Gnällig och less!

Idag känner jag mig gnällig och allmänt less! Det kanske är tur att jag är ensam hemma.
Ryggen värker som aldrig förr. Jag har tagit två alvedon så det har blivit lite bättre. Vaknade sju imorse av att ryggen höll på gå av. Men den sitter tyvärr kvar!

Lill plutten lever verkligen rövare i magen idag. Men det är bara kul. Det är alltid skönt att känna livstecken från magen.

Idag har jag tvättdag. Jag ska kila ner om ett tag. Sedan måste jag även hinna på ica för att handla något till fläskfiléen. Jag funderar på en kall sås. Men vi får se!

Nu ska jag göra mig en kopp té innan tvätten kallar.

Han fick det!

Erik fick jobbet. GRATTIS älskling!

the strangers

Igår såg vi the strangers. Jag kan lugnt rekomendera den. Lite läskig men väldigt sevärd! Jag gillar den här genre av filmer. Hoppade faktiskt till mer än två gånger och det händer väldigt sällan att jag blir skrämd när jag ser film!


Vecka 25

I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 g. Huvudets omkrets är 23 cm. Den snabba tillväxten avtar.

Från och med denna vecka följer din barnmorska livmoderns tillväxt genom att mäta avståndet från blygdbenet till livmoderns högsta punkt, symfys-fundus-måttet (förkortas i din journal SF-mått). Måtten kryssas in på en kurva i din journal, man får ett så kallat gravidogram.

På tisdag ska jag till barnmorskan igen. Vi ska börja mäta magen. Spännande ska det bli!

Jag undrar hur lång tid det tar innan man får besked från försäkringskassan? Någon?

Nu ska jag göra mig lite frukost. Jobbar kväll. Skönt med en sovmorgon faktiskt. Fast jag vaknade av Eriks klocka kl. 9.00!

Vagnen!

Nu har våran vagn kommit. Det tog 2 arbetsdagar. Jag trodde det skulle ta 6-8 veckor!! Men nu är den här hos oss och lika glad är vi för det.


Shopping på stan!

Det har varit en lång dag på stan med Anna. Jag shoppade en del kläder. Fyndade lite på rean, bland annat en jätte söt rosa klänning som jag bara var tvungen att köpa! Blir det en pojke så la jag inte ut många kronor på den klänningen. Nu känner jag att jag måste lugna ner mig en del med shoppingen. Lite vill jag ha kvar att köpa sen! Men det är så roligt att titta på barnkläder och ibland kan man bara inte hålla sig. Jag köpte även ett BOLA gravidsmycke på Lilla Mirakel.  Vi avslutade shoppingen med ett vegmål på MAX. Gott!
Nu ska jag äta min chokladkaka och se ett SATC avsnitt innan Erik kommer hem. För då är det dags för en långprommis.














Lilla Oliver



Igår fick jag träffa söta Oliver (som han troligtvis ska heta). Åh det är så mysigt med dessa små. En liten plutt på ca
2700 gram och 48 cm lång
. Inte speciellt stor alltså. Men sötare och mysigare än någonsin.
Nu längtar jag efter våran lilla älsklinsplutt.

Men först är det väl tänkt att jag ska bli moster. Spännande!!



Idag ska jag gå på stan med en annan majmamma. Det ska bli väldigt trevligt. Vi ska shoppa lite saker till våra små. Jag hoppas jag lyckas fynda något. Sockar måste jag i alla fall ha.

I går fick jag låna ganska mycket mammakläder av min syster vilket jag tycker är toppen! Tror inte jag behöver köpa mig nå mer nu. Känner inte att jag är i behov av något. Möjligtvis ett par svarta byxor.

Nu är det dags att göra sig lite mat och koka lite kaffe så man vaknar till!

Mammut

Igår var jag på bio med Krillan och såg Mammut. Den var faktiskt ganska bra. Lite speciell men.. sevärd om man frågar mig! Sedan är det alltid roligt att träffa bästa Kristina.

Om ett tag ska jag på 5 års kalas. Då får jag även träffa nykomlingen i släkten! Mysigt.

Vissa människor vet man verkligen inte vart man har dom!
Det kanske har visat sig nu....


5 ÅR

I dag fyller världens bästa JOHAN 5 år.

GRATTIS!

Bilder

Här kommer lite av det vi handlade på bland annat IKEA.















En liten pojke!

Idag blev jag faster för andra gången åt en liten pojke. Grattis till er!!

Magen i vecka 24

Bjuder på två magbilder!

    

Nu är vagnen beställd!

Nu har vi beställt vagnen till lill-skrutt.
Blev dyrare än vad vi trott med det är han/hon värd!


VECKA 24

IMORGON GÅR JAG IN I VECKA 24.

KROPPEN
Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, sk. förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

BARNET Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Beroende av godis?

Har nyss lagat klart middagen & diskat bort. Så nu är det kliniskt i köket.
Jag ska springa över till ica och köpa godis. Jag är så himla godis sugen! Erik jobbar kväll, så jag ska slappa framför tv:n med min karrapåse och bara vara!




Kameran fungerar fortfarande inte. Det blir att köpa en ny hoppas jag!

Full fart hela helgen!

Denna helg har gått otroligt fort! I fredags var vi på IKEA och shoppade loss. Vi är väldigt nöjda med våra inköp. På väg hem från Sundsvall for vi förbi Elin i Övik. Gullig liten lägenhet!

I lördags for jag och fikade med min finaste Kristina medan Erik satt upp dom flesta möblerna. Det är lika bra att hålla sig borta om något skulle gå fel, hihi.
Men duktig var han! När jag fikat och surrat klart for jag hem och hjälpte till, mest att "ställa allt på sin plats". Det blev super fint, speciellt på toaletten. Som en ny toa! Synd att kameran inte fungerar. Bilder kommer kanske senare.

I dag har vi varit ute iTäfteå och hälsat på syrran m. fam. Snart är det dags för en ny familjelmedlem. Ska bli spännande och se vad det blir. Jag blir nästan lite nervös när jag vet att det snart är dags för dom :)

När vi varit ute i Täfteå ett tag så for vi ut till Eriks brorsa i Kroksjö. Han och Ida ska nämligen ha två dagar efter oss. Trevligt tycker vi!
Vi kom nyligen hem från M & S där vi blev bjudna lasagne. Mumsigt värre.

Nu känner jag verkligen för att ta på mig ett par mjukisbyxor och bara lägga mig ner i soffan för att varva ner efter helgens alla utflykter.
 Jag har en tung arbetsvecka att se fram emot.

Mammafika

Igår var det mammafika på station. Det var väldigt trevligt. Mycket surr!

Jag fick även träffa Elin igår. Mycket trevligt!

Nu ska jag kila över till farmor för att vattna blommorna.

Imorgon ska vi på IKEA, därför hade vi tänkt städa ihop lite här hemma innan vi ska upp med alla nya möbler som vi ska inhandla. Jag längtar!

Sovmorgon

Idag fick jag sova ut. Ställde klockan på halv tio så jag inte skulle vakna vid lunch. Skönt att få sova. Ryggen värker en aning men det hinner nog avta lite senare idag!

Nu har vi köpt oss en bilbarnstol. En jätte snygg svart/grå.

Vi var på Mio i går med E´s mamma. Där hittade jag en jätte fin pläd, Tiny design by Karin Mannerstål. Jag gillar verkligen hennes design. Mer saker från henne lär det nog bli.

På onsdag ska jag på mammafika. Det känns väldigt roligt!

Ingen fungerande kamera!

Det blir nog inga bilder på ett tag, våran kamera har hängt sig. Antingen måste vi försöka fixa den eller så måste vi köpa en ny. Jag skulle vilja ha en ny kamera. En bra fungerande kamera skulle inte sitta fel.
Känns så tråkigt att man inte kan ta några kort nu.

2009-01-10

Igår var jag och E bjudna på middag hos M och S. På kvällen blev det let´s dance. En riktigt trevlig kväll med andra ord. Mycket skratt.

Idag är jag pigg och utvilad. Jag har nyss fikat frukost och ska strax ner i källaren för att tvätta.
Jag hade nog tänkt städa ihop lite här hemma också. I kväll blir det myskväll i soffan.

Nästa helg har vi planerat att vi ska på IKEA. Så jag funderar på att räkna ihop på ett ungefär vad kalaset ska gå på. Vi ska köpa en del stora saker. Vill inte få en chock när vi ska betala i kassan!

Nu börjar min rygg (ländryggen) av krongla. Känner av den en hel del!! Jobbigt.
Jag och min chef satt och fyllde i HP papperna i veckan. Frågerna är väldigt svåra att besvara. Men vi lyckades fylla i allt ändå. Har ansökt om att få havandeskapspening från och med 20 mars.

Nu ska jag börja på en budget för IKEA innan jag ska springa ner till tvätten.

Bort med julen!

Nu har jag städat bort alla julsaker! Det känns häääärligt!

Märkte dock att jag krympt mina vita köksgardiner ungefär en halv meter. Så jag kunde givetvis inte sätta upp dom. Självklart kom jag på det efter jag hade strykigt dom!!
Men det blev faktiskt väldigt bra ändå jag tog ett par andra.
Och Erik kommenterade att det blev bra, då är jag nöjd!

Nu är det duschen sedan SATC. Hoppas Erik köper en tiptop glass åt mig efter träningen!

Tisdag!

Idag är det min lediga dag på schemat. Skönt! Jag behövde verkligen två dagar hemma alldeles själv. Jag förstår inte att jag varit så slut. Men nu börjar jag nästan känna mig som en människa igen.

Nu jobbar jag onsdag, torsdag, fredag. Sedan får jag vara ledig igen i två dagar. Vilket jag tycker är super eftersom Erik också är ledig.

Imorgon ska jag till frissan, ekonomin säger egentligen stopp.

Nä nu ska jag ringa och surra lite med Madde, jag vill höra vad hon önskar sig i 25 år present.

Kladdkaka & grädde

Ikväll ska jag och Erik äta kladdkaka & grädde. Erik bakade igår kväll för att ha med till jobbet idag, men han kom hem med hela kakan. Det var tydligen så mycket på jobbet att dom inte hann fika kladdkaka. Lika glad är jag för det!
Just nu är han och hjälper Madde och Sven med deras dator. Han tog även med lite kladdkaka till dom, sötgubben min.

Jag hinner nog se ett avsnitt av SATC om jag börjar nu!

Hejsvejs!

"Lathetensdag"

Idag ska jag bara ligga i soffan och se SATC. Jag har tagit ledig eftersom jag är helt slut i hela kroppen. Det har varit mycket på jobbet och jag har jobbat mycket extra. Typiskt att man inte mår helt hundra i halsen när man väl tar ledigt för att vila upp sig! Jag har faktiskt ett uppdrag och det är att jag måste ta mig i väg till apoteket idag om inte Erik hinner på sin rast. Men det löser sig nu ska jag lägga mig under täcket.


Prommis med Madde

Idag blir det lång promenad med Madde. Det känns som det är ganska kallt ute men det är bara att klä sig ordentligt. Det är tur jag grundar promenaden med gårdagens godis. Självklart kan jag inte gå förbi en godisskål utan att smaka! Resten av dagen spenderar jag på jobbet. 





Bästa Kristina

I går fick jag spendera min lördag kväll med Kristina. Det tyckte jag bara var super trevligt. Vi surrade, åt godis, kollade på kort, åt godis och surrade ännu mer!



Hittade en väldigt gammal bild från nyår 2004.

Jobb!

I helgen blir det bara att jobba. Hela helgen, för oss båda! Trist!
Ska även fylla i mina HP papper, inte jätte lätta frågor. Men det ska nog gå bra. Får prata med mina arbetskolegor som nyligen fått barn.

Dags att fika lite frukost. Först ska jag försöka få upp min sömntuta!

SEX AND THE CITY

Jag fick Sex And The City boxen av Erik i julklapp, vilket jag är super duper glad för!
Nu när jag ska kolla funkar det inte. Jag måste vara väldigt oteknisk. Det konstiga är att jag gjort det flera gånger så jag bör veta hur man gör. Men uppenbarligen har jag gjort något konstigt. Råkat trycka på fel knapp eller något? IRRITERANDE.
Jag trodde jag skulle hinna se två avsnitt till innan Erik kommer hem men icket-så-nicket.


1 januari 2009

Första dagen på året. Känns bra!

Gårdagen var toppen, god mat och trevliga människor. En väldigt bra avslutning på 2008.
Dock så är jag förkyld, ont i halsen och känner mig allmänt seg i kroppen.
Jobbar fredag, lördag, söndag!! Ska känna efter - blir jag sämre så måste jag sjukanmäla mig. Men som det ser ut nu så ska jag härda ut.

Föresten så drack jag ett alkoholfritt vin i går. Jag blev glatt överraska, det smakade faktiskt helt ok! Ett bra alternativ om man inte kan dricka alkohol.
Men inte ska jag ljuga och säga att det var godare än ett vanligt vin, hehe.
Jag är en riktig vinälskare!

Jag går in i vecka 21 idag. Vilket innebär att jag gjort halva min graviditet nu.
Nu är det 4 månader och 20 dagar till den stora dagen!

Låt denna tid gå undan. Jag har sådan tur att jag ska bli både moster och faster i februari så jag får gosa med dom tills våran lilla plutt kommer.

RSS 2.0