpa en platt tv till sovrummet och det är väl nu man borde passa på när dom har 30 månaders räntefritt!

Kom faktiskt på att Ronja blev 3 månader idag. STORA tjejen!
Lite hemskt att tiden rinner i väg så fort.. Jag vill vara mammaledig jämt. Jag älskar det!!
Snart måste jag även ta tag i pluggandet. Någon dag framöver ska jag gå förbi komvux och se vilka ämnen jag kan höja. 2 ämnen åt gången skulle passa bra. Det kan inte bli jobbigare/tråkigare än när jag läste maB & nkB (jag hatar verkligen matte). Får se vilka ämnen det bli, spelar inte så stor roll eftersom jag bara ska höja mina poäng.

Nä nu ska jag ta och fixa till mig så vi kan gå på apoteket när R vaknat och ätit.

Hoppas ni alla får en trevlig dag!

Badblöja

Nu har vi varit och köpt en badblöja åt Ronja. Det blev självklart en i rosa.




149kr på barnens hus (3-6 månader)

Såld!

Igår fick vi äntligen passaten såld! Känns riktigt bra, även köparen verkade riktigt nöjd. Alla var nöjda vilket också känns bra.

Igår var vi som sagt och hälsade på Eriks´s kompis som fick barn 1 juli. Oj så liten hon var (hon är normalstor) och oj så stor Ronja blev helt plötsligt. Ronja blev en riktig liten tjockisbebis jämfört mot Alisia. Såg så himla sött ut!

Från en vecka till en annan så händer det så otroligt mycket. Tänk att på bara några dagar gör hon framsteg. Tex, skrattar mer, håller upp huvudet långa stunder, ja ni kanske fattar. Det är helt otroligt faktiskt!
Något vi har lärt oss är i alla fall att våran lilla donna har ett riktigt humör, tjurigare än tjurigast. Jag undrar vem hon har fått det humöret ifrån? (möjligtvis sin mor...)




Ronja

Lillgumman har blivit så himla duktig på hålla upp huvudet. Dock så tycker hon inte att det är nå roligt att ligga så här nå länge. Nu har jag vänt på henne så hon får lilla och prata med pingu som är en klar favorit.

Jag ska passa på att göra middag. Ikväll ska vi åka förbi H & F och deras lilla sessa som kom till världen 1 juli (om jag inte minns helt fel). Dags att koka pären!!




Lite frisk luft

Snart så skulle Melissa kika förbi, det blir nog några kaffekoppar och en del surr. Sedan ska jag & Ronja ta en prommis med Linda & Hugo. Har knappt varit ute på flera dagar. Så det känns skönt att få vara ute i friska luften och prata av sig lite.

Jag hoppas bara att det inte vill regna allt för mycket. Helst får det vara uppehåll vid 14 tiden :)



Babysim

Ronja ligger nu ute på balkongen och sover till regnet som öser ner. Hon har legat där i en halvtimme så jag har hunnit duscha och fika frukost. Blev dock lite sent idag. Vi tog oss nämligen en ordentlig sovmorgon. Vi behövde nog det!

Dagen startade helt ok. Men sen gick det inte lika bra. Jag undrar hur många dagar det ska ta?
Vi ska fixa det så är det bara. Jag har bestämt mig för det!

En bra nyhet är att jag & Linda har bokat babysim för våra små älsklingar. I september börjar det. 10 gånger ska vi få plaska runt i bassängen. Det känns jätte roligt.
Var lite osäker från början, tyckte kanske att det var lite dåliga tider, kl 9.10 har vi bokat. Den senaste tiden vi lyckades komma åt. Men det ska nog gå bra ändå. Så nu måste jag hitta några fina badtrosor eller en baddräkt åt Ronja, men det måste vara med en inbygd blöja. Någon som vet vart man kan köpa det? Eller har man en vanlig blöja under baddräkten?
Jag har noll kolla :)

Slitna töser!

Idag kan man väl inte säga annat än att jag och Ronja är slitna. Oj så vi kämpar!
Mycket svett & tårar har runnit. Det går framåt men det är en bit kvar..

Nu ligger hon under "babygymmet" (om man kan kalla det så), jag ska därför passa på att njuta av hennes mysiga skratt!

LÖRDAG

Vi har just lagt Ronja i vagnen och kört ut henne på balkongen. Jag hoppas hon vill sova ett tag.

När Ronja vaknat och vi gjort oss i ordning ska vi ut till Stöcksjö där vi har passaten, en kille ska nämligen komma och kolla på den. Det skulle vara såå skönt att bli av med den en gång för alla.

Förutom det så har vi inga andra planer. Vädret är trist så vi myser nog bara hemma.
Jag lär väl amma hela dagen misstänker jag. Ronja har som sagt varit lite gnällig och det måste vara så att hon är inne i en period där hon måste ha mer mat. Därför måste vi öka mjölkproduktionen. Och det finns ju bara en sak att göra det på - AMMA! Så det kommer vara några kämpiga dagar framöver. Men vi ska klara det. Några ml till borde vi fixa :)



Hemmabygge.

Jag eller rättare sagt Ronja önskar sig ett babygym till dopet, helst ett spöket laban eller lilla tummen. Därför blev jag tvungen att ta fram mina kreativaste sidor och skapa ett eget, tillsvidare.
Och hon blev så nöjd! Så nu ligger hon och gymmar därunder. Toppen!!




Lejonkungen

Idag har jag och Ronja bara legat hemma i sängen. Vi har sjungit till lejonkungens alla gobitar. Jag älskar den filmen och även låtarna i filmen. Jag såg Lejonkungen på bio när jag var liten med mamma, pappa och lillebror. Kom ihåg det som igår. Jag kom även ihåg att mamma grinade i slutet och jag tyckte det var så pinsamt. Idag blir jag tårögd själv!

Ronja är verkligen är jätte glad tjej. Hon har skrattat och jollrat när jag har sjungit för henne. Jag blir alldeles tårögd. Mammas lilla skatt.

Nu har hon somnat under sin fina snuttefilt som hon oftast håller i innan hon somnar. Helst ska den ligga lite över hennes ansikte, då är det extra mysigt!
Förut hade hon kudden som snutte, hon la handen under kudden och `borrade`ner huvudet. Jätte söt! Men jag kom på att hon kan ju inte springa runt med kudden som snutte senare så jag har börjat lägga dit snuttefilten som hon fått av min morfar och hans fru.
Mycket uppsakttad present!

Nu ska jag passa på att läsa nya nr av mama som jag fick av Melissa innan det är dags att göra middag.





Ond cirkel

Jag känner mig fortfarande helt matt i kroppen fast jag fått sova flera timmar i streck. R har varit ganska gnällig dom senaste dagarna. Vet inte riktigt vad felet är.. Känns som vi kommit in i en ond cirkel när det gäller amningen!
Och det är själklart extra jobbigt när man är ensam hemma. Jag inbillar mig att det bara är en period som snart går över...

Annars är jag nöjd över gårdagen. Jag fick jättebra presenter.
På lördag ska jag och E på stan så jag får köpa ett halsband som jag önskat mig. Ett vanligt guldhjärta. Jag tycker det är ett fint vardagshalsband.

När R vaknar ska vi ner på stan. Vi ska luncha med M. Jag funderar på kila ner lte innan vi ska mötas. Måste handla lite små saker. Måste i alla fall ha mig en ny nässecär/sminkväska. Den jag har är jättefin men den har nog gjort sitt nu.
Får se vad jag hittar för något.

24 år

Då var man 24 år då. Kan inte påstå att det känns som jag fyller år idag. Erik började så tidigt idag så det blev inge fika på sängen heller. Perkullatorn satt han igång innan han for, så jag behövde bara gå upp och hälla upp en kopp och sedan springa tillbaka till sängen igen. Och här kommer jag nog stanna ett tag till. Vädret såg inte så där jätte muntert ut!

Man märker tydligt hur det är att fylla år nu & när man var liten. Då tyckte i alla fall jag att det var jätte roligt att fylla år. Jag vaknade alltid före alla andra och låg och lyssnade medan dom gjorde ordning fika för att sedan komma och sjunga för mig. Och givetvis lossades jag sova! Fast dom kanske förstog att jag låg vaken.
Jag kom ihåg pirret i magen innan dom öppnade dörren till rummet... Vilken lycka det var att få fylla år då! Men den tiden är förbi, nu är det Ronjas tur att få känna den känslan. Att få vara i centrum en hel dag och bara skämmas bort. Och andra sidan blir hon väl det idag också. Men ni fårstår säkert vad jag menar :)

Nu låter jag riktigt bitter... Självklart uppskattar jag också att bli uppvaktad även idag, få presenter, umgås med nära & kära. Men det där riktiga pirret i magen infinner sig aldrig numera.

Det bjuds på marängtårta här ikväll. Det blir bara några styckna som kommer. Dom flesta i min familj är bortresta eller bosatta i annat land. Pappa & K är i Warszawa, Farmor & G i Piteå och lillebror och mamma i Spanien. Då var det inte så många kvar. Syskon med fam, moffe & I, ev E´s föräldrar dyker upp ikväll. Skönt att det inte blir så många kan jag tycka. Vi bor ju som sagt inte så överdrivet stort. Hade alla kommit hade det inte funnits tillräckligt med sittplatser.



Små fossingarna

Igår gjorde vi fotavtryck på små fossingarna. Lätt var det inte med det gick. Erik gjorde väl det mesta jobbet. Jag fick dutta på färgen. Vi vågade göra direkt i hennes "första bok". Hade tänkt göra på ett papper och klistra in men jag tycker att det blev ganska bra ändå.





Så här glad & mysig är Ronja varje morgon. Nu har hon somnat igen så jag får passa på att blogga och dricka kaffe i lugn och ro. Det är nu hon kan ha kläderna som jag köpte på lilla mirakel i storlek 56. Dom har verkligen stora storlekar där. Jag hade tänkt ta med de kittet till bb men tur jag inte gjorde det för hon hade drunknat i kläderna!

Idag har jag bokat tvätten, blir första gången jag tar med henne ner. Och andra sidan var E så snäll i morse att han bar ner tvättsäckarna. Annars hade det nog inte funkat.
Jag kommer nog använda bärsjalen. Den funkar så bra!
Måste även kila på affären för att handla lite smått. Måste baka något till morgondagen men vet inte riktigt vad än.

Det känns så bra med E nya jobb. Han har verkligen toppen tider och jobbar inga helger eller röda dagar. Det kan inte bli bättre när man har barn. Och självklart tycker jag och Ronja det är toppen att få ha han hemma varje kväll och på helger.

Erik & Ronja




Söta sockar



Dom här söta sockarna är jag sugen på köpa till Ronja.

Helgen!

Nu är snart helgen slut.. Vilket innebär att Erik börjar jobba och jag och Ronja blir själv hemma.

I fredags umgicks vi med M & P. Vi åt gott grekisk pyttipanna. En av dom godaste maträtterna jag vet. Jag skulle göra en fetaostsås med vitlök i men det blev liite väl starkt tyckte vi alla, men eftersom vi bara hade den så var det bara att äta och vara glad!
Senare under kvällen så spelade vi rappar kalja. Sjukt roligt spel som jag spelat väldigt mycket förr. Fast det visade sig inte speciellt bra då eftersom jag inte vann. Vi spelade både det gamla och det nya men jag måste säga att det gamla är mycket roligare.

Idag på dagen har vi varit ute i Stöcksjö där bjöds det på våfflor & grädde. Mums!

Nu är vi hemma, vi ligger i soffan alla tre. Ronja ska nog snart få äta lite innan hon ska hoppa ner i plurret.

Kaffe utan mjölk!!

Idag steg vi upp vid halv tio, eller jag gick upp lite tidigare för att koka kaffe. Bästa kaffet på dagen som jag nämnt förut. När jag fyllt upp en stor kopp med kaffe går jag till kylen för att ta mjölk, då är mjölken SLUT! Det är nästan bland det värsta jag vet. Så nu dricker jag kaffe utan mjölk och sitter o surar..

Idag ska vi möta upp Anna och Antonio på stan. Ska nog ner lite tidigare. Har presentkort från Ullis på make up store. Så jag ska se om jag hittar något.
Det blir inte så himla länge på stan för vi ska grilla med Melissa och Peter ikväll så jag måste hem och förbereda lite smått.



10 veckor

Idag är Ronja 10 veckor och väger 5290g och är 58cm lång. Hon ligger exakt på kurvan, fullt normal med andra ord.

Efter middagen åker jag och Ronja ut till Täfteå. Erik ska jobba lite extra ikväll och då passar vi på att umgås med familjen L. Sedan hämtar Erik oss när han jobbat klart.

Fram till dess ska jag passa på att städa ihop lite här hemma och sedan ska jag passa på att läsa boken jag lånade av Mille. Den är verkligen superbra! Svårt att sluta läsa när man väl börjat.

Nu är det matdags för lillan..

Uppskattat besök!

Idag kikade familjen L förbi. Det blev pizza till middag som dom hade köpt med sig. Mycket gott!
Det var inte igår man åt pizza så det var väldigt uppskattat. Givetvis var det lika uppskattat att få besök utav dom. Inte var dag dom är här heller.

Mina kärleksmums blev helt okej. Erik tyckte dom var goda så då får dom duga.
Jag är usel på baka bullar, så därför har jag lejt bort det till M. Hon tycker tydligen att det är roligt att baka bullar och då får hon mer än gärna göra dom. Måste bara köpa rosa bullformar.

Nu klockan 21 börjar The Bachelorette, jag är helt såld på realityserie
!

När det är slut har Erik laddat hem en film, Boy A tror jag den hette. Hoppas den är bra!
Sedan är det nog sängen som gäller. Får se om jag orkar se klart filmen. Brukar vara kämpigt vissa kvällar när vi börjar se så sent!



Nu kan man pusta ut!

Har nyss ring och bokat tid för min efterkontroll. Lite sent kanske.. Men i slutet på nästa vecka blir det av.

Idag ser planerna ut som så att jag hade tänkt ta tag i bakningen till dopet. Så idag funderar jag på att göra kärleksmums, va och köpte rosa strössel i går istället för kokos. Jag är inte den bästa på baka. Av någon konstig anledning så lyckas jag sällan med mina bakverk, speciellt om jag inte bakat det förut! Hoppas dom blir lyckade. Har inte tid och ork att misslyckas. Frågan är bara om jag måste göra dubbel sats? Det är nämligen inte så himla många som har osa:t än.
Kan vara bra att ha lite extra kanske med tanke på att både jag och Erik snart fyller år.
Men jag såg att jag saknade vaniljsocker så jag tror att jag ska knalla över till farmor och se om hon har.

En väldigt bra nyhet är att Erik fått jobb nu!
Idag är hans första arbetsdag. Dom skulle tydligen ha utbildning i 2 veckor. Känns jäkligt skönt att det ordnade sig.
Han hann bara vara arbetslös i 4 dagar!
Nu kan man äntligen pusta ut. Hade målat upp en bild av att vi skulle vara tvungna att sälja allt vi hade, eftersom man hör att det är så otroligt svårt med jobb nu. Hann även bli orolig att vi knappt skulle ha råd med att bjuda på något dopfika. Men icket! Nu har han dock lovat att gå med i a-kassan (som jag pratat med han om sedan vi blev ett par).
Vill man så kan man brukar man ju säga.


dagens ronja

Den här söta klänningen fick Ronja av Ulrika igår. Hon blev så fin i den. Tack Ullis!





"det bästa man har lägger man på bordet"

Klockan 23 igår gick jag och la mig. Låg och läste ett tag, boken är verkligen jätte bra! Den kommer snart vara utläst eftersom den är ganska lättläst. 7.15 vaknade Ronja, hon ville då äta till 8.00. Sedan gick vi och la oss igen eftersom vi inte har några större planer idag.
Jag vaknade nyss så jag sitter och dricker en kopp kaffe medan Ronja fortfarande sover. Helt otroligt!!
Pigga och glada kommer vi vara idag.
Jag funderar på att vi ska ta oss en långprommis. Bara inte regnet kommer..
Erik jobbar idag (han skulle köra ut några möbler tror jag).


Vi har börjat lägga Ronja på bordet när vi äter. Då behöver hon inte ligga i vagnen
helt själv och vara ledsen. Brukar man inte säga att "det bästa
man har lägger man på bordet"? Hon verkar trivas och vi tycker det är bekvämt!





Rund och gó har våran lilla flicka blivit.
På torsdag ska vi väga henna igen. Jag undrar hur mycket hon har gått upp?
Spännande ska det bli i alla fall!

En fika med goda vänner

Idag har jag och Ronja varit på stan. Vi mötte först upp Krillan sedan gick vi på café station för att möta upp Ullis. Vi hade det väldigt mysigt!
Jag åt en jordgubbscheesecake och drack en kaffe. Kakan var faktiskt inte så god som jag hade hoppats på men den dög! När vi sedan sagt hejdå till Ullis så gick jag och Krillan i några affärer. Jag hittade en svart lång kjol på Indiska som jag blev tvungen att köpa. Den är både skön och snygg, passar till mycket!


så dumt!

Middagen på Tomtebo hos Melissa och Peter var supergod. Ska absolut göra det hemma någon dag.
Lånade även SÅ DUMT! av Mia Törnblom. Så nu har jag något att läsa medan jag ammar. Älskar den typ av genre!



presentjakt

Idag känner jag mig ganska så utvilad.Gick och la mig kl 23 igår, då hade Ronja somnat för en halvtimme sedan. kl 6 vaknade hon och ville ha mat. Och nu har vi vaknat igen. Man kan inte klaga på hennes sov vanor direkt!
Erik sover dock fortfarande, han var nämligen uppe hela natten och såg ufc direkt. Får se när han vill stiga upp!
Planerna är nämligen att åka ut på en tripp, eftersom Ulrika fyllde år igår måste jag hinna köpa en present idag. Synd bara att det är söndag och många butiker är stängda. Hittar jag inget i dag måste jag ner på stan i mrgon en snabbis.

Ikväll är vi bjudna på middag hos Melissa och Peter. Igår var vi faktiskt på middag i Stöcksjö så vi har inte lagat någon mat alls i hellgen

Nu ska jag börja spåna på vad jag ska ge bort i present..

11 juli




                                                                                                          
                                                                                                                   



Idag fyller fina Ulrika år.
GRATTIS säger vi till henne!
Hon är nämligen uppe i Umeå nu så i morgon får vi umgås.


Kvällspromenad!

Vi har haft en super trevlig kväll. Middagen dom bjöd på smakade väldigt bra!!
Faktiskt så tog vi oss en prommis dit och även hem, 25 minuter tog det.
Skönt med en kvällsprommis faktiskt. Inte var det så mycket folk ute i rörelse i alla fall..
Nu är det godnatt för mig, vill hinna sova några timmar. Ronja hon sover djupt, vaknade inte ens när jag klädde av henne.


Godnatt!

Bara vi tre

Nu ligger jag i sängen medan Erik och Ronja sover här intill mig. Jag har just varit och hämtat mig en stor kopp kaffe. Morgonkaffet är den bästa kaffekoppen under dagen.
Ronja har nyss ätit, fått ny blöja och kläder på sig. 8 timmars sömn fick vi i natt! Härligt.
I natt fick Ronja sova med oss, det är så mysigt att sova alla tre i samma säng.

Det är ännu en dag som man bara vill ligga kvar i sängen. Den här veckan har vår familj knappt gjort något alls. Vi har nästan bara varit vi. Några små utflykter har vi hunnit med.
Så jag har varit väldigt osocial mot mina vänner. Men samtidigt har det varit skönt att vara hemma, passat på att njuta vi tre medan vi kan. Vi vet som sagt inte när Erik får börja jobba igen.
Dessutom har det varit så dåligt väder att man nästan inte velat gå ut genom ytterdörren. Så har i alla fall jag upplevt det.

I går ringde pappa och bjöd Ronja på middag, han sa även att jag och Erik fick följa med om vi ville. Och det tackade vi glatt ja till. Så middagen serveras hos Karin inne i stan. Det ska bli trevligt. Dom är så duktiga på laga god mat!
Jag tänkte först att vi skulle ta oss en prommis dit men då vill jag självklart att det ska vara uppehåll, vi får se hur vi gör. Och andra sidan är vi inte gjorda av socker. Eller Ronja är väl nästan det för varför skulle hon annars vara så söt?

Vi pratade igår om att följa med Erik´s föräldrar ut med husbilen, men bara om vädret talade för det. Hoppas att det kanske är lite bättre imorgon så vi får åka på en liten tripp. Skulle vara mysigt!


Här är bärsjalen jag pratat om







Livet som mamma

Idag blev Ronja 9 veckor. Oj så tiden går fort!
Men samtidigt så känns det som hon har funnits längre. Det är en konstig känsla. Men en underbar känsla!

Att bli mamma var inte riktigt som jag tänkt mig. Jag har alltid tyckt om barn! Redan som liten ville jag ha många barn. Jag förstog att det var en underbar känsla att bli mamma. Men aldrig att det skulle kännas så här!
Det är ännu bättre och mer fantastiskt. Nu i efter hand går det inte att beskriva vilken underbar känsla det är att få barn. Att få älska ett litet barn. Som dessutom är ens eget.

Det är en stor omställning att få barn. Men det är inte så stor omställning som jag trott, allt faller sig så naturligt att jag inte tänker på det. Innan tyckte jag att många sa att man hinner knappt med sig själv längre. Och visst, ibörjan hann jag knappt gå på toaletten själv. Men nu handlar det bara om att prioritera om tiden lite. Men jag gillar det! Jag har valt det! Jag älskar att få spendera varje dag med henne, se henne utvecklas.
Jag ska inte ljuga och säga att alla dagar är toppen. Vissa dagar är självklart jobbigare än andra. Men så var det även innan.. Nu är det bara på ett annat sätt. Ett bättre men ett jobbigare sätt!

Det jobbigaste med att ha blivit mamma är oron, oron över att något ska hända henne. Jag känner en ständig oro, det är mycket "tänk om..."
Oron började när jag blev gravid, ibörjan var jag orolig för missfall, sedan blev jag orolig att det skulle vara något fel på henne och nu är jag orolig att något ska hända henne.
Denna oro visar bara att jag älskar henne så otroligt mycket.

Jag kan inte säga att jag saknar "mitt gamla liv" heller. Det känns som jag hunnit leva den biten. Nu har jag (och Erik) valt att gå in i en ny fas i livet. En fas där vi får följa och lära känna våran dotter för varje dag som går.

Jag är så glad och tacksam att vi fått denna underbara lilla människa. Jag blir fortfarande alldeles tårögd när hon ler mot mig. Nu vet jag vad lycka är. Lycka att få ha en underbar famij. Våran lilla familj.

RONJA

Tänk vad tiden går fort. Det var 9 veckor sedan jag fick hålla
henne för första gången. Jag glömmer aldrig den känslan.


Otroligt fina Ronja. Så vacker!

Rosa bärsjal

Idag har vi varit och storhandlat. Vi brukar oftast ta Ronjas vagn med oss men nu använde vi en bärsjal som vi fått av hennes moster. Och det gick super bra! Jag har som sagt så dålig nacke/rygg och den här var jätte bra. Vi har även en babybjörn men den tycker jag att jag fåt så ont av att gå med länge. Så denna bärsjal (som dessutom är rosa) passade oss perfekt!

Nu har Ronja nyätit så jag och Erik ska passa på att städa lite här hemma medan hon ligger och sprattlar.
Här är våran lilla trollunge. Sötast som alltid!



GÅRDAGENS RONJA



the hangover

Idag har jag i princip bara legat och vilat. Det har varit bra väder för en dag inne! Sådana behövs ibland för att återhämta sig, i mitt fall lite sömn.

Ronja är både nybadad och nerbäddad så jag och Erik ska äta glass och se filmen the hangover.

Borta bra men hemma bäst.

Nu är vi hemma igen. Vi kom hem ganska sent i natt. Men resan hem gick bra, Ronja sov hela bilresan på ungefär 5 timmar. Vilket var toppen!

Helgen har varit bra. Vi har bara tagit det lugnt. Ronja har sovit väldigt bra - det måste vara fjäll luften!
Vi åkte även upp till Tärnaby och hälsade på Eriks syster med familj. Jätte trevligt var det!

Idag blir det en slappar dag för oss. Jag och Ronja ligger fortfarande i sängen i sköna mjukisar.
Erik är i Stöcksjö för att städa upp våran gamla bil. Troligvis får vi den såld i dag. Det är i alla fall några som skulle komma och kika på den. Hoppas hoppas! Det skulle vara så skönt att bli av med den.

Senare idag ska jag åka förbi pappa. Jag lämnar då mina älsklingar hemma och åker iväg på min första egna tripp. Ok, det blir varken länge eller speciellt långt bort. Han bor ju bara på Ersboda,  men ändå..
Förhoppningsvis vill Ronja äta strax innan. Vi får se när våran lilla prinsessa bestämmer sig för att äta.

Ser att Ronja har somnat nu, det ser skönt ut. Jag tror jag också lägger mig och vilar. Måste passa på! Då kanske man är någorlunda pigg senare under dagen.



Oj..

Såg inte att bloggen blivit ändrad. Trodde inte jag sparade!!
Men det var inte tänkt att det skulle bli sä här heller. Ville ha några bilder på Ronja längst upp, sedan en annan färg i bakgrunden.
Som jag sa innan är jag inte nå duktig när det gäller datorer och teknik.
Får fixa till detta någon gång jag har mer tid..

Idag la vi Ronja vid tio tiden och hon somnade nästan direkt. Jag har hunnit med att fixa lite på balkongen, packat, städat ihop här hemma. Oj vad man hinner mycket när hon vill somna i god tid.
Nu är det snart dags för mig att hoppa i säng.

Jag säger därför godnatt och trevlig helg! (jag kommer inte kunna blogga mer under helgen eftersom vi åker imorgon bitti)

Här bor det ingen datanörd!

Igår skulle jag göra ett tappert försök att designa bloggen. Men jag är så förbannat okunnig med allt som har med dator att göra så jag gav upp. Jag hittade en jätte bra sida där han hade skrivit väldigt utförligt, men likförbannat fixar jag det inte själv! Sånt gör mig skogstokig.
Sedan underlättar det inte med en liten Ronja som krävde lite väl mycket uppmärksamhet igår kväll.
Jag bad även Erik hjälpa mig men han förstod inte allt heller. Och då blir jag ännu mer arg för han "borde kunna sånt" (tyckte jag) hihi.
En annan gång när jag har mer tid så ska jag fina till designen. Den här är såå tråkig!!

Natten har varit lite halv jobbig. Ronja var omöjlig att få i säng igår...
Sedan vaknade hon vid fem och då gav jag henne mat. Oftast somnar hon vid mig (även jag brukar somna ibland så då blir det sällan att jag rapar henne på natten). Denna gång skulle jag försiktigt lägga över henne i sin säng (jag hade inte rapat henne då) men det fick jag ju sota för sedan. Det är så typiskt för när hon ligger med oss så vaknar hon aldrig av att hon måste rapa. Det tog tid innan den där lilla rapen ville ut.
Denna natt resulterar i en trött mamma idag.

Men jag får försöka göra en tidig kväll ikväll. Hoppas våran älsakde dotter känner detsamma :)

Jag och Ronja ska ner på stan för att möta upp Anna och hennes lilleman. Vi kommer nog bara sitta i parken och prata. Sedan kommer Erik och hämtar upp oss strax före 14, vi ska nämligen ut och hälsa på i SIllviken.
Efter det så är det hem för att äta middag och sedan måsta vi packa för att vi åker nog ganska tidigt imorgon.

Nu är det dags för lite mer kaffe...



Bloggtorka?

Har haft bloggtorka ett tag. Egentligen har jag det fortfarande!
Fast samtidigt har lilla familjen mest varit ute i solen.

I helgen åker vi upp till stugan. Vi stannar där bara till söndag sedan åker vi eventuellt vidare upp till Tärna för att hälsa på Eriks syster med familj.
Det ska i alla fall bli skönt att komma bort från Umeå ett tag.
Ibland blir inte saker som man tänkt sig...
Därför åker vi upp dit för att ladda batterierna och få lite ny energi. Jag hoppas att det inte är allt för mycket mygg där bara.



 
                                                 ♥DOM BÄSTA♥


RSS 2.0