Converse

Idag har jag varit på stan med M och lilleman. Trevligt!
Nästa vecka ska jag fara och hälsa på hemma hos dom så jag får gosa riktigt mycket med honom och även träffa dom andra barnen förståss.

Sen for jag upp till stadium och köpte mig ett par vita converse skor. Jag är så himla nöjd! Smet även in på HM och köpte mig en grå tjockare kofta och en vit tunnare kofta, en väska och en topp. Hela kalaset blev en slant men jag behövde verkligen allt och jag är super duper nöjd. Speciellt över skorna!


Äntligen ska jag få träffa honom!

Idag ska jag få träffa M & H´s nya plutt. Jag ska få följa med på bvc och sedan ska vi ner på stan en stund. Mysigt!



Helt slut i ryggen!!!

Nu har jag jobbat fyra dagar i rad och jag är helt slut i ryggen. Jag känner verkligen att den behöver en dags vila innan helgjobb!
Det blir faktiskt min sista helg att jobba vilket känns otroligt skönt, sedan ska jag inte jobba helger på väldigt länge...

Erik har gjort tonfisksallad till mig så jag får mig nå middag. Gott!
Funderar på om jag ska ösa upp i en stor tallrik och sedan lägga mig i soffan och börja se Grey´s Anatomy.
Ja, det får nog bli så!

Idag går jag dessutom in i vecka 29! Veckorna går ganska snabbt nu, vilket vi gillar!

Semlor!

Igår blev jag bjuden på semlor hos Anna. Mycket trevligt, det blev inte bara en semla utan två. En till oss och en till våra bebisar i magen. Alltid finns det ursäketer att äta onyttigheter!




Moster!

Idag klockan 03.00 blev jag moster till en rund och gó liten kille. Längtar tills jag får gosa med han.
Känner mig ganska sliten idag. H ringde klockan ett i natt, jag har alltså knappt sovit alls. Somnade i en timme ungefär. Vilket kommer resultera i en tidig kväll...
Huvudsaken dom mår bra och det gör dom!

Changeling



Har just sett filmen CHANGELING med Angelina. Det är nog en av dom bästa filmerna jag sett. Den var verkligen jättebra! Hade dock velat se den på bio men det blev att jag såg den hemma i stället.
Högsta betyg från mig!

88 dagar till ankomst!

Idag är det mindre än 90 dagar till våran skrutt kommer (om den kommer senast på bf dagen förståss).
Jag har börjat inse att det inte är så himla långt bort kvar.
Först längtar jag tills jag får havandeskapspenning, vilket bara är 4 veckor bort.

Nu är det duschen som kallar, måste göra mig i ordning innan vi ska fara och handla lite smått och gott!

Ben & Jerry´s

Idag har jag varit i Röbäck på fika hos min fina vän Kristina. Det är alltid så roligt att träffa henne. Det mycket gott fika och en hel del surr!

Nu har jag kollat klart på sex and the city boxen. Så den har nu hamnat hos Krillan. Jag ska snart ge mig in i greys anatomy historian. ALLA pratar ju om hur bra den serien är så jag måste väl ge den ett försök, speciellt nu när jag har säsongerna hemma.

Jag har hittat glassen som jag säkerligen kommer köpa fler paket av. Nämligen Ben & Jerry´s. En arbetskamrat har pratat om den några gånger och nu när jag hade vägarna förbi ica så fick det bli ett glasspaket.
Idag har jag smaskat på denna! Att rekomendera!


LEDIG!

Nu har jag gått på ledighet vilket känns väldigt skönt. Idag ska jag bara ligga i soffan och zappa på tv:n. Älsklingen har städat och gjort fint så jag kan ligga i soffan med gott samvete!

Nu blir det några avsnitt SATC.

Vecka 28

I vecka 28 är medelkroppslängden 38 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1200 gr. Huvudets omkrets är 27 cm.
En del barn lägger sig tillrätta redan nu med huvudet nedåt. Även om det börjar bli trångt kan barnet slå kullerbytta i livmodern. Håret på huvudet har vuxit och barnet har fått ögonbryn och ögonfransar. Barnet öppnar och sluter ögonen.


Jaaa!

Idag kom det efterlängtade brevet från försäkringskassan! Jag är beviljad hel havandeskapspenning från och med den 20 mars. Det känns otroligt skönt!
Bara 1 månad kvar att jobba. Härligt!

090216

Nu är helgen slut vilket innebär att även våran ledighet är slut. Vi båda jobbar ikväll, så vi fick oss en liten sovmorgon. Helgen har varit riktigt skön.
Såg i min almanacka att jag faktiskt är tredagars ledig nu till helgen och det är ju inte fyskam! Hoppas det får vara lika strålande väder som denna helg.

Idag ska jag börja mitt nya liv, vilket innebär att jag ska sluta äta godis och andra gósaker varje dag. Sedan ska jag även ta en extra promenad innan jag börjar jobba.
Det har varit väldigt slött här hemma de senaste veckorna! Slöare än någonsin!

Nu ska jag ta tag i disken, bjuder på en en magbild från vecka 27.


Alla hjärtansdag

Idag fick jag fika på sängen av älsklingen. Väldigt uppskattat!

Nu ska vi göra oss i ordning, sedan ta en liten prommis i det fina vädret. Strålande sol även idag.
Sedan tar vi bilen till coop och handlar till middagen ikväll. Det blir en trerätters, vad vet vi inte riktigt än.

Angående gårdagen så hade jag fruktansvärt otur igår. Jag är säker på att det var för att det var den förbaskade
fredag den 13
! Jag skulle nämligen fara och fixa med Olivers present så jag skulle ta bilen. Givetvis gick inte bildörren att stänga igen (som jag skrev i förra inlägget), så jag blev ju tvungen att ha igång bilen tills dörren gick att stänga igen. Vilket tog ett tag! När jag sedan hade satt mig i bilen och skulle backa ut så kör jag fast. Det är så oskottat att jag inte kommer över kanten. Efter flera försäk så tar jag mig över kanten!
Äntligen tänker jag, nu kan vi köra. Min brorsa ska just hoppa in i bilen, men jag får inte upp dörren. Jag har lyckats låsa in mig själv. Låset har gått i baklås!!!! Jag börjar nästan grina av panik. Min bror skrattar! Tur i oturen har jag inte fått igen dörren ordentligt utan det är en liten springa luft som passerar. Jag pillar ut bilnyckeln till min bror som får låsa upp utifrån, eftersom det inte går att öppna innifrån!!!!
Han låser upp och hoppar in i bilen, sedan kör vi iväg...

Jag är glad av dagen är över!

Otursdag?

Idag är det som sagt fredagen den 13! Än har det inte hänt nå märkvärdigt, förutom att dörren till bilen inte går att stänga igen. Låset har frysigt!
Har nu ställt tajmern på 16, får se om det går bättre då.

Idag är det Elliots dag, han fyller 2 år. Så vi ska på kalas ikväll. Men jag tror inte vi blir så långrandiga där eftersom jag vill hem och se let´s dance (fjant som man är) hihi.
Hoppas bara man inte kör av vägen påväg ut till Skravelsjö.. Jag skulle helst av allt bara vilja ligga hemma i soffan med Erik och skydda oss från all onska som kan inträffa just denna dag.

Vecka 27

I vecka 27 är medelkroppslängden 36 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1000 gr. Huvudets omkrets är 26 cm.

Hårstråna på huvudet är fortfarande små, tunna och bleka utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. De är ofta bara någon millimeter långa.

Barnet kan öppna sina ögon och börjar bli känsligt för ljus. Vid en klinisk undersökning med amnioskop (ett rör som man via kvinnans slida för in genom livmoderhalsen upp till fosterhinnorna) ser man att barnet försöker skydda sina ögon från instrumentets ljuskälla genom att vända sig bort eller sätta sina händer för ögonen. Man ser också att hjärtfrekvensen ökar som tecken på stress när fostret utsätts för ljusstimuli.


Nu är inte våran plutt speciellt liten längre. Det är så spännande nu för man känner verkligen den jätte tydligt och riktigt ser när den sparkar. Häftigt!

Jag väntar fortfarande på besked från försäkringskassan, dom verkar då inte ha någon större brådis.

Idag har Erik skrivit på för det nya jobbet, så nu är det klart. Han börjar jobba redan i mitten på nästa månad. Allt går verkligen som planerat nu. Kul!

Nu är det tags att förbereda middagen, det blir kycklinggryta idag.


Vackert väder!

Idag är det min lediga dag eftrsom jag jobbat i helgen. Det känn skönt att jag prickade av en solig dag. Jag hade nämligen tänkt ta mig en promenad i det vackra vädret. Sedan kanske man ska slinka in till farmor och dricka en kopp kaffe och kanske äta några goda kakor. Ska ta och ringa henne och se om hon är hemma.

Nu först ska jag äta min semla som jag sparade från igår. Erik han proppade i sig 2 igår! Och jag har ena min kvar idag, vilken lycka =)

Ha en trevlig dag alla läsare!

2 magbilder

VECKA 26





100 dagar kvar!

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 9 feb 2009.

Din graviditet startade Tors 14 aug 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 28 aug 2008 (ägglossningen).
 
Du är på dag 180 av 280. (64,3%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 20 maj 2009
Du har 100 dagar kvar till beräknad förlossning.


SÖNDAG

Begravningen i fredags gick bra, jobbigt var det men väldigt fint!
Känns skönt att det är över på något sätt. Begravning är aldrig roligt.

Annars så jobbar jag i helgen, tråkigt när Erik får vara ledig.
Igår var vi på bio och såg Benjamin Button. Den var faktiskt helt okej men eftersom ALLA man pratat med om den filmen sagt att den var så himla bra så hade vi så stora förväntningar. Men den är absolut sevärd!
Nu vill jag bara fara och se Changeling sedan är jag nöjd. Kanske ska höra med Kristina om hon är sugen på fara och se den nu när hon kommer hem från Stockholm.

Nu ska jag borsta gaddarna och sedan ska vi åka ut till Stöcksjö och säga hej innan jag brjar jobba.

Vecka 26

I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gr. Huvudets omkrets är nästan 25 cm.
Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade. Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna. Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner.

Ditt barns hicka uppfattar du som små rytmiska kittlingar.

Nu är våran plutt ganska stor!

Ikväll är det mammafika på Mekka. Det ska bli trevligt att få träffa alla igen, det skulle även komma några nya dit. Trevligt!

Detta borrande gör mig knäpp!

Igår var jag hos barnmorskan och mätade magen, 23 cm. Låg exakt på "normalkurvan". Hjärtljudet låg på 125 s/m. Hon tycket att det rörde sig väldigt mycket där inne, vilket jag också tycker det gör. Men som sagt är det bara roligt. Nu ser man tydligt på magen när den sparkar.

Nu har dom börjat med balkongerna på våran gård, just nu på våran balkong faktiskt. Det ska nämligen glasas in! Men detta borrande gör mig galen. Det går knappt att prata. Dessutom jobbar dom in fredagar så dom är här till ungefär sju i kväll. Undrar om man måste fly gården om det ska fortsätta låta så här.
Jag är inte bara negativ till detta. Det kommer bli så himla fint när inglasningen är färdig. Längtar tills jag får börja pyssla på där ute!

Nu blir det att se ett avsnitt SATC innan jag ska börja med maten (om det går pga allt borrande).

RSS 2.0