Gott Nytt År

Snart är det ett nytt år! 2010 väntar bakom hörnet. Det kommer bli ett spännande år med många nya förändringar bland annat flytt, Ronja kommer börja förskolan (dock senare i höst), jag ska börja plugga/ jobba, Ronja blir 1 år i maj. Som sagt många nya saker. Men jag ser fram emot det nya året.

Igår gick jag ner på stan. Själv! Va fort allt går när man är ensam. Skönt var det!
Det blev en del shopping. Jag handlade en tunika och ett par jeansleggings. Problemet var bara att det inte fanns i min storlek så jag tog en storlek mindre för jag VILLE bara ha dom. Tajta som sjutton är dom men efter lite träning nu efter nyår så kanske dom inte sitter lika tajta ;)
Jag köpte även en mössa och vantar på åhléns till mig. Det var på tiden med ett par nya vantar. Mössan köpte jag bara för att den var så söt.
Ronja fick en klänning, tröja, strumpbyxor och en ny overall. Overallen hittade jag på Lindex, har spanat in den förut. En svart lite tuffare overall. Hon passade jättebra i den! Jag är nöjd!

Efter stan åkte vi ut till Stöcksjö vi behövde nämligen låna deras tvättmaskin. Middagen åt vi också där.
Nu på morgonen kom dom och lämnade tvätten våran. Även Ronjas faster kikade förbi med 2 jättesöta klänningar.

Nu är det snart duschen som väntar sedan ska jag städa upp lite mer här så det är kliniskt(?) rent. Gästerna dyker upp någon gång på dagen skulle jag tro. Vi ska äta och dricka gott ikväll. Jag ser fram emot kvällen!

Vi önskar er en trevlig nyårsafon!
Jag ska försöka komma ihåg att ta några bilder ikväll. Så jag kan starat det nya året med fina nyårsbilder :)

Lite sömn

Inatt har vi inte fått så där överdrivet med sömn. Vår lilla sessa har hållt oss vaken flera gånger. Stackarn är väldigt tät & snorig. En trött och seg liten tjej har vi idag. Nu sover hon igen! Hoppas att hon hinner piggna till sig lite till imorgon i alla fall.
Erik är hemma idag också, dock inte lika dålig som igår. Så jag "slinker" nog ner på stan senare idag. Själv! Så jag får något gjort :)
Tråkigt att gå helt själv men jag måste hitta lite kläder till Ronja, bla en overall. Sedan behöver jag en del smink själv.

Nu blir det påtår!

Snoriga familjen

Idag är det snorigt här hemma. Erik har det nog värst! Han är väldigt förkyld idag! Hoppas bara han är pigg & kry på nyårsafton. Ronja är lite tät i näsan och det har resulterat i en natt av många vakna stunder! Men hon är då glad som en lärka nu. Hoppas dock att hon kanske sover bättre idag på dagen. Då kanske man hinner med att ta en nap själv ;)

Ronja har blivit så stor, hon är ingen liten bäbis längre. Hon gör mig så lycklig. Ronja är otroligt glad och busig! Det är så mysigt att busa med henne. Vi brukar gömma oss bakom ett hörn och sedan hoppa fram och säga tittut, hon skrattar så himla mycket då. Det är något som gör mig glad. Duktig på "prata" är hon också. Munnen går nästan i ett :) När hon ler ser man hennes två små tänder på nedre tandraden och det är så gulligt! Ronja ÄR gullig :)

Igår var vi på coop och handlade inför nyår. Men jag upptäckte idag att vi har glömt 3 saker så det är bara att pallra sig till ica och göra bort det idag, annars kommer jag glömma bort det!
Vi kilade även in på H&M för att se om det fanns någon overall och morgonrock. Hittade inga overaller så långt ögat kunde nå. Dåligt utbud? Svar Ja!
En Hello Kitty morgonrock hittade jag men självklart inte i rätt storlek. Så det ända vi kom hem med var mat :)


Första pulkfärden



Det blev en sväng med pulkan ändå!
Det gick i alla fall bra. Hon satt stabilt i sin fina pulka. Fler gånger blir det,
hade bara önskat att det snöat lite mindre.. eller i alla fall blåste mindre.

Den söta mössan har hon fått av kusin A. Matchande skor hade hon även på sig.
Syns dock inte på bilden eftersom jag virat in henne i fårfällen :)

Nu är det dags för mig att ta tag i städningen här hemma. Toan är först ut (alltså att städa). Känns dock tråkigt att städa här hemma när man vet att vi kommer flytta inom kort. Men som sagt gillar jag att ha det fint runt om kring mig så det kan inte hjälpas.

Kanske att vi senare idag far och veckohandlar. Det är inte direkt fullproppat i kyl & frys.

Just det, jag har även hunnit med att skriva i Ronjas Min första bok. Skrev lite om hennes första jul så nu ska lite bilder framkallas. Många bilder har jag att framkalla. Måste påbörja vårat familjealbum också! Bäst att göra det nu när man är hemma så det blir gjort.

Nä nu ska jag ta tag i städningen på riktigt (det är så lätt att fastna framför datorn) och ska man få något gjort medan Ronja tar sin tupplur så måste jag sätta igång nu (vad jag babblar) :)

En summering av julen

Godmorgon! Har knappt hunnit med att blogga, det kanske inte är så många som sitter vid datorn under julen!

Igår kväll fick vi fin besök av Ulrika. Mycket trevligt var det att få träffa henne.

Julafton var i alla fall väldigt mysig. Vi firade den hos min pappa med lillebror, min farmor och hennes sambo och vi 3 såklart. En lugn och skön jul! Någon tomte hade vi inte så jag fick aldrig se hur Ronja skulle ha reagerat. Men på annandagen var det "julafton" i Stöcksjö där nästan alla var samlade. Jag jobbade tyvärr så jag missade allt. Men tomten kom till Stöcksjö och Erik berättade att hon inte blev rädd när tomten delade ut paket till henne. Nästa år är det kanske annorlunda ;)
Vi fick så otroligt mycket och fina julklappar i går. Tydligen har jag varit rätt snäll ändå ;)
Bland annat fick vi pengar för att köpa en säng så i lördags åkte vi till Mio för att kika. Vi hade väl egentligen beslutat att vi skulle köpa en på IKEA. Men eftersom vi hittade en bra säng på Mio som båda tyckte om så slog vi till på en gång. Sängen får vi hämta i slutet på januari, perfekt tyckte vi eftersom vi flyttar då!
Jag är NÖJD! Äntligen en skön stor ny säng att sova i. Det kan inte bli bättre.
Ronja fick bland annat en pulka av oss, hade velat gå ut och provåka men det har snöat så mycket och hon har bara en fleeceoverall just nu. Hon kommer bli blöt och kall så fort. Därför har vi inte hunnit med att prova den. Vi får se om vi tar en promenad till farmor senare idag och lämnar igen lite saker, då ska jag passa på. Avståndet är så kort så det skulle kunna funka bra.

Idag hade jag velat traska ner på stan och se om jag hittar en overall & en morgonrock till Ronja, men jag tror vi tar en innedag i stället. Jag behöver ladda batterierna känner jag. Städa och vila är det som gäller idag och en hel del bus & mys med lilla prinsessan såklart. Får se om det blir en tripp på stan imorgon istället.

Nu har vi nyår att se fram emot. Den firas här hemma med Melissa & Peter. Trevligt ska det bli!

Söndag

Nu är en jobbar helg avklarad! Det gick väldigt bra att jobba faktiskt. Snabbt gick det!
Har såklart saknat mina älsklingar väldigt mycket. Detta är väl en försmak på hur det kommer bli sen..

Lite bilder från helgen. Lillstumpan vaknade precis nu!






En snabbis!

Vilken julafton! Jag är otroligt nöjd med kvällen. Vi har haft det super mysigt. Ätit mycket julmat! Väldigt fina julklappar fick vi alla tre. Det kunde inte bli bättre än så här! Jag är lycklig!

Imorgon väntas jobb men innan kvällspasset startar åker vi till Tomtebo och hälsar på.

NU: Sängen!

Hoppas Ni också haft en underbar dag/kväll.

GOD JUL

Godmorgon! Jag känner mig pigg trots att vi var uppe väldigt sent igår. Men nu är alla julförberedelser färdiga och vi ska bara njuta av denna morgon.
Igår upptäckte vi att Ronja fått sin första tand :) Jag hade nästan gett upp hoppet om några tänder för hennes del. Samtidigt vet jag att det är väldigt olika när dom dyker upp. Det är i alla fall en glad nyhet! Fick skriva in det i hennes Min Första Bok.

Efter lunch åker vi till pappa för att fira julen!

Därför vill Ronja och Vi önska våra nära & kära en riktigt GOD JUL!


Dan före dopparedan

Vilken dag igår! Känner mig fortfarande mör. Sitter och dricker kaffe så förhoppninngdvis piggnar jag till inom kort!

Denna dag blir inte så lugn den heller. Vi ska förbi min farmor vid lunch, Karin skulle komma förbi (pappas kvinna) och jag måste såklart få önska henne en godjul. Därför ska vi befinna oss på västra brinkvägen vid lunch.
Men vi kommer inte stanna så länge. Jag måste på ica och handla bland annat tvättmedel. Det vankas tvätt klockan 15! Mycket tvätt (som vanligt).
Sedan hade jag även tänkt hinna med att baka julgodis. En sort till i alla fall!
Vi måste även förbi Stöcksjö och lämna lite julklappar. Får se om bara Erik får fara. Beror på hur tvätten!

Min älskade farmor och prinsessan (som hon alltid tilltalar Ronja) :)


En glad tjej framför granen


När maten serveras skiner hon som en sol!


Vår badtjej!


Ronja nu. Var inte så lätt att få någon bild på henne!
Vi bjuder på denna :)



22 december

Jag och Ronja har varit igång sen 10 imorse! Strax efter 10 promenderade vi till teg där Ronja åt gröt och jag blev bjuden på väldigt god lunch. Massa lek och bus hann vi med innan jag & Ronja traskade vidare ner på stan där vi mötte upp syster som skulle besöka frisören. Riktigt snyggt blev det! Även hon tordes göra något helt nytt!
Halv fem ringer Erik och frågar vart vi håller hus. Stan svarade jag såklart. Tydligen så slutade inte han klockan 18 som jag trott så inte fanns det någon middag serverad när han klev in genom dörren.
Vi skyndade oss! Jag var HUNGRIG, tomtegröt blev det till middag. Gott!
Efter middagen fick Ronja hoppa i plurret.
Och nu ligger hon på golvet och leker med ankan. Hennes favvoleksak just nu. Dockor och ankor är roligaste säger Ronja.

Något julgodis blir det inte ikväll. Orken finns inte! Imorgon kanske!

Nu är jag helt slut i kroppen! Som jag skrev i förra inlägget så var jag trött redan då.
Kanske blir det en tidig kväll ändå, vi får se ;)


Sena kvällar

Ingen anmärkning på besikningen! Fan så gött!

Idag är jag sliten, riktigt trött. Det har börjat blivit sena kvällar här på brinkvägen. Jag förstår inte, jag är trött och slut efter dagen men sen när vi ska gå och lägga oss så går det inte att somna!
Varje morgon tänker jag ikväll ska jag göra en tidig kväll, men av någon anledning så blir det aldrig så!

Ikväll funderar jag på baka mer julgodis.

Dagen spenderar vi på domarevägen sedan tar jag och Ronja oss en tripp ner på stan för att möta upp syster som behöver råd och stöd :)

Julrim

Jag och Erik har suttit och klurat på bra rim till julklapparna som vi fått lottade till oss. Mitt blev väldigt roligt, lite långsökt kanske men jag tror personen kommer skratta. Och det är väl huvudsaken :)

Imorgon ska bilen besiktas, spännande!

Har pratat med finaste Ulrika ikväll, hon åker upp till Umeå imorgon så vi ska träffas i helgen. Jag längtar! Sist vi sågs var på Ronjas dop så det börja vara ett tag sedan. Allt för sällan, tyvärr!

Har även hunnit med att baka ikväll, julgodis. Mer blir det imorgon kväll.
Förhoppningsvis får vi träffa Linda & Hugo imorgon också!

Anna Anka

Var det någon som såg Anna Ankas jul igår?

Jag kunde inte hålla mig. Ibland undrar man om hon mår bra! När man bara sitter och pratar bra om sig själv och kastar skit på ALLA andra. Då mår man nog inte bra, tror jag.
Ja det är nog inte bara ett fel på denna kvinna. Tycker nästan (men bara nästan) lite synd om henne.
Hon verkar väldigt barnslig, väldigt mycket sexprat och sexskämt. Tror inte hon har det så bra i sängkammarn som hon påstår. Ja, jag vet inte ens vad jag tycker och tänker om henne.
Anser bara att Anna Anka är en genre för sig!

Appropå jul så har jag väldigt mycket julkänsla! Jag längtar till julafton. Men mer för Ronjas skull, jag vet och andra sidan att hon inte kommer förstå så mycket av det. Men vetskapen att det blir Ronjas första jul gör det hela mer mysigt.
Hon kommer säkert gilla julpapperet mer än själva julklappen :)
Jul är mysigt. Umgås med nära & kära, äta god mat och bara känna lugnet För det ska jag göra denna jul. Njuta av dom jag har omkring mig.

Nyårsafton kommer vi fira med Melissa & Peter. Det känns väldigt trevligt. Bättre nyårsgäster kan vi nog inte få! Mycket prat och skratt. GOD mat ska vi också göra.
På fred ska vi träffas för att planera menyn och inköpen som ska handlas. Jag längtar!
Att fira in de nya året med dom blir toppen! Vi har mycket att fira. Bland annat Ronjas nya kamrat som förhoppningsvis vill "ploppa" ut i februari. Ska bli spännande att få se vem som gömmer sig där :)



syskonträff hos morfar

GODMORGON måndag! Idag fick vi stiga upp tidigt, före sju är tidigt för mig och Ronja. Vi fick köra Erik till jobbet eftersom jag måste ha bilen idag och hans cykel hade punktering!

Vi ska nämligen ut och hälsa på min morfar, alla syskon ska träffas hos honom och fira hans födelsedag i förskott och självklart önska dom god jul och gott nytt år. Det ska bli trevligt!
Markus hämtar vi upp på vägen. Jag gillar inte att köra bil när det är sånt här väder, dessutom är det en lite krånlig väg när man åker till morfar. Hoppas att det är ordentligt plogat! Erik säger att man nästan inte kan köra fast med vår bil men men.. Jag skulle säkert kunna göra det! :)

Jag kan ju nämna att träningsvärken har intagit sin plats. Jag har typ on i hela kroppen :) Men det är det värt, menas ju bara att jag tog i igår + att jag är otränad såklart :)

Bodypump

Alldeles strax ska jag köra och hämta Linda för att sedan åka mot simhallen där vi ska köra bodypump i 1 timme. Jag är riktigt taggad! Det var såå länge sedan jag tränade. Det här ska bli kul! Och jag kan inte få en bättre träningskompis heller. Tagga Linda ;)

2 julklappar kvar..

..och dom ska inhandlas idag! Känns inte sådär jätte roligt att gå på stan idag. Tror inte att vi kommer vara ensamma.
Men det måste som sagt göras + att jag vill ha alla julklappar köpta och inslagna idag!

Just nu är det ganska lugnt och skönt här. Ronja ligger i våran säng och sover medan Erik är ute med sin far på ärenden. Jag hoppas inte han är borta allt för länge för i så fall måste jag och Ronja åka ner på stan själv. Hade varit skönt att ha med Erik.
Eriks pappa kom dessutom med en väldigt trevlig överraskning till oss! TACK!

Kvällen blir lung, hoppas jag. Jag vill bara vara hemma vi 3 och mysa & busa. Finns det något bättre?
Jag älskar att spendera mina dagar med Erik och Ronja. Dom finaste jag har!



Avklarat!

Nu är första arbetspasset gjort. Det gick bara bra!
Lite virrig var jag kanske men det kanske vissa redan visste :)
Nu när Ronja är född så har plötsligt mitt mellannamn döpts om till "virrhöna".
Huvudsaken några tycker om mig så bjuder jag på det!

Nu ska vi se the final destination och njuta av ledigheten.

En annorlunda fredag

Godmorgon fredag! Ja ni som läser bloggen vet kanske hur mycket jag gillar fredagar. Men denna är lite annorlunda eftersom jag befinner mig på jobbet ikväll. Tack och lov så är det inte så långt pass. Det känns alldeles lagomt faktiskt.
Samtidigt känns det ganska kul att åka iväg och jobba några timmar. Jag har ju turen att jag bara jobbar "bakom knuten" (nästan, tar kanske 4-5 min att gå till jobbet).

Ronja är på strålande humör som vanligt på morgonen. Hon pratar rätt högt nu för tiden och har gjort det ganska länge. Det är jätte roligt! Kanske lite väl högt ibland :)
Men det är inte konstigt att hon gör det, jag brukar hålla på som henne ibland när vi busar. Grannarna undrar säkert vad vi håller på med ibland!

Idag på dagen ska vi ta oss en tripp ner till stan, vi ska möta upp lillebror som sedan ska följa med hem och vara med Ronja 1 timme tills Erik kommer hem från jobbet.
Det hänns kallt idag också, därför stannar vi nog inte på stan allt för länge!

Nu: Kaffe & smörgås!

TREVLIG fredag på Er

Mitt första pass

Jag och Ronja har vara myst och busat idag. Vi har självklart varit ute en stund också, jag hade lite ärenden att göra. Det var kallt ute!! Jag frös, inte Ronja hon hade jag klätt på så ordentligt att hon knappt kunde sitta, hihi.
Sedan har jag även hunnit med att städa idag, så nu är det rent och fint på brinkvägen. Härligt!
Varför har jag fredag idag? Är det det fina vädret som gör det, eller är det för jag har städat. Brukar oftast städa på fredagar så man kan njuta av en städfri helg!
Jag blev tvungen att göra bort städningen idag för imorgon ska jag ner på stan och sedan väntar faktiskt mitt första jobb pass. Känns helt sjukt, jag har inte jobbat på ganska exakt 9 månader! Men det känns faktiskt roligt att få hoppa in o jobba imorgon. Måste bli lite varm i kläderna för nästa helg står det bara jobb i kalendern. Goa pengar om inte annat :)
Lillebror ska vara barnvakt tills Erik kommer hem från jobbet vilket blir i ungefär en timme. Så jag hoppas Ronja är snäll imorgon. Fast det är hon ju alltid!

Jag har även hunnit med att boka mitt första bodypump pass. Känns jättekul! Det var inte igår jag körde bodypump, så nu jäklar!

Ronja ligger i våran säng och vilar jag ska göra henne sällskap innan det är dags för middagen!

Träning

Igår kväll såg jag och Erik Wallander - skytten. Jag tyckte den var väldigt bra så jag kan varmt rekomendera den till Er som inte sett den!

Idag blir det en rätt lugn dag, vi ska förbi min farmor. Jag ska fixa med några julklappar. Men innan vi går dit så tar vi oss en prommenad runt kvarteret. Lite friks luft vill vi ha idag!

Kvällens aktivitet blir träning på simhallen. Oj så skönt det ska bli. Det är inte ofta jag tar mig friheten att åka iväg själv utan min lilla familj. Ser verkligen fram emot lite avkoppling och surr med Linda!


En kär vän

Jag och Ronja har nyss kommit hem från babysång. Det blev ett litet längre tag där idag. Men väldigt trevligt. Sista gången detta år, till fika bjöds det på glögg och pepparkakor och självklart kaffe & mackor. Lika trevligt denna gång!

När vi kom hem satt Krillan i trapphuset och väntade på oss. Hon drar till Thailand på torsdag så hon skulle låna några skor. Man blir lite smått avis faktiskt. Men jag tror dom kommer få det riktigt mysigt och framförallt härligt!
Det var väldigt trevligt att få träffa henne innan och önska henne god jul & gott nytt år!

Imorse hade jag fått ett mail av en kär vän där det stog att jag får träna gratis i en hel vecka på simhallen!! Jag blev GLAD! Det passar så bra för den 1 januari har jag ett årskort där, så nu får jag tjuvstarta lite. Redan imorgon om jag ska vara exakt! Denna underbara vän betyder mycket för mig. Jag har alltid så roligt med henne, jag känner att jag kan säga precis vad som helst till henne, både konstiga och jobbiga saker. Det är så roligt för hon får fram mina sjukaste sidor (visste knappt att jag hade sådana, men tydligen). Hon är en vän som jag inte släpper i första taget :)
Världens finaste Linda är det jag talar om, såklart!♥

Nu längtar jag efter Erik, han borde vara hemma runt halv fem. Till middag blir det inge svårare än potatisbullar & bacon. Misstänker att E ska träna ikväll så jag får fortsätta att pussa & krama på Ronja istället.

SNö!

Åh äntligen har vi fått lite snö. Snälla låt detta få vara kvar!
Erik kanske inte tyckte det var lika roligt med snö imorse eftersom han cyklade. Jag och Ronja behöver bilen idag för att kunna ta oss till babysången. Jag hade faktiskt lite dåligt samvete imorse när jag tänkte på det. Han har kört och hämtat mig på så många ställen och så konstiga tider att jag nästan hade kunnat köra han imorse!

Ja som sagt idag blir det babysång med Ida och Alfred. Det ser vi fram emot!

Svenska hjältar-galan

Vi sitter och ser svenska hjältar-galan.
Ett antal tårar har runnit ner från mina kinder. Det är rörande!
Jag blir så glad att se och höra att det finns så många fina hjältar.

Godkänd!

BOEL-testet gick jättebra! Hon fick godkänt på alla punkter. Bra där!

Vi ides aldrig traska till min farmor. Timmarna går så fort ibland..
Jag och Ronja har myst på hemmaplan istället OCH tvättat (inte lika mysigt). Vi håller dock fortfarande på att tvätta..

När tvätten är klar tar vi en prommis till affären för att köpa mera glögg, nötter och kanske en lussebulle. Jag älskar glögg och nu när granen är på plats och snön fallit så passar väl glögg till lite kvällsmys? (Vi drack glögg igår också, hihi)

Erik gick och la sig bredvid Ronja för att vila men nu hör jag den lilla damen prata, så jag ska nog gå och hämta henne så han får vila ett tag till.

TREVLIG kväll på Er.

Ännu ett till klipp

Hittade ett till klipp från igår!
Titta & njut :)


Gårdagens aktivitet

BABYSIMMET igår. Dagens övning: 1, 2, 3 hopp från matta/kant.
Visst ser vi ut och ha det mysigt på söndagar?
Hon tycker verkligen om att vara i vatten! Jättekul!






Boeltestet

Måndagmorgon.
Strax ska vi börja traska mot bvc, Ronja ska göra BOELtestet. Jag tror och hoppas att det kommer gå bra. Hon somnade klockan 9 så hon borde räcka för att hon ska vara någorlunda pigg klockan 10. Hon hade kanske velat sova ett tag till men idag blir sovtiden lite annars.

Senare under dagen ska vi tvätta. Men innan det ska vi nog ta en tripp förbi min farmor där det kommer julbakas för fullt. Så jag ska nog norpa åt mig några kakor ;)

Helgen har varit väldigt trevlig med många roliga saker. Men det får jag ta i ett nästa inägg. Hinner inte lägga skriva eller lägga upp några bilder.
Jag ska göra ett försök och lägga ut ett litet videoklipp från babysimmet igår. Ronja har blivit så himla duktig i vattnet så en stolt mor vill ju självklart visa det.. senare!

Vi hörs!

Man börjar ju snart undra..

Jag skulle förbi ica och handla blöjor, fikabröd, mjölk och shampoo. Jag kom hem med blöjor, fil och fikabröd! Det är nästan så att man blir less på sig själv!

Äntligen är du här!

FREDAG! Härliga fredag, äntligen är du här.
Vet fortfarande inte vad vi ska hitta på idag. Känns som jag och Ronja bara har sovit. Vi vaknade kl 7 och sedan somnade vi om vid 9 och sov till nu. Riktigt skönt!
Det jag vet är att middagen serveras i Stöcksjö.
Sedan hoppas jag på få se Idol finalen ikväll.

Vad konstigt det kändes igår när jag duschade. Kändes ju inte som jag hade något hår att tvätta :) Kändes även konstigt att borsta det. Brukar man borsta håret när det är så här kort? haha.

Nu: Lunch! Ronja får gröt som vanligt och för mig blir det makaroner och korv (denniskorv). Gott!

TREVLIG HELG♥

Bad

Ronja har fått bada i diskhon ikväll. Det gillades!
Nu är det snart vällingdags och sedan sängen som gäller för henna.
Jag däremot ska se finalen av mammas pojkar och efter det så är det paradise hotel.
En perfekt tv kväll för moi!








Frisyren!


Jag hemmafru?

Jag förstår att ni är nyfikna på min nya frisyr men ni får hållas ett tag till ;) Ska söka laddaren nu när Ronja lagt sig för att vila!

Idag hade vi tänkt ta en tripp ner på stan, förhoppningsvis för att möta upp syster och lilla O. Eller han är ju inte så liten, större än Ronja är han i alla fall! Ungefär 2,5 månad skilljer det för att vara exakt! :)
Sitter och funderar om vi har några fler julklappar att handla. Vill göra bort ALLT nu. Tror nästan alla är klara, nej just det jag har 2 klappar kvar + den till Erik. Men vi vet ju vad vi ska ge varandra. Lite tråkigt men det är en julklapp vi får njuta av ihop. Den julklappen passar oss perfekt! Kanske att man ska ta och fixa den snart.

Jag längtar till julafton. Ronjas första jul! Vad mysigt. Fast jag förstår att hon inte kommer att förstå så mycket men det ska bli roligt att se hur hon reagerar mot tomten. Hoppas hon inte blir som jag var - Livrädd fram till bara några år sedan haha. Men Ronja verkar tuffare än mig så det ska nog gå bra!

Mellan jul och nyår ska jag jobba några pass. Känns spännande, undra om jag glömt bort något? Lite extra pengar i börsen känns i alla fall bra!
Ni kan inte förstå hur bra jag trivs att vara hemma med Ronja. Jag skulle inte tacka nej till att vara en hemmafru. Ok inte på heltid. Jag skulle kanske vilja jobba 30% och vara hemma resten. Det skulle vara något?

Nu hinner jag inte sitta här mer, har saker att göra. Först på tur - DISKEN! Min favvo syssla.. not. Jag menar det hade jag jobbat 30% så hade jag kunnat skippa disken nu :)

Ny frisyr

Jag är otroligt nöjd med min nya frisyr. Det är en HELT ny frisyr! Tänkte lägga ut en bild men kameran hade inga batterier och laddaren är på vift. Imorgon kanske det kommer upp en bild på mitt nya jag. Åh jag är så glad idag!

Snart kommer Erik hem jag hoppas att han tycker det blev fint!

Fy för migrän!

Idag är jag riktigt sliten! Igår kväll hade jag en fruktansvärd migrän. Har aldrig haft det förut! Hade ont i huvudet under dagen men det gick att leva med. Men på kvällen var den inte nådig! Fyfan (ursäkta ordet) men jag kände mig döende. Höll på kräkas flera gånger och kände mig väldigt snurrig. Och vi hade bara EN alvedon kvar! Jag tog självklart den ändå men det hjälpte ju nada!
Idag är huvudvärken borta men jag är trött och slut. Kanske att jag har järn/vitaminbrist! Ska till barnmorskan nästa vecka och ta blodtryck mm.
Sådärja! Nu har jag fått gnällt av mig lite :) Känns genast bättre, hihi.

Nu på morgonen har jag hunnit koka lingonsylt. En vuxenpoäng? ;)

Känner att ett frisörbesösk idag kommer göra susen. Jag behöver koppla bort allt och bara njuta. Att någon tar hand om en och gör en fin är lyx! En ny frisyr blir det absolut, kanske att min frissa får fria händer. Värre kan det nog inte bli i alla fall.

Erik & Peter ska fixa med bilen direkt efter jobbet så Melissa ska få vara barnvakt åt Ronja ett tag. Kommer gå kanonbra! Ronja gillar Melissa så jag känner mig lugn.

Nej om man ska ta och hoppa in i duschen och sedan kladda på lite smink så man känner sig lite piggare!

Vilken toppen dag!

Vilken toppen dag det varit idag!!
Det vår så himla trevligt att få umgås med Ida & Alfred idag.
Båda jag & Ronja var helt slut efter babysång så när vi kom hem så tog vi oss en kort nap. Den blev inte lång för när Erik kom hem var det bara att sätta sig i bilen och åka till Tomtebo där det bjöds på god middag.
Jag kan inte säga annat än att det varit en mysig dag. Nu ska sminket bort och sedan blir det att slö titta på något innan man somnar.

Imorgon ska jag äntligen klippa mig! Det var inte igår om jag säger så. Undra om man ska våga sig på något nytt?

Babysång med kusinvitamin

Godmorgon! Va tungt det är att stiga upp när det är så här pass mörkt ute. Tur att Ronja skiner som en sol på morgonen, det är väl det som får en att vilja stiga upp. Hon är otroligt glad och busig! Hon är extra mysig på morgonen och sedan är hon så mysig med pappa när hon kommer hem från jobbet :)
Det värmer så i hjärtat när jag ser hur glad hon blir när han kommer hem från jobbet! Det är kärlek!

Idag ska vi umgås med Ida & Alfred. Det blir babysång såklart! Det ska bli roligt att träffa dom, var ett tag sedan nu eftersom förra tisdagen kunde vi inte ta oss till babysång pga att Ronja har ny bilbarnstol och Erik hade bilen. Så vi kunde inte lifta med någon annan. Därför är vi extra taggade nu! Ronja längtar efter att få busa massor med kusinen sin.

Middagen serveras på Tomtebo, vi har turen att vi är bortbjudna på middag till Melissa & Peter. Jag stannar sedan kvar där medan killarna åker och tränar. Det ska bli väldigt trevligt!
Man får så mycket glad energi när man umgåtts med Melissa och även Peter såklart!




Minnen

Erik och Ronja ligger och vilar. Jag har suttit och läst lite "gamla" blogginlägg (gamla=från maj -09 hihi). Vilka fina minnen som kommer tillbaka. Men även hur jobbigt det var i början, jobbigt att inte veta vad som var fel ibland när hon grät, hur jobbig amningsperioden var.. mm mm.

Tänk att från en dag till en annan hade man blivit mamma, mamma till ett barn som behöver hjälp 24 timmar dygnet. Det är klart att man hade försökt förbereda sig alla månader man varit gravid men hur förbereder man sig? Det går ju inte! Eller jo, till viss del. Men jag hade ingen aning vad som komma skall.. Att lära känna en helt ny individ är inte lätt, sånt tar tid. Med första barnet har man inget att jämföra med heller.

När jag tänker tillbaka på när Ronja var nyfödd tycker jag mycket var jobbigt. Jobbigt att inte lyckas! Jag kom ihåg första natten på bb, Erik hade åkt hem och jag skulle för första gången ta hand om Ronja själv. Jag var livrädd! Hur gör man? Vad gör jag om hon grinar? Jag kanske är konstig! Jag har jobbat en hel del på förskolor, är utbildad barnskötare och har varit barnvakt åt mina syskonbarn många många gånger. Så det är klart att jag vet hur man gör om dom är ledsna. Men nu var det mitt barn jag skulle ta hand om! Allt var så nytt. Denna lilla krabat som legat och rört sig i min mage låg helt plötsligt på min mage nu.
Och andra sidan kunde jag inte riktigt fatta att hon skulle komma till oss just den dagen hon kom. Så hade jag inte riktigt föreställt mig tidigare i graviditeten.. Det är säkert lite speciellt att få ett datum om vilken dag ens barn ska födas.
Allt gick så fort för oss!
Nu låter jag säkert väldigt negativ. Är jag ensam om att känna så här? Eller ställer man för höga krav på sig? Borde man ha höga krav?
Det är självklart den bästa dagen i mitt liv också. Dagen då vårat liv hade en till familjemedlem. Jag är så tacksam över Ronja, jag är så tacksam för Erik. Jag kan inte tänka mig ett liv utan dom! Vi 3 kommer klara allt ihop. Vi kommer ha bra dagar och så kommer vi ha dåliga dagar men vi kommer alltid finnas för varandra och alltid hjälpa varandra!
Jag älskar dom så!

7 månader sedan vårt liv blev mer betydelsefullt!

Just precis, som rubriken lyder.. Ronja är alltså 7 månader idag! GRATTIS lillgumman! Hur ska vi fira detta då? Jag tror vi firar det med en mysig hemma dag och många pussar & kramar. Det är väl inte fyskam?

Lite bilder från veckan












Jag är glad att babysimmet har startat igen, jag tror även Ronja tycker det. En mysigare söndag kan man knappast få. Speciellt när det är så här grått och hemskt ute.

Nu är det en liten tös som börjar bli less efter att inte få någon uppmärksamhet..

Hoppas Ni får en bra start på dagen!

Håll ut!

Håll ut, jag har inte gett upp bloggen! Det är så mycket annat roligt som händer att jag inte haft tid eller ork att sitta här. Men jag kommer tillbaka.. snart!
Nu väntar jag på att Erik ska komma hem med ett maxmål! Mums!

Nytt objekt!

Idag ska vi kika på ännu ett objekt som ser intressant ut!

Det som står på agendan idag är en tripp till barnmorskan, Linda & Hugo hakar på. Efter det måste jag förbi chefen igen för att fixa med mitt träningskort. Det blev fel sist jag anmälde mig så jag måste göra om allt igen!

Vädret ser väldigt härligt ut så det känns skönt att man får vistas ute ett tag idag! Energi behövs!

Paltlunch

Idag kommer vi spendera en stund av dagen hos min farmor. Hon har gjorde palt igår och idag ringde hon och frågade om jag ville komma och äta lunch där efterom det blivit över. Uppstekt palt, finns det något bättre? Ja det är klart att det gör men idag passar en palt lunch perfekt för mig. Ronja kommer säkert få hjortronsylt (som hon alltid får när vi är där).

Ikväll var det tänkt att jag och Linda skulle på simhallen och koppla av. Men vi får se hur det blir! Kanske blir det för stressigt just ikväll!

Igår hade vi en riktigt bra dag. Vi spenderade nästan hela dagen på stan med Hugo & Linda. Tanken var att göra bort dom sista julklapparna men jag tycker vi mest satt och fikade på Mekka :)
Väldigt trevligt!
Middagen åt vi i Stöcksjö, mycket god middag! Ronja åt sin burkmat med god aptit. Det går framåt! :)
Efter massor med mat, fika och kaffe åkte vi vidare till Tomtebo. Jag och Ronja spenderade tiden med Melissa medan killarna åkte och tränade. När jag ser Melissas fina mage saknar jag nästan att vara gravid själv! Det är så fint!

♥Ronja är så otroligt glad och mysig. Jag älskar henne så himla mycket♥



RSS 2.0